Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία με «ματωμένα χέρια» κατά του Μπλίνκεν μέσα στη Γερουσία

Δια­δη­λω­τές που αντι­δρούν στα ισραη­λι­νά εγκλή­μα­τα στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδά­φη και ζητού­σαν κατά­παυ­ση του πυρός στη Γάζα, δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν έντο­να κατά τη διάρ­κεια της ακρό­α­σης του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Άντο­νι Μπλίν­κεν, σήμε­ρα στη Γερουσία.

Πολ­λοί άνθρω­ποι, που βρί­σκο­νταν στο ακρο­α­τή­ριο, περί­με­ναν τον Μπλίν­κεν να ξεκι­νή­σει την κατά­θε­σή του, πριν αρχί­σουν να φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα όπως «Κατά­παυ­ση του πυρός τώρα!». Αρκε­τοί δια­δη­λω­τές κρα­τού­σαν πινα­κί­δες που έγρα­φαν «Όχι στην πολιορ­κία της Γάζας» και καλού­σαν τις ΗΠΑ να στα­μα­τή­σουν να στέλ­νουν κεφά­λαια στο Ισραήλ.

Ορι­σμέ­νοι από αυτούς είχαν βάψει τα χέρια τους κόκ­κι­να για να συμ­βο­λί­σουν τις ευθύ­νες των ΗΠΑ για το έγκλη­μα του Ισραήλ.

Ο Μπλίν­κεν ανα­γκά­στη­κε να δια­κό­ψει αρκε­τές φορές την τοπο­θέ­τη­σή του, ενώ στη συνέ­χεια η αστυ­νο­μία του Καπι­τω­λί­ου επε­νέ­βη για να οδη­γή­σει τους δια­δη­λω­τές έξω από την αίθου­σα. Η αστυ­νο­μία είπε ότι 12 άτο­μα συνε­λή­φθη­σαν επει­δή δια­δή­λω­σαν παρά­νο­μα μέσα στο κτί­ριο της Γερουσίας.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, όπως και ο υπουρ­γός Άμυ­νας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, τοπο­θε­τή­θη­καν στη Γερου­σία για να υπο­στη­ρί­ξουν το πακέ­το «εθνι­κής ασφά­λειας» του προ­έ­δρου Τζο Μπάι­ντεν, το οποίο προ­βλέ­πει τη χορή­γη­ση πάνω από 100 δισ. δολαρίων

Συγκε­κρι­μέ­να το πακέ­το περι­λαμ­βά­νει 61,4 δισ. δολά­ρια για την Ουκρα­νία, 9,2 δισ. δολά­ρια για ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια, 2 δισ. για την ασφά­λεια του Ινδο-Ειρη­νι­κού, 10,9 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια για την ασφά­λεια των νότιων συνό­ρων και ζητή­μα­τα μετα­να­στών και 14 δισ. για το Ισραήλ.

Πηγή: 902.gr

 

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%b2%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b9%cf%81-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%86%cf%83%ce%ba%ce%b9-%cf%89%ce%b4%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd/

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο