Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η εταιρεία παραγωγής της παράστασης «Θησέας και Αριάδνη» διαψεύδει τον Πορτοσάλτε

Σάλος προ­κλή­θη­κε από πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι οι συντε­λε­στές της παι­δι­κής παρά­στα­σης «Θησέ­ας και Αριά­δνη» που παρου­σιά­ζε­ται κάθε Κυρια­κή πρωί στο Θέα­τρο Αρι­στο­τέ­λειον της Θεσ­σα­λο­νί­κης, αρνή­θη­καν να παί­ξουν για τα παι­διά των υπαλ­λή­λων της Γενι­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Θεσσαλονίκης.

«Ποτέ δεν αρνη­θή­κα­με να δώσου­με παρά­στα­ση για τα συγκε­κρι­μέ­να παι­διά και καλού­με το τμή­μα Δημο­σί­ων Σχέ­σε­ων της Διεύ­θυν­σης Αστυ­νο­μί­ας να απο­κα­τα­στή­σει, με τη σει­ρά του, την αλή­θεια των πραγ­μά­των», ανα­φέ­ρει η εται­ρεία παρα­γω­γής Kolossaion Productions ανα­φο­ρι­κά με τα σχε­τι­κά δημοσιεύματα.

Να σημειω­θεί πως ανα­φο­ρά για το συγκε­κρι­μέ­νο περι­στα­στι­κό έγι­νε το πρωί του Σαβ­βά­του από τον δημο­σιο­γρά­φο του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε.

«Για τη σκη­νο­θέ­τι­δα και τους συντε­λε­στές της παρά­στα­σης, για τους ηθο­ποιούς αλλά και την ίδια την εται­ρεία παρα­γω­γής και τους ανθρώ­πους της, τα παι­διά όλου του κόσμου είναι παι­διά μας. Καμία διά­κρι­ση, καμία επι­λο­γή και κανέ­νας απο­κλει­σμός παι­διού δεν είναι, για εμάς, επι­τρε­πτή», προ­σθέ­τει η εταιρεία.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της Voria.gr οι υπεύ­θυ­νοι της Γενι­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης ζήτη­σαν μία έξτρα παρά­στα­ση για τα παι­διά των εργα­ζό­με­νων στο Αστυ­νο­μι­κό Μέγα­ρο το προη­γού­με­νο Σάβ­βα­το 10 Δεκεμ­βρί­ου το πρωί. Ωστό­σο ηθο­ποιοί και άλλοι συντε­λε­στές δήλω­σαν κώλυ­μα για την μέρα και την ώρα ‑δεδο­μέ­νου ότι η παρά­στα­ση θα ήταν εκτός του προ­γράμ­μα­τος- και η εται­ρεία ενη­μέ­ρω­σε το τμή­μα Δημο­σί­ων Σχέ­σε­ων ότι η εκδή­λω­ση για τα παι­διά δεν μπο­ρού­σε να γίνει το Σάβ­βα­το. Οι δύο πλευ­ρές άφη­σαν ανοι­χτή την μετα­ξύ τους επι­κοι­νω­νία για να βρε­θεί μία άλλη μέρα. Ωστό­σο μέσα στην ημέ­ρα κυκλο­φό­ρη­σαν πλη­ρο­φο­ρί­ες σε μέσα ενη­μέ­ρω­σης ότι οι συντε­λε­στές αρτ­νή­θη­καν να παί­ξουν για τα παι­διά των αστυ­νο­μι­κών της Θεσ­σα­λο­νί­κης, εξαι­τί­ας του επει­σο­δί­ου με τον πυρο­βο­λι­σμό του 16χρονου Ρομά από αστυ­νο­μι­κό της ομά­δας ΔΙΑΣ.

«Είναι άξιον απο­ρί­ας πώς μία συνη­θι­σμέ­νη συζή­τη­ση για τη διε­ρεύ­νη­ση και τον προσ­διο­ρι­σμό της πρό­σφο­ρης ημέ­ρας προ­σέ­λευ­σης της συγκε­κρι­μέ­νης ομά­δας παι­διών εντός του προ­γραμ­μα­τι­σμού των παρα­στά­σε­ων, η οποία εκκρε­μεί, εξε­λή­φθη ως άρνη­ση, συν­δε­ό­με­νη μάλι­στα με την ιδιό­τη­τα των γονέ­ων τους. Ποτέ δεν αρνη­θή­κα­με να δώσου­με παρά­στα­ση για τα συγκε­κρι­μέ­να παι­διά και καλού­με το τμή­μα δημο­σί­ων σχέ­σε­ων της Διεύ­θυν­σης Αστυ­νο­μί­ας να απο­κα­τα­στή­σει, με την σει­ρά του, την αλή­θεια των πραγ­μά­των», υπο­γραμ­μί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση της εται­ρεί­ας, η οποία καταλήγει:

«Αρνού­μα­στε να γίνου­με αντι­κεί­με­νο αβά­σι­μων και κακό­βου­λων σχο­λί­ων, καθώς και να εργα­λειο­ποι­η­θού­με στο βωμό οποιασ­δή­πο­τε αντι­πα­ρά­θε­σης, καλού­με τους παρά­γο­ντες του δημο­σί­ου δια­λό­γου να αντι­λη­φθούν ότι η ανα­πα­ρα­γω­γή ενός θέμα­το­ςά­νευ αντι­κρί­σμα­τος τρο­φο­δο­τεί μια ακό­μη διχα­στι­κή κατά­στα­ση στην Πόλη και στον θεα­τρι­κό χώρο, που δια­κιν­δυ­νεύ­ει μια θεα­τρι­κή παρά­στα­ση και δη παι­δι­κή. Κατό­πιν δε της δήλω­σής μας αυτή κάθε περαι­τέ­ρω συνέ­χεια του θέμα­τος από τον οιον­δή­πο­τε, ιδί­ως όταν συνο­δεύ­ε­ται από απει­λές και χαρα­κτη­ρι­σμούς θα οδη­γη­θεί στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: voria.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο