Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η διαφορά του «εφικτού» και του αναγκαίου (του Ηλία Σιώρα)

Κάνου­με ότι είναι “εφι­κτό” για την παν­δη­μία ισχυ­ρί­ζο­νται οι ευρω­παϊ­κές κυβερ­νή­σεις και η ελλη­νι­κή. Αυτό που κάνουν απέ­χει έτη φωτός από τις ανά­γκες της κοι­νω­νί­ας. Προη­γού­νται τα κέρδη.

Οι κυβερ­νή­σεις για χρό­νια έκα­ναν ό,τι μπο­ρού­σαν για να απο­νευ­ρώ­σουν, ό,τι δημό­σιο υπήρ­χε στην υγεία, κατα­κτη­μέ­νο με αγώνες.

Εμείς σαν υγειο­νο­μι­κοί, πρω­τα­γω­νι­στές στην πρό­λη­ψη και τη θερα­πεία αλλά και στη διεκ­δί­κη­ση μέτρων, βλέ­πο­ντας την κατά­στα­ση πολύ νωρίς, κάνα­με τα αυτο­νό­η­τα: πρώ­τον, ριχτή­κα­με με αυτο­θυ­σία στη μάχη όχι μόνο κατά της παν­δη­μί­ας, αλλά για κάθε πάθη­ση και, δεύ­τε­ρον, διεκ­δι­κή­σα­με λύσεις απο­τε­λε­σμα­τι­κές που ξεπερ­νούν τα όρια του ψευ­δε­πί­γρα­φου “εφι­κτού” των νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρων και σοσιαλδημοκρατών.

Η ελπί­δα εξαρ­τά­ται από τον ΔΙΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Μαζι­κοί εμβο­λια­σμοί, χιλιά­δες προ­σλή­ψεις μόνι­μων υγειο­νο­μι­κών, μεγά­λη αύξη­ση δαπα­νών για υγεία, αξιο­πρε­πής και όχι καρι­κα­τού­ρα ΠΦΥ, νέες κλί­νες ΜΕΘ, επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών μεγα­θη­ρί­ων της υγεί­ας, αξιο­ποί­η­ση νέων φαρ­μά­κων, μαζι­κά δωρε­άν tests, μονι­μο­ποί­η­ση συμβασιούχων.

Όσο πιο πολ­λοί υγειο­νο­μι­κοί σ΄ αυτόν το ΔΙΠΛΟ ΑΓΩΝΑ τόσο η ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.

Ηλί­ας Π. Σιώρας
Πρό­ε­δρος ΣΕΝΕ
Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας ΕΙΝΑΠ

Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση από το ΒΗΜΑ της Κυρια­κής 3 Ιανουα­ρί­ου 2021

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο