Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Covid-19: Πάνω από 80.000 οι νεκροί

Οι νεκροί από τον νέο κορο­νο­ϊό στις ΗΠΑ ξεπέ­ρα­σαν σήμε­ρα τους 80.000, σύμ­φω­να με μια κατα­μέ­τρη­ση του πρα­κτο­ρεί­ου Reuters, την ώρα που οι περισ­σό­τε­ρες Πολι­τεί­ες κάνουν βήμα­τα προς τη χαλά­ρω­ση των μέτρων καραντίνας.

Από τα μέσα Απρι­λί­ου κατα­γρά­φο­νται κατά μέσο όρο 2.000 θάνα­τοι ημε­ρη­σί­ως, παρά τις προ­σπά­θειες να περιο­ρι­στεί η εξά­πλω­ση της Covid-19.

Ο απο­λο­γι­σμός μέχρι στιγ­μής είναι υψη­λό­τε­ρος από εκεί­νον που προ­κα­λεί η επο­χια­κή γρί­πη εδώ και πάνω από μισό αιώ­να. Οι νεκροί είναι επί­σης περισ­σό­τε­ροι απ’ όσους κατα­γρά­φη­καν κατά τα πρώ­τα 11 χρό­νια της επι­δη­μί­ας του AIDS, από το 1981 μέχρι το 1992.

Τα κρού­σμα­τα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερ­νούν το 1,3 εκα­τομ­μύ­ριο και αυξά­νο­νται σε Πολι­τεί­ες όπως το Μισι­σί­πι, η Μινε­σό­τα και η Νεμπρά­σκα, γεγο­νός που υπο­γραμ­μί­ζει τον κίν­δυ­νο ενός νέου κύμα­τος της ασθένειας.

Αντι­θέ­τως, τα κρού­σμα­τα μειώ­νο­νται στη Νέα Υόρ­κη και το Νιου Τζέρ­σι, τις Πολι­τεί­ες που βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της παν­δη­μί­ας και μετρούν σχε­δόν τους μισούς νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι σήμε­ρα. Οι δύο αυτές Πολι­τεί­ες έχουν επι­βά­λει κάποια από τα αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα καρα­ντί­νας σε όλη τη χώρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο