Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Η χώρα πέρασε σε «νέα φάση» της πανδημίας

Οι ΗΠΑ έχουν εισέλ­θει σε «νέα φάση» της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, που έχει πλέ­ον εξα­πλω­θεί σε μεγά­λο μέρος της αμε­ρι­κα­νι­κής επι­κρά­τειας, εκτί­μη­σε χθες η ειδι­κή και επι­κε­φα­λής της task force η οποία συμ­βου­λεύ­ει τον Λευ­κό Οίκο, η Ντέ­μπο­ρα Μπερξ.

«Βρι­σκό­μα­στε σε νέα φάση», είπε η Μπερξ σε δηλώ­σεις της στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CNN, «αυτό που βλέ­που­με σήμε­ρα είναι δια­φο­ρε­τι­κό από ό,τι τον Μάρ­τιο και τον Απρί­λιο», σημειώ­νο­ντας ωστό­σο πως τα μέτρα που εφαρ­μό­ζο­νται σε τοπι­κό επί­πε­δο έχουν αρχί­σει να φέρ­νουν αποτελέσματα.

Ο ιός, σύμ­φω­να με την ειδι­κή, «έχει εξα­πλω­θεί σε ασυ­νή­θι­στο βαθ­μό. Είναι πλέ­ον παρών τόσο σε αγρο­τι­κές, όσο και σε αστι­κές περιο­χές», εξή­γη­σε και προει­δο­ποί­η­σε πως «αυτοί που ζουν σε αγρο­τι­κές περιο­χές δεν είναι προ­στα­τευ­μέ­νοι» ένα­ντι της πανδημίας.

Η εφαρ­μο­γή των συστά­σε­ων, όπως η χρή­ση μάσκας, η τήρη­ση ατο­μι­κής υγιει­νής, ιδί­ως το συχνό πλύ­σι­μο των χεριών, καθώς και της κοι­νω­νι­κής από­στα­σης έχουν πλέ­ον προ­σλά­βει κρί­σι­μο χαρα­κτή­ρα, επέμεινε.

Οι ΗΠΑ κατέ­γρα­ψαν χθες Κυρια­κή 47.508 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2 και 515 θανά­τους εξαι­τί­ας της COVID-19 τις προη­γού­με­νες 24 ώρες, σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση του πανε­πι­στη­μί­ου Τζονς Χόπκινς.

Συνο­λι­κά, οι άνθρω­ποι που έχουν προ­σβλη­θεί ξεπερ­νούν τους 4,6 εκατ., ενώ ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού έφθα­σε τους 154.834 νεκρούς στη χώρα που υφί­στα­ται μακράν το πιο βαρύ πλήγ­μα στον πλανήτη.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο