Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη — θύμα trafficking από αστυνομικό μαστροπό

Αθώα κρί­θη­κε από το Α’ Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές η νεα­ρή γυναί­κα-θύμα εμπο­ρί­ας ανθρώ­πων και μαστρο­πεί­ας στην Ηλιού­πο­λη, η οποία βρέ­θη­κε σήμε­ρα στο εδώ­λιο κατη­γο­ρού­με­νη ότι εκδι­δό­ταν χωρίς πιστο­ποι­η­τι­κό άσκη­σης επαγ­γέλ­μα­τος, με χρό­νο τέλε­σης του αδι­κή­μα­τος το διά­στη­μα που τελού­σε σε αιχ­μα­λω­σία από πρό­σω­πα που πλέ­ον έχουν ήδη κατα­δι­κα­στεί σε πρώ­το βαθ­μό για μαστροπεία.

Η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου ήταν σύμ­φω­νη με την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που ζήτη­σε την αθώ­ω­ση της κοπέλας.

Η γυναί­κα βρέ­θη­κε κατη­γο­ρού­με­νη μετά από καταγ­γε­λία που, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, έγι­νε σε βάρος της της από έναν εκ των μαστρο­πών ‑του 40χρονου αστυ­νο­μι­κού που πρω­τό­δι­κα κατα­δι­κά­στη­κε σε 5,5 χρό­νια κάθειρ­ξη με ανα­στο­λή για την εκπόρ­νευ­ση της κοπέ­λας- η οποία οδή­γη­σε στην άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης και παρα­πο­μπή της σε δίκη για σήμε­ρα. Η υπό­θε­ση της δίω­ξης σε βάρος θύμα­τος μαστρο­πεί­ας προ­κά­λε­σε την παρέμ­βα­ση του Αρεί­ου Πάγου «λόγω του ευαί­σθη­του χαρα­κτή­ρα της» που ζήτη­σε από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών «να προ­βεί­τε στις ανα­γκαί­ες ενέρ­γειες προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρω­θεί σχε­τι­κά το αρμό­διο Δικα­στή­ριο της 26/2/2024».

Σήμε­ρα στο δικα­στή­ριο, η υπε­ρά­σπι­ση της κατη­γο­ρου­μέ­νης προ­σκό­μι­σε από­σπα­σμα της από­φα­σης του ΜΟΔ που δίκα­σε την υπό­θε­ση της εμπο­ρί­ας ανθρώ­που και μαστρο­πεί­ας για την οποία κατα­δι­κά­στη­κε ένας αστυ­νο­μι­κός και ένας ακό­μη κατη­γο­ρού­με­νος. Από το από­σπα­σμα προ­κύ­πτει ότι «κατά τον χρό­νο που φέρε­ται να έχει δια­πρα­χθεί το αδί­κη­μα» η κοπέ­λα ήταν αιχμάλωτη.

Η νεα­ρή γυναί­κα απαλ­λά­χθη­κε επί­σης και για το αδί­κη­μα της κατο­χής ναρ­κω­τι­κών ουσιών για ιδία χρή­ση που της απο­δό­θη­κε, καθώς το δικα­στή­ριο χαρα­κτή­ρι­σε ανέ­γκλη­τη την πρά­ξη, η οποία από το 2010 έχει μετα­τρα­πεί σε πταί­σμα και κατ’ επέ­κτα­ση έχει καταργηθεί.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο