Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας με σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας καθώς ρεύμα και θέρμανση

Ηλι­κιω­μέ­νος μετα­φέρ­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο Λάρι­σας με σοβα­ρά συμ­πτώ­μα­τα υπο­θερ­μί­ας καθώς δεν είχε ούτε ρεύ­μα σπί­τι του, πόσο μάλ­λον μέσο θέρ­μαν­σης για να ζεσταθεί.

Ο ηλι­κιω­μέ­νος άντρας από τα Φάρ­σα­λα αρχι­κά μετα­φέρ­θη­κε στο Κέντρο Υγεί­ας Φαρ­σά­λων και στη συνέ­χεια στο Νοσο­κο­μείο της Λάρι­σας, με σοβα­ρά συμ­πτώ­μα­τα υποθερμίας.

Το ιατρι­κό προ­σω­πι­κό του παρεί­χε την απαι­τού­με­νη ιατρι­κή βοή­θεια, όμως ο προ­βλη­μα­τι­σμός είναι αρκε­τά έντο­νος για το μέλ­λον του, καθώς μέχρι στιγ­μής δεν έχει επι­λη­φθεί κάποια κοι­νω­νι­κή υπη­ρε­σία, με απο­τέ­λε­σμα να προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται η επι­στρο­φή στο σπίτι.

Το νέο κρού­σμα έρχε­ται να προ­στε­θεί σε δεκά­δες ανά­λο­γα κρού­σμα­τα με την έλλει­ψη θέρ­μαν­σης και νεκρούς από πυρ­κα­γιές, κυρί­ως ηλι­κιω­μέ­νων, στην «Ελλά­δα που άλλα­ξε», όπως δια­τεί­νε­ται η κυβέρ­νη­ση, που αφή­νει εκα­το­ντά­δες λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά χωρίς ρεύ­μα εν μέσω χειμώνα…

Την Ελλά­δα που άλλα­ξε στέλ­νο­ντας κυριο­λε­κτι­κά στο θάνα­το τους συντα­ξιού­χους, οι οποί­οι με την πενι­χρή σύντα­ξη αδυ­να­τούν να πλη­ρώ­σουν τη συμ­με­το­χή στα φάρ­μα­κα, να πλη­ρώ­σουν τους λογα­ρια­σμούς, να εξα­σφα­λί­σουν τη θέρμανση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο