Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας επιδίδεται συστηματικά σε ξεδιάντροπα ψεύδη, συκοφαντίες, αυταρχισμό και φυσικά αντικομουνισμό

Η νέα Δημο­τι­κή Αρχή της Νέας Ιωνί­ας με επι­κε­φα­λής τη δήμαρ­χο κ. Θωμαϊ­δου εφαρ­μό­ζει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που συνε­χί­ζει η ΝΔ από εκεί που την άφη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως ανα­γκαίο συμπλή­ρω­μα επι­δί­δε­ται και σε αντι­κομ­μου­νι­σμό και αυταρ­χι­σμό, υπο­γραμ­μί­ζουν με ανα­κοί­νω­σή τους οι ΚΟ Νέας Ιωνί­ας του ΚΚΕ.

Ανα­φέ­ρουν συγκεκριμένα:

«Στην προ­σπά­θειά της να επι­βά­λει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΝΔ, η οποία κινεί­ται στην ίδια ρότα με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ — την πολι­τι­κή δηλα­δή της πλή­ρους ανα­τρο­πής των εργα­τι­κών και λαϊ­κών κατα­κτή­σε­ων, των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και του χαρα­τσώ­μα­τος των λαϊ­κών στρω­μά­των — επι­δί­δε­ται συστη­μα­τι­κά σε ξεδιά­ντρο­πα ψεύ­δη, συκο­φα­ντί­ες, αυταρ­χι­σμό και φυσι­κά αντι­κο­μου­νι­σμό, έχο­ντας όχι τυχαία, μόνι­μο υπο­στη­ρι­χτή την παρά­τα­ξη του κ. Κουκουλάρη.

Από τα ίδια τα έργα και τις ημέ­ρες της Δημο­τι­κής Αρχής, πέφτει πανη­γυ­ρι­κά η μάσκα του “ανε­ξάρ­τη­του” που θέλη­σε να φορέ­σει η παρά­τα­ξη της κ. Θωμα­ΐ­δου. Απο­δει­κνύ­ε­ται το πόσο “εξαρ­τη­μέ­νη” είναι η Δημο­τι­κή Αρχή από τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και τις επι­διώ­ξεις τους.

Η Δημο­τι­κή Αρχή πρω­το­στα­τεί στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολιτικής

Η Δημο­τι­κή Αρχή μπή­κε μπρο­στά για να στε­γα­στούν 250 νήπια σε κοντέι­νερ, για­τί η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσι­κά η σημε­ρι­νή της ΝΔ που τη δια­δέ­χτη­κε, εφαρ­μό­ζουν τη δίχρο­νη υπο­χρε­ω­τι­κή προ­σχο­λι­κή αγω­γή χωρίς να έχουν εξα­σφα­λί­σει τις απα­ραί­τη­τες υπο­δο­μές. Χρειά­στη­κε η απο­φα­σι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση των Συλ­λό­γων Γονέ­ων και η στή­ρι­ξη των αιτη­μά­των τους στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο από τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, για να βρε­θούν αίθου­σες που να πλη­ρούν στοι­χειώ­δεις προ­ϋ­πο­θέ­σεις παρα­μο­νής των παι­διών, χωρίς αυτό να σημαί­νει ότι λύθη­καν όλα τα προ­βλή­μα­τα που έχουν δημιουρ­γη­θεί, λόγω της τερά­στιας υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης για συντή­ρη­ση και ανοι­κο­δό­μη­ση νέων σχο­λι­κών μονάδων.

Η Δημο­τι­κή Αρχή απο­φά­σι­σε να προ­χω­ρή­σει όπως — όπως το έργο της κατα­σκευ­ής του υπό­γειου γκα­ράζ (το οποίο βέβαια συν­δυά­ζε­ται με το χαρά­τσω­μα των λαϊ­κών στρω­μά­των για να εισ­ρέ­ουν χρή­μα­τα στα ταμεία του Δήμου) ερχό­με­νη σε σύγκρου­ση με τους γονείς του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 4ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου. Αγνό­η­σε και δεν πήρε τα μέτρα ασφά­λειας που προ­βλέ­πο­νται από τη μελέ­τη του έργου, βάζο­ντας σε σοβα­ρό κίν­δυ­νο την ασφά­λεια μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών. Στο αίτη­μα των γονιών που διεκ­δί­κη­σαν με κινη­το­ποι­ή­σεις να στα­μα­τή­σουν άμε­σα οι εργα­σί­ες και να παρ­θούν μέτρα, απά­ντη­σε αρνη­τι­κά και παρέ­μει­νε αδιάλ­λα­κτη ακό­μη και όταν το Δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, μετά από παρέμ­βα­ση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” που ειση­γή­θη­κε το αίτη­μα, απο­φά­σι­σε τη δια­κο­πή των εργα­σιών του έργου μέχρι να παρ­θούν μέτρα ασφά­λειας. Η Δημο­τι­κή Αρχή συνέ­χι­σε το έργο χωρίς να δίνει λογα­ρια­σμό σε κανένα!

Μάλι­στα, για να περιο­ρί­σουν το θόρυ­βο που ξέσπα­σε, την επό­με­νη μέρα κάλε­σαν την υπουρ­γό Παι­δεί­ας κ. Κερα­μέ­ως, κατα­κλύ­ζο­ντας τα ΜΜΕ με δεκά­δες φωτο­γρα­φί­ες της υπουρ­γού, της δήμαρ­χου, των δάσκα­λων και των παι­διών να χαμο­γε­λούν τρι­σευ­τυ­χι­σμέ­να, με σκο­πό να παρου­σιά­σουν μια ψεύ­τι­κη εικόνα.

Με τη χρή­ση ψεύ­τι­κων επι­χει­ρη­μά­των στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, η Δημο­τι­κή Αρχή επι­χεί­ρη­σε να ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σει υπη­ρε­σία καθα­ριό­τη­τας του Δήμου. Αν και η πλειο­ψη­φία του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου (πλην των παρα­τά­ξε­ων Θωμα­ΐ­δου — Κου­κου­λά­ρη) το κατα­ψή­φι­σε, η Δημο­τι­κή Αρχή επι­χεί­ρη­σε και για δεύ­τε­ρη φορά να το περά­σει, πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Μαζί με τον κ. Κου­κου­λά­ρη, η παρά­τα­ξη της κ. Θωμα­ΐ­δου ψήφι­σε και το πρό­σθε­το χαρά­τσι των αντα­πο­δο­τι­κών τελών που πλήτ­τει τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα χωρίς καμιά μεί­ω­ση κάνο­ντας αντι­γρα­φή από την προη­γού­με­νη Δημο­τι­κή Αρχή του κ. Γκό­τση, που τώρα σαν αντι­πο­λί­τευ­ση πρό­τει­νε μεί­ω­ση! Παρά το γεγο­νός ότι η πλειο­ψη­φία του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου το κατα­ψή­φι­σε, το χαρά­τσι πέρα­σε, για­τί ο νόμος για την Τοπι­κή Διοί­κη­ση δεν ανα­γνω­ρί­ζει ότι το “κατά” και το “λευ­κό” είναι αρνη­τι­κοί ψήφοι!!!

Ο αντικομμουνισμός απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αντί­λη­ψη από την οποία δια­κα­τέ­χε­ται η Δημο­τι­κή Αρχή δεν κρύ­βε­ται. Μαζί με τον κ. Κου­κου­λά­ρη αρνή­θη­καν να κατα­δι­κά­σουν το κατά­πτυ­στο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα της ΕΕ, ψήφι­σμα που επι­χει­ρεί παρα­χα­ράσ­σο­ντας την ιστο­ρία, να ταυ­τί­σει τον κομ­μου­νι­σμό με το φασι­σμό. Δεν έμει­ναν όμως σ’ αυτό. Με ένα εξ ίσου κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα της δημάρ­χου, ζήτη­σαν να φύγει η λέξη “κομ­μου­νι­στές” από το ψήφι­σμα της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” που ανα­φέ­ρο­νταν στους 22 εκτε­λε­σμέ­νους στο μπλό­κο της Καλο­γρέ­ζας από τους ναζί και τους συνερ­γά­τες τους, προ­σβάλ­λο­ντας βάναυ­σα τη μνή­μη τους.

Ταυ­τό­χρο­να, το αίτη­μα των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν μια αίθου­σα εκδη­λώ­σε­ων σχο­λεί­ου, σε μέρα που το σχο­λείο είναι κλει­στό (Σάβ­βα­το) αντι­με­τω­πί­στη­κε με τη λογι­κή της απα­γό­ρευ­σης! Με απα­ρά­δε­κτα επι­χει­ρή­μα­τα του τύπου “τι θα κάνου­με αν μας το ζητή­σει η ΧΑ;” επι­χεί­ρη­μα που αθω­ώ­νει τους φασί­στες, εγκλη­μα­τί­ες, υπό­δι­κους της ΧΑ και τους ταυ­τί­ζει με το ΚΚΕ. Αγνο­ώ­ντας και υπο­τι­μώ­ντας προ­φα­νώς την εκα­τό­χρο­νη γεμά­τη θυσί­ες πορεία του ΚΚΕ τις βαθιές ρίζες που έχει μέσα στο λαό και στο εργα­τι­κό κίνη­μα και ιδί­ως στη Ν. Ιωνία, πίστε­ψαν ότι μπο­ρεί να εφαρ­μό­σουν και στο ΚΚΕ το δόγ­μα του “απο­φα­σί­ζου­με και δια­τά­ζου­με”. Κι όλα αυτά ενώ η παρά­τα­ξη της κ. δημάρ­χου μια χαρά είχε χρη­σι­μο­ποι­ή­σει την ίδια αίθου­σα για πολι­τι­κή εκδή­λω­ση προεκλογικά!

Δεν πέφτου­με από τα σύν­νε­φα για όλα τα παρα­πά­νω. Στις γραμ­μές της παρά­τα­ξης της κ. Θωμα­ΐ­δου, υπάρ­χουν άνθρω­ποι που έχουν δώσει τα αντι­λαϊ­κά τους δια­πι­στευ­τή­ρια μέσα από άλλες παρα­τά­ξεις που διοί­κη­σαν το Δήμο ή μέσα από άλλους φορείς. Υπάρ­χουν επί­σης άνθρω­ποι ακρο­δε­ξιών αντι­λή­ψε­ων που έχουν κάνει μηνύ­σεις ενά­ντια σε εκλεγ­μέ­να μέλη Συλ­λό­γου Γονέ­ων επει­δή τόλ­μη­σαν να τιμή­σουν το μπλό­κο της Καλο­γρέ­ζας στο σχο­λείο τους, που έχουν κάνει μήνυ­ση σε εκδό­τη τοπι­κής εφη­με­ρί­δας για­τί “τόλ­μη­σε” να αναρ­τή­σει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ!

Και ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη μια συντο­νι­σμέ­νη προ­σπά­θεια φίμω­σης και παρε­μπό­δι­σης της δρά­σης του ΚΚΕ από τη Δημο­τι­κή Αρχή, στε­λέ­χη της όπως ο κ. Χατζη­σαβ­βί­δης κατη­γο­ρεί το ΚΚΕ για “αντι­δη­μο­κρα­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά” και ανα­κα­λύ­πτει τρα­μπου­κι­σμούς σε βάρος του. Το θρά­σος δεν έχει όρια!

Από όλα τα παρα­πά­νω επι­βε­βαιώ­νε­ται πως η εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής έχει σαν πιστό συνο­δοι­πό­ρο τον αυταρ­χι­σμό αλλά και την επί­θε­ση σε αυτούς που απο­κα­λύ­πτουν και πρω­το­στα­τούν στο να οργα­νω­θεί η πάλη, στους κομμουνιστές.

Εμείς δηλώ­νου­με πως δεν θα κάνου­με πίσω! Δεν θα επι­τρέ­ψου­με να περά­σει η προ­σπά­θεια φίμω­σης και παρε­μπό­δι­σης της δρά­σης μας! Πάνω απ’ όλα όμως δεν θα κάνου­με ούτε βήμα πίσω στο να ξεσκε­πά­ζου­με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα και να πρω­το­στα­τού­με στην οργά­νω­ση του αγώ­να υπέρ των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο