Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο που τον σημάδευε με ένα παιχνίδι όπλο

Ένα μέλος της πολι­τεια­κής αστυ­νο­μί­ας του Μέρι­λαντ πυρο­βό­λη­σε και σκό­τω­σε ένα 16χρονο αγό­ρι, αφό­του ο έφη­βος τον σημά­δε­ψε με ένα παι­χνί­δι όπλο, όπως έγι­νε αργό­τε­ρα γνω­στό, και κατό­πιν τρά­βη­ξε μαχαί­ρι ενα­ντί­ον του, ανα­κοί­νω­σε η αστυνομία.

Η αστυ­νο­μία διε­ξά­γει σήμε­ρα έρευ­να για το περι­στα­τι­κό, το οποίο συνέ­βη χθες, περί­που στις 1.30 το μεση­μέ­ρι στο Λεο­ναρ­ντά­ουν, στο νότιο Μέριλαντ.

«Υπάρ­χουν πολ­λά ερω­τή­μα­τα για τα οποία δεν έχου­με τις απα­ντή­σεις σε αυτό το σημείο», δήλω­σε χθες κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης τύπου ο επι­κε­φα­λής της πολι­τεια­κής αστυ­νο­μί­ας Γού­ντρο­ου Τζόουνς.

Ο αστυ­νο­μι­κός, το όνο­μα του οποί­ου δεν έχει δημο­σιο­ποι­η­θεί, είχε αντα­πο­κρι­θεί σε δύο κλή­σεις σχε­τι­κά με έναν «νεα­ρό που κινεί­το ύπο­πτα» σε μια γει­το­νιά και ήταν πιθα­νόν οπλι­σμέ­νος. Βρή­κε τον έφη­βο στο δρο­μά­κι μιας κατοι­κί­ας «να στέ­κε­ται σαν να ετοι­μά­ζε­ται να πυρο­βο­λή­σει και να σημα­δεύ­ει με ένα όπλο τον αστυ­νο­μι­κό», περιέ­γρα­ψε ο Τζόουνς.

«Ο αστυ­νο­μι­κός πυρο­βό­λη­σε τον νεα­ρό, τραυ­μα­τί­ζο­ντάς τον», συμπλή­ρω­σε.

Ο έφη­βος, που έχει ταυ­το­ποι­η­θεί ως ο Πέι­τον Χαμ, ηλι­κί­ας 16 ετών, ο οποί­ος ζού­σε λίγα σπί­τια μακρύ­τε­ρα, τρά­βη­ξε στη συνέ­χεια μαχαί­ρι, ανέ­φε­ρε ο αξιωματικός.

«Ο αστυ­νο­μι­κός τον διέ­τα­ξε να πετά­ξει το μαχαί­ρι προ­τού πυρο­βο­λή­σει ξανά».

Ο 16χρονος δια­κο­μί­στη­κε σε κοντι­νό νοσο­κο­μείο, όπου δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός του, σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής της πολι­τεια­κής αστυνομίας.

Οι ερευ­νη­τές δια­πί­στω­σαν αργό­τε­ρα πως ο έφη­βος είχε μαζί του ένα όπλο παι­χνί­δι, πιστό αντί­γρα­φο ενός πραγ­μα­τι­κού όπλου, το οποίο ο Τζό­ουνς περιέ­γρα­ψε ως «μία ρέπλι­κα που έμοια­ζε με πραγ­μα­τι­κό όπλο».

Ακο­λου­θώ­ντας το αστυ­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο, έχει ξεκι­νή­σει έρευ­να για το περι­στα­τι­κό και τα απο­τε­λέ­σμα­τά της θα κατα­τε­θούν στην εισαγ­γε­λία της κομη­τεί­ας Σεντ Μέρι προ­κει­μέ­νου να απο­φα­σι­στεί εάν θα ασκη­θούν διώξεις.

Ο αστυ­νο­μι­κός, ο οποί­ος υπη­ρε­τεί στο σώμα 2 χρό­νια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε δια­θε­σι­μό­τη­τα. Εξέ­φρα­σε τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στην οικο­γέ­νεια του θύματος.

«Οποια­δή­πο­τε απώ­λεια ζωής είναι μια τρα­γω­δία. Δεν μπο­ρώ καν να αντι­λη­φθώ πόσο θλι­βε­ρό μπο­ρεί να είναι αυτό», υπο­γράμ­μι­σε ο Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο