Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κατρακύλα του δημάρχου Καισαριανής Χρήστου Βοσκόπουλου δεν έχει τέλος

«Έργα και ημέ­ρες», χωρίς τελειω­μό του LÉtat, c’est moi — για­λα­τζή ΝΔ-ΚινΑλ & Σια «άρχο­ντα» (τσά­μπα μάγκες τους λέει αυτούς ο λαός μας)…
Μετά τη συμ­φω­νία κυρί­ων εν μέσω Covid-19 για κοντέι­νερ κλου­βιά μετα­ξύ κυβέρ­νη­σης-Δημο­τι­κή Αρχή Και­σα­ρια­νής και ενώ το δού­λε­μα και η αναλ­γη­σία πάει σύν­νε­φο, οι γονείς των νηπια­γω­γεί­ων της πόλης (1ο, 3ο, 5ο, 7ο,) μαζί με τα παι­διά, χθες το πρωί, προ­χώ­ρη­σαν σε συμ­βο­λι­κή δια­μαρ­τυ­ρία στο Δημαρχείο.
Και αφου αρχι­κά λοι­δω­ρή­θη­καν προ­βο­κα­τό­ρι­κα απο δημο­τι­κούς εντε­ταλ­μέ­νους, κλή­θη­κε η αστυ­νο­μία για να προ­στα­τέ­ψει τους «θεσμούς».
Είχε προη­γη­θεί έκτα­κτο ενη­με­ρω­τι­κό δελ­τίο της Ένω­σης Γονέ­ων για το σοβα­ρό πρό­βλη­μα με τα 25άρια τμή­μα­τα που εν μέσω παν­δη­μί­ας λει­τουρ­γούν ως ωρο­λο­για­κή βόμ­βα έτοι­μη να εκρα­γεί… που καλού­σαν στο πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλλαλητήριο.

Οι γονείς αντι­με­τώ­πι­σαν ψύχραι­μα και αγω­νι­στι­κά την όλη κατά­στα­ση, που ο δήμαρ­χος έχο­ντας κάνει τσι­φλί­κι τους τα ΜΚΔ του δήμου, παρου­σί­α­σε με τα πόδια πάνω και το κεφά­λι κάτω, μιλώ­ντας μετα­ξύ άλλων για τους «νέο-στα­λι­νι­κούς» της ΛΣ, που «δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν την ιδε­ο­λο­γι­κή τους κατα­γω­γή, το βαθύ μίσος τους για τη Δημο­κρα­τία» και […]  «δεν θα τους ακο­λου­θή­σου­με στο βούρ­κο τους» (sic!).
Ακο­λου­θεί το σχε­τι­κό δελ­τίο τύπου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς, οι γονείς των νηπια­γω­γεί­ων της Και­σα­ρια­νής μαζί με τα παι­διά μας, χθες το πρωί, πραγ­μα­το­ποι­ή­σα­με συμ­βο­λι­κή δια­μαρ­τυ­ρία στο Δημαρ­χείο της πόλης μας για να πάρου­με απα­ντή­σεις, αλλά και να δοθούν άμε­σα λύσεις στα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα των νηπια­γω­γεί­ων των παι­διών μας. Του­λά­χι­στον κάποιες απα­ραί­τη­τες παρεμ­βά­σεις για να δοθεί μια ανά­σα στα νηπια­γω­γεία και το έργο των νηπιαγωγών.

Κατά την είσο­δο μας, στο χώρο, μας επι­φύ­λα­ξαν μια «έκπλη­ξη».
Την παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων! Μάλ­λον, αυτό εννο­ού­σαν όταν μας έλε­γαν, δια στό­μα­τος του Αντι­δη­μάρ­χου Παι­δεί­ας στους αγια­σμούς των σχο­λεί­ων, ότι το Δημαρ­χείο είναι ανοι­χτό για κάθε γονιό και κάθε δημό­τη της πόλης. Στην προ­σπά­θειά μας να πάρου­με συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις και δεσμεύ­σεις, αντι­προ­σω­πεία γονιών πήγε να συνα­ντή­σει τον Αντ/χο Παι­δεί­ας, αφού ο ίδιος δεν επι­θυ­μού­σε να συνα­ντη­θεί με όλους τους γονιούς, όπως αιτηθήκαμε.
Να σημειώ­σου­με ότι οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις μας συνό­δευ­σαν μέχρι την αίθου­σα του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου και παρέ­μει­ναν εκεί μέχρι το τέλος. Στην προ­σπά­θεια να μετα­φέ­ρου­με όλες τις αγω­νί­ες και τα δίκαια αιτή­μα­τά μας δεχτή­κα­με απει­λές και ύβρεις από τον Δήμαρ­χο Και­σα­ρια­νής, κο Βοσκό­που­λο. Συγκε­κρι­μέ­να χαρα­κτή­ρι­σε όλους τους γονιούς που ήμα­σταν εκεί «περι­φε­ρό­με­νο θία­σο, αργό­σχο­λους και δια­τα­ραγ­μέ­νες προ­σω­πι­κό­τη­τες»! Όταν ενη­με­ρώ­σα­με ότι η συνο­μι­λία θέλου­με να την κατα­γρά­ψου­με, για να την ακού­σουν και οι υπό­λοι­ποι γονείς πώς εκφρά­ζε­ται ο πρώ­τος την τάξη δημό­της, …κώλυ­σε το πρό­σω­πό του στο πρό­σω­πο μητέ­ρας απει­λώ­ντας την σε έξαλ­λη κατάσταση.
Ζητώ­ντας του να ανα­λο­γι­στεί τη θέση του και τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα απλά …
ζήτη­σε από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να μας πετά­ξουν έξω από το δημαρ­χείο ΤΟΥ , όπως δεν παρέ­λει­ψε να τονί­σει. Μας είπε επί­σης ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεσμός και, αν δεν μας αρέ­σει ο τρό­πος που ασκεί διοί­κη­ση στο Δήμο, …να αλλά­ξου­με Δήμο!!

Λίγες ώρες πριν, στους αγια­σμούς των νηπια­γω­γεί­ων είχα­με ακού­σει δια στό­μα­τος του Αντ/χου Παι­δεί­ας, πολ­λά και μεγά­λα ΘΑ. ΘΑ έρθουν οι αίθου­σες, ΘΑ έρθουν οι καθα­ρί­στριες, ΘΑ εξα­σφα­λί­σου­με 17 μαθη­τές ανά αίθου­σα, κ.ά. ΘΑΘΑΘΑ !!! Ταυ­τό­χρο­να ακού­με από την Κυβέρ­νη­ση και το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να μας λένε ότι όλα είναι έτοι­μα!!!  Το μόνο που έκα­ναν είναι κου­τιά τσί­γκοι και μάσκες ΧΧΧL.

Όμως … η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα από σήμε­ρα το πρωί, στα νηπια­γω­γεία έχει ως εξής:

  • 1ο Νηπια­γω­γείο: Νήπια στοι­βαγ­μέ­να 25 και 25 σε 2 τμή­μα­τα και 21 στο τσί­γκι­νο κου­τά­κι ή αλλιώς «οικί­σκος», όπως έλε­γε ο Δήμαρ­χος, ή αλλιώς παι­δα­γω­γι­κός παρά­δει­σος, όπως δια­φη­μί­ζει το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, με 2 «δανει­ζό­με­νες» καθα­ρί­στριες, που έχουν γίνει λάστι­χο από σχο­λείο σε σχο­λείο, χωρίς βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό για το ολο­ή­με­ρο, ενώ στην περί­πτω­ση που φτά­σουν κάποια στιγ­μή οι υπό­λοι­πες αίθου­σες που προ­ο­ρί­ζο­νται για τον αύλειο χώρο του 1ου Παι­δι­κού Σταθ­μού και ανή­κουν στη διεύ­θυν­ση του 1ου Νηπια­γω­γεί­ου δεν υπάρ­χουν  ακό­μα  διο­ρι­σμέ­νοι νηπια­γω­γοί και ο αύλειος χώρος θα είναι άκρως μικρός και επικίνδυνος.
  • Στο 3ο Νηπια­γω­γείο: τοπο­θε­τή­θη­κε το τσί­γκι­νο κου­τί. Άρα θα στοι­βα­χτούν 87 παι­διά σε 2 αίθου­σες βαρέ­ως τύπου, σ΄ ένα τσί­γκι­νο κου­τί και σ΄ ένα παμπά­λαιο μικρό­τε­ρο. Οι μαθη­τές στην καλύ­τε­ρη περί­πτω­ση θα ξεκι­νή­σουν στο τέλος της εβδο­μά­δας, αφού τις επό­με­νες μέρες θα γίνο­νται εργα­σί­ες στον χώρο και παρα­λα­βή του παι­δα­γω­γι­κού υλι­κού, με απο­τέ­λε­σμα πολ­λοί γονείς να οδη­γού­νται σε λύσεις «φύλα­ξης» και να βάζουν βαθειά το χέρι στην ήδη άδεια τσέ­πη τους.
  • Στο 5ο Νηπια­γω­γείο: 2 τμή­μα­τα των 25 παι­διών με 2 καθα­ρί­στριες με ημια­πα­σχό­λη­ση σε σπα­στές βάρ­διες των 4 ωρών η κάθε μια. Η αίθου­σα – κου­τά­κι αγνο­εί­ται αλλά και αν έρθει δεν υπάρ­χει μέχρι τώρα διο­ρι­σμέ­νος νηπιαγωγός
  • Στο 2ο – 6ο Νηπια­γω­γείο: δε λει­τουρ­γεί το ολο­ή­με­ρο για­τί δεν υπάρ­χει ακό­μα νηπια­γω­γός, ενώ ταυ­τό­χρο­να υπάρ­χει αίθου­σα χωρίς παρά­θυ­ρα με μόνο ένα φεγγίτη.
  • Στο 7ο Νηπια­γω­γείο : 2 τμή­μα­τα 17 και 18 αντί­στοι­χα μέσα σε παμπά­λαια τσί­γκι­να κου­τιά, με 2 καθα­ρί­στριες με ημια­πα­σχό­λη­ση σε σπα­στές βάρ­διες των 3,5 ωρών  η κάθε μια .

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ εμείς οι γονείς παρα­βρε­θή­κα­με χθες στο Δημαρ­χείο και απο­φα­σί­σα­με να συνε­χί­σου­με. Θα συμ­με­τέ­χου­με στο Πανεκ­παι­δευ­τι­κό Συλ­λα­λη­τή­ριο, την ΠΕΜΠΤΗ στης 18.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Θα ενώ­σου­με τη φωνή μας με άλλους γονείς από όλη την Αττι­κή, με εκπαι­δευ­τι­κούς, φοι­τη­τές. Για­τί θέλου­με σχο­λεία αντά­ξια των ανα­γκών μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ _ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Υ.Γ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ανα­φέ­ρου­με με καθα­ρό λόγο, θαρ­ρε­τά, χωρίς διά­θε­ση να ωραιο­ποι­ή­σου­με στο ελά­χι­στο κανέ­ναν υπεύ­θυ­νο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Κυρί­ως ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ανα­φέ­ρου­με χωρίς να μας κάμ­πτουν οι χυδαιό­τη­τες που αναρ­τά η Δημο­τι­κή Αρχή μέσω fb. Ας κατέ­βαι­νε να τα πει αυτά στους γονείς που ήταν μαζε­μέ­νοι στο δημαρχείο!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Πηγή

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο