Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο αριθ­μός των νέων επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των μόλυν­σης από τον κορω­νο­ϊό στις ΗΠΑ πλη­σί­α­σαν σε επί­πε­δο ρεκόρ, με βάση την κατα­μέ­τρη­ση ως τις 20:30 χθες Τετάρ­τη (τοπι­κή ώρα· 03:30 σήμε­ρα Πέμ­πτη ώρα Ελλά­δας) του πανε­πι­στη­μί­ου Τζονς Χόπκινς.

Κατα­γρά­φη­καν πάνω από 35.900 κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2 σε 24 ώρες, με το σύνο­λο των ανθρώ­πων που έχουν προ­σβλη­θεί στην αμε­ρι­κα­νι­κή επι­κρά­τεια να πλη­σιά­ζει έτσι τα 2,4 εκατομμύρια.

Η τάση αυτή, της καθα­ρής ανό­δου των μολύν­σε­ων, κρα­τά­ει αρκε­τές ημέρες.

Σχε­δόν οι μισές από τις 50 αμε­ρι­κα­νι­κές πολι­τεί­ες γνω­ρί­ζουν αύξη­ση του αριθ­μού των κρου­σμά­των τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, ενώ σε κάποιες (Τέξας, Φλό­ρι­ντα…) κατα­γρά­φο­νται καθη­με­ρι­νά νέα ρεκόρ μολύνσεων.

Τις προη­γού­με­νες 24 ώρες δια­πι­στώ­θη­καν παράλ­λη­λα 756 νέοι θάνα­τοι εξαι­τί­ας της COVID-19, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει η σχο­λή ιατρι­κής της Βαλτιμόρης.

Ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού ξεπέ­ρα­σε έτσι τους 120.100 θανά­τους στη μεγα­λύ­τε­ρη οικο­νο­μι­κή δύνα­μη του κόσμου, που θρη­νεί μακράν τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα στον πλανήτη.

Covid-19: Έχει ξεφύ­γει η κατά­στα­ση στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή – Ξεπέ­ρα­σαν τους 100.000 οι νεκροί

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο