Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Κούβας ανακοίνωσε ο Τραμπ επικαλούμενος την… «κομμουνιστική καταπίεση»!!

Την επι­βο­λή νέων κυρώ­σε­ων κατά της Κού­βας ανα­κοί­νω­σε χθες, 23 Σεπτέμ­βρη, ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ.

Συνε­χί­ζο­ντας την προ­κλη­τι­κή και επι­θε­τι­κή του πολι­τι­κή ενά­ντια στην Κού­βα, ο Λευ­κός Οίκος είχε ανα­κοι­νώ­σει στις 10 Σεπτέμ­βρη την παρά­τα­ση για ακό­μη ένα έτος των εμπο­ρι­κών κυρώ­σε­ων κατά της Κού­βας… «με βάση το εθνι­κό συμ­φέ­ρον των Ηνω­μέ­νων Πολιτειών».

Χθες, εκτός από το… «εθνι­κό συμ­φέ­ρον των ΗΠΑ»,  ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος επι­κα­λέ­στη­κε και την… «μάχη ενά­ντια στην κομ­μου­νι­στι­κή κατα­πί­ε­ση» (!!), προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γή­σει την επι­βο­λή νέων μέτρων που έχουν στό­χο να γονα­τί­σουν την Κου­βα­νι­κή οικο­νο­μία σε μια ιδιαί­τε­ρα δύσκο­λη περίοδο.

«Σήμε­ρα, στο πλαί­σιο της συνε­χι­ζό­με­νης μάχης μας ενά­ντια στην κομ­μου­νι­στι­κή κατα­πί­ε­ση, ανα­κοι­νώ­νω ότι το Υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών θα απα­γο­ρεύ­σει στους Αμε­ρι­κα­νούς ταξι­διώ­τες να παρα­μέ­νουν σε ακί­νη­τα που ανή­κουν στην κου­βα­νι­κή κυβέρ­νη­ση. Περιο­ρί­ζου­με επί­σης περαι­τέ­ρω την εισα­γω­γή αλκο­όλ και κου­βα­νι­κού καπνού» τόνι­σε ο Τραμπ σε δήλω­σή του.

Οι νέες κυρώ­σεις απο­τε­λούν άλλο ένα επει­σό­διο της επι­θε­τι­κής πολι­τι­κής της Ουά­σινγ­κτον απέ­να­ντι στην Κού­βα – που εντά­θη­κε με την ανά­λη­ψη της προ­ε­δρί­ας από τον Τραμπ – ενώ βρί­σκε­ται σε πλή­ρη ισχύ, εδώ και 60 χρό­νια, ο γενο­κτο­νι­κός εμπο­ρι­κός, οικο­νο­μι­κός και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός απο­κλει­σμός της Κούβας. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο