Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένας ύποπτος κατά συρροή δολοφόνος που φέρεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους

Ένας άνδρας συνε­λή­φθη στην Πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης ως ύπο­πτος για μια σει­ρά δολο­φο­νιών που δια­πρά­χθη­καν πριν από του­λά­χι­στον μια δεκα­ε­τία. Τα θύμα­τα του κατά συρ­ροή δολο­φό­νου ήταν κυρί­ως σεξερ­γά­τριες, τα πτώ­μα­τα των οποί­ων βρέ­θη­καν σε μια παρα­λία του Λονγκ Μπιτς.

Έντε­κα ανθρώ­πι­να λεί­ψα­να είχαν βρε­θεί το 2010 και το 2011 σε μια απο­μο­νω­μέ­νη περιο­χή της παρα­λί­ας Γκίλ­γκο, σε από­στα­ση περί­που 64 χιλιο­μέ­τρων ανα­το­λι­κά της πόλης της Νέας Υόρ­κης. Οι δολο­φο­νί­ες αυτές είχαν σοκά­ρει τότε όλη τη χώρα.

Ο αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής της κομη­τεί­ας Σάφολκ, Ρόντ­νεϊ Χάρι­σον, είπε ότι ένας άνδρας συνε­λή­φθη ως ύπο­πτος το βρά­δυ της Πέμ­πτης. Δεν απο­κά­λυ­ψε τα στοι­χεία του, λέγο­ντας μόνο ότι το συμ­βού­λιο των ενόρ­κων ανα­μέ­νε­ται να του απαγ­γεί­λει κατη­γο­ρί­ες σήμε­ρα το απόγευμα.

Μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους έξω από ένα σπί­τι στη Μασα­πί­κουα του Λονγκ Άιλαντ, ο Χάρι­σον απέ­φυ­γε να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες. Είπε ότι πλη­ρο­φο­ρί­ες θα δοθούν σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που θα οργα­νω­θεί αργό­τε­ρα σήμερα.

Επι­κα­λού­με­νο αξιω­μα­τού­χο των υπη­ρε­σιών επι­βο­λής του νόμου, το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο NBC μετέ­δω­σε ότι ο ύπο­πτος είναι ο Ρεξ Χόιρ­μαν, ένας 59χρονος αρχι­τέ­κτο­νας από τη Μασα­πί­κουα, μια πόλη που απέ­χει περί­που 20 λεπτά με το αυτο­κί­νη­το από την παρα­λία Γκίλ­γκο. Η εφη­με­ρί­δα New York Times γρά­φει επί­σης ότι ο συλ­λη­φθείς είναι ο Ρεξ Χόιρμαν.

Ορι­σμέ­να από τα θύμα­τα είχαν βρε­θεί τυλιγ­μέ­να σε σάκους από λινά­τσα. Πέντε από τα πτώ­μα­τα δια­πι­στώ­θη­κε ότι ανή­καν σε αγνο­ού­με­νες σεξερ­γά­τριες που ανα­ζη­τού­σαν πελά­τες στο δια­δί­κτυο, ακό­μη και μέσω της υπη­ρε­σί­ας αγγε­λιών Craiglist. Τα λεί­ψα­να ανή­καν σε εννέα γυναί­κες, έναν άνδρα και ένα κορί­τσι νηπια­κής ηλι­κί­ας. Η αστυ­νο­μία πίστευε ότι ένα άτο­μο ευθυ­νό­ταν για όλους τους φόνους.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο