Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, Τομ Κρουζ μπορείς χωρίς αφεντικά» — Σε απεργία κατεβαίνουν οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ

Το σωμα­τείο που εκπρο­σω­πεί περί­που 160.000 ηθο­ποιούς του Χόλι­γουντ πρό­κει­ται να προ­χω­ρή­σει σε απερ­γία μετά την απο­τυ­χία των συνο­μι­λιών με μεγά­λα στού­ντιο και συν­δρο­μη­τι­κές εται­ρεί­ες, για τη νέα σύμ­βα­ση εργασίας.

Θα είναι η πρώ­τη φορά, από το 1980, που οι ηθο­ποιοί του Χόλι­γουντ θα προ­χω­ρή­σουν σε απερ­γία, αφού η τελευ­ταία ημέ­ρα δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, χθες Τετάρ­τη, δεν κατέ­λη­ξε σε συμφωνία.

Η Φράν Ντρέ­σερ, πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου των ηθο­ποιών του κινη­μα­το­γρά­φου και της τηλε­ό­ρα­σης (SAG-AFTRA), δήλω­σε ότι η προ­σφο­ρά της εργο­δο­σί­ας ήταν «προ­σβλη­τι­κή και ασεβής».

Η δια­πραγ­μα­τευ­τι­κή επι­τρο­πή του σωμα­τεί­ου συνέ­στη­σε ομό­φω­να απερ­γία και τα βασι­κά μέλη είχαν ήδη ψηφί­σει κατά 98% υπέρ της απεργίας.

Η απερ­γία των ηθο­ποιών θα προ­στε­θεί σε αυτή που πραγ­μα­το­ποιούν από τις αρχές Μαΐ­ου περισ­σό­τε­ρα από 11.000 μέλη του σωμα­τεί­ου των σενα­ριο­γρά­φων (Writers Guild of America), η οποία απερ­γία είχε ήδη στα­μα­τή­σει την παρα­γω­γή των περισ­σό­τε­ρων ται­νιών και τηλε­ο­πτι­κών προγραμμάτων.

Η απερ­γία των ηθο­ποιών ανα­μέ­νε­ται να στα­μα­τή­σει τις περισ­σό­τε­ρες από τις υπό­λοι­πες παρα­γω­γές, με εξαί­ρε­ση κάποιες ανε­ξάρ­τη­τες ται­νί­ες που δεν σχε­τί­ζο­νται με μεγά­λα στούντιο.

(Πηγή: CNN)

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο