Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Πάρτε μέτρα πριν είναι αργά

Παρέμ­βα­ση του Ηλία Σιώ­ρα, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» έγι­νε στο κανά­λι «Alert» σχε­τι­κά με την πανδημία.

Μετα­ξύ άλλων ανέ­δει­ξε τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις που έχουν δημιουρ­γη­θεί εδώ και χρό­νια στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων μέχρι σήμε­ρα, που υπη­ρε­τώ­ντας την πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης, άφη­σαν τα δημό­σια νοσο­κο­μεία, χωρίς ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, φάρ­μα­κα, ΜΕΘ, εξο­πλι­σμό και μέσα, ελλεί­ψεις που ανα­δεί­κνυαν με τους αγώ­νες τους όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στον Ευαγ­γε­λι­σμό καθώς και άλλα σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων στα νοσοκομεία.

Οσον αφο­ρά την παν­δη­μία, ο Ηλ. Σιώ­ρας χαρα­κτή­ρι­σε ανε­παρ­κή τα μέτρα που έχουν ανα­κοι­νω­θεί και τόνι­σε την ανά­γκη της επί­τα­ξης του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας αλλά και της άμε­σης λει­τουρ­γί­ας των κλι­νών για κορο­νο­ϊό στα συμπλη­ρω­μα­τι­κά νοσοκομεία.

Ανα­φέρ­θη­κε τέλος στις συμ­βο­λι­κές παρεμ­βά­σεις της ΟΕΝΓΕ και των Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών την Τρί­τη 7 Απρί­λη, Μέρα πανελ­λα­δι­κής δρά­σης για την Υγεία και Παγκό­σμια Ημέ­ρα Υγείας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο