Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Tρομοκρατούν τον κόσμο με τις ΜΕΘ ενώ λύσεις υπάρχουν

Ζητή­σα­με από τον Ηλία Σιώ­ρα, για­τρό και πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Ευαγ­γε­λι­σμού ένα σχό­λιο για όσα γρά­φο­νται για την αύξη­ση των δια­σω­λη­νω­μέ­νων ασθε­νών Covid και αν υπάρ­χουν λύσεις για να αντι­με­τω­πι­στεί μια επι­δεί­νω­ση της κατάστασης.

«Για­τί πανι­κο­βάλ­λουν τον κόσμο με τους 100 δια­σω­λη­νω­μέ­νους και τη μικρή πλέ­ον δια­θε­σι­μό­τη­τα κλι­νών ΜΕΘcovid; Νέες κλί­νες κρα­τι­κές μέχρι τώρα δεν ανέ­πτυ­ξαν όπως είχαν υπο­σχε­θεί. Τις ιδιω­τι­κές κλί­νες τις χρυ­σο­πλη­ρώ­νουν για noncovid ασθε­νείς. Για­τί λοι­πόν… κλα­ψου­ρί­ζουν και τρομοκρατούν;

Η μόνη ρεα­λι­στι­κή και πρα­κτι­κά εφαρ­μό­σι­μη λύση αυτή τη στιγ­μή είναι η επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών δομών, κλι­νι­κών και δια­γνω­στι­κών κέντρων. Με το προ­σω­πι­κό να συνε­χί­σει να εργά­ζε­ται με όρους δημο­σί­ου όσο διαρ­κεί η υγειο­νο­μι­κή κρίση.

Δεν επι­τρέ­πε­ται καμία ανα­μο­νή. Αν επι­λέ­ξουν σαν έκτα­κτο μέτρο την μετα­τρο­πή κοι­νών θαλά­μων σε ψευ­το­ΜΕΘ χωρίς εκπαι­δευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό και τον ανα­γκαίο εξο­πλι­σμό, θα μεγα­λώ­σει το πρό­βλη­μα και για τους υγειο­νο­μι­κούς και για τους ασθε­νείς. Από τώρα λοι­πόν επί­τα­ξη πριν έρθουν τα χει­ρό­τε­ρα. H OENΓE και τα σωμα­τεία υγειο­νο­μι­κών το απαι­τούν από το Μάρτιο.

Επί­σης σε απρό­βλε­πτη αύξη­ση των ανα­γκών πρέ­πει από τώρα να ροβλε­φθεί άνοιγ­μα κλει­στών δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων, όπως της Πολυ­κλι­νι­κής και του και του Νοσο­κο­μεί­ου Πατη­σί­ων που έχουν συνο­λι­κά 300!! κλί­νες. Αυτό απαι­τεί άμε­σες τεχνι­κές μικρο­πα­ρεμ­βά­σεις και μόνι­μο προ­σω­πι­κό. Εκεί να δοθούν τα 30 εκατ. Ευρώ και όχι στους κλινικάρχες».

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο