Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΟ του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την “ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση”

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε και καταγ­γέλ­λει την έκθε­ση του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για την «ευρω­παϊ­κή ιστο­ρι­κή συνεί­δη­ση», η οποία, όπως επι­ση­μαί­νε­ται «απο­τε­λεί ένα ακό­μη παρα­λή­ρη­μα αντι­κομ­μου­νι­σμού και παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας από τα όργα­να της ΕΕ».

«Η απα­ρά­δε­κτη έκθε­ση όπως προ­κλη­τι­κά ανα­φέ­ρει: “ανα­γνω­ρί­ζει τα εγκλή­μα­τα που δια­πρά­χθη­καν από ναζι­στι­κά, φασι­στι­κά και κομ­μου­νι­στι­κά ολο­κλη­ρω­τι­κά καθε­στώ­τα, καθώς και υπό την αποι­κιο­κρα­τία …” (!) επι­χει­ρώ­ντας να επε­κτεί­νει την χυδαία και ανι­στό­ρη­τη εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού όχι μόνο με το τέρας του ναζι­σμού — φασι­σμού, αλλά και με την ιμπε­ρια­λι­στι­κή κατα­πί­ε­ση και σκλα­βιά, την εξα­θλί­ω­ση και τον εξαν­δρα­πο­δι­σμό που κατα­δί­κα­σαν τους λαούς τα καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη της Ευρώ­πης και των ΗΠΑ με την αποι­κιο­κρα­τία και τα φρι­κτά εγκλή­μα­τά της, που δέχτη­κε ισχυ­ρό πλήγ­μα μετά την Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των λαών, με τον καθο­ρι­στι­κό ρόλο της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, του Σοσια­λι­σμού. Προ­κλη­τι­κά μάλι­στα ανα­φέ­ρει ότι “αυτές οι φρι­κα­λε­ό­τη­τες του παρελ­θό­ντος χρη­σι­μεύ­ουν ως “αρνη­τι­κός θεμε­λιώ­δης μύθος” και “παρέ­χουν ένα ισχυ­ρό αίσθη­μα σκο­πού για το ευρω­παϊ­κό ειρη­νευ­τι­κό εγχεί­ρη­μα”. Το “σχέ­διο ειρή­νης” της ΕΕ είναι αυτό που πλη­ρώ­νουν ακρι­βά οι λαοί με το αίμα τους στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμ­βά­σεις που ΕΕ, αστι­κές κυβερ­νή­σεις των κρα­τών-μελών της κι οι σύμ­μα­χοί τους εξα­πο­λύ­ουν ή στη­ρί­ζουν παντού: σε Γάζα, Ουκρα­νία, Ερυ­θρά Θάλασ­σα, Σαχέλ, όπως προη­γού­με­να σε Γιου­γκο­σλα­βία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγα­νι­στάν, με τον κατά­λο­γο να μην έχει τέλος» τονί­ζει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Στην αντι­δρα­στι­κή, σκο­τα­δι­στι­κή άπο­ψη ότι “δεν υπάρ­χει μια αδιαμ­φι­σβή­τη­τη ιστο­ρι­κή αλή­θεια” προ­σθέ­τει ότι η “ευρω­παϊ­κή ιστο­ρι­κή συνεί­δη­ση” πρέ­πει να βασί­ζε­ται στις δήθεν “κοι­νές ευρω­παϊ­κές αξί­ες”. Πρό­κει­ται για ομο­λο­γία κι από­δει­ξη της σκο­πι­μό­τη­τας στη δια­στρέ­βλω­ση και ανα­θε­ώ­ρη­ση της ιστο­ρί­ας από την ΕΕ, επι­διώ­κο­ντας να σερ­βί­ρει τα άθλια κηρύγ­μα­τά της στο λαό, στο­χεύ­ο­ντας ιδιαί­τε­ρα τη νεο­λαία. Γι’ αυτό επι­στρα­τεύ­ει τον πακτω­λό του αντι­κομ­μου­νι­στι­κού προ­γράμ­μα­τος “Πολί­τες, Ισό­τη­τα, Δικαιώ­μα­τα και Αξί­ες” και ζητά την αξιο­ποί­η­ση της εκπαί­δευ­σης, δηλα­δή ευρω­ε­νω­σια­κή “πλύ­ση εγκε­φά­λου” μαθη­τών και καθη­γη­τών. Στα πλαί­σια αυτού του σχε­δί­ου η ΕΕ προ­πα­γαν­δί­ζει το λεγό­με­νο “Σπί­τι της Ευρω­παϊ­κής Ιστο­ρί­ας” στις Βρυ­ξέλ­λες, ένα “μνη­μείο” αντι­κομ­μου­νι­σμού κι ιστο­ρι­κής παρα­χά­ρα­ξης. Οργα­νώ­νει δε ανά­λο­γες φιέ­στες και μέρες μίσους και ψεύ­δους, όπως η λεγό­με­νη “Ευρω­παϊ­κή Ημέ­ρα Μνή­μης για τα Θύμα­τα των ολο­κλη­ρω­τι­κών και αυταρ­χι­κών καθε­στώ­των”, ρίχνο­ντας νερό στο μύλο των ναζι­στι­κών συμ­μο­ριών και της ακρο­δε­ξιάς που υπο­κρι­τι­κά η ΕΕ και τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου παρι­στά­νουν ότι ανη­συ­χούν δήθεν για την άνο­δο τους μπρο­στά στις ευρωεκλογές».

«Όσο χρή­μα, ψέμα, αντι­κομ­μου­νι­στι­κό δηλη­τή­ριο και παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας κι αν επι­στρα­τεύ­σουν, όσες ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νες καμπά­νιες κι αν στή­σουν η αλή­θεια δεν δια­γρά­φε­ται. Την Ιστο­ρία την έγρα­ψαν και τη γρά­φουν οι λαοί με την πάλη και με το αίμα τους ενά­ντια στο σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Οι ιστο­ρι­κές κατα­κτή­σεις του σοσια­λι­σμού στην Παι­δεία, στην Υγεία, στην εξά­λει­ψη της ανερ­γί­ας, στην κατο­χύ­ρω­ση εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, απο­τε­λούν καρ­φί στο μάτι των αστι­κών τάξε­ων και της ΕΕ. Απο­δει­κνύ­ουν ότι η ΕΕ και η καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα που υπη­ρε­τεί δεν είναι μονό­δρο­μος. Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ στους λαϊ­κούς αγώ­νες και στις επι­κεί­με­νες ευρω­ε­κλο­γές θα απο­τε­λέ­σει απο­στο­μω­τι­κή απά­ντη­ση στην ΕΕ και τα αντι­κομ­μου­νι­στι­κά της επι­τε­λεία. Οι λαοί έχουν τη δύνα­μη με τη δική τους εξου­σία στην κάθε χώρα να απο­τι­νά­ξουν το ζυγό της καπι­τα­λι­στι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης, οικο­δο­μώ­ντας την Ευρώ­πη του Σοσια­λι­σμού» τονί­ζει, κατα­λή­γο­ντας, η ΕΟ του ΚΚΕ.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο