Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα καταδικάζει την αναγνώριση των Υψιπέδων του Γκολάν απο τις ΗΠΑ σαν περιοχή του Ισραήλ

Λίγες ώρες πριν παρου­σια­στεί η συμ­φω­νία των ΗΠΑ για την προ­σάρ­τη­ση των κατε­χό­με­νων του Γκο­λάν από το Ισρα­ήλ, αντέ­δρα­σε η Κού­βα κατα­δι­κά­ζο­ντας την κατά­φω­ρη παρα­βί­α­ση της νομι­μό­τη­τας των απο­φά­σε­ων του ΟΗΕ και προει­δο­ποί­η­σε για τις σοβα­ρές συνέ­πειες που θα έχει αυτή η μονο­με­ρής παρά­νο­μη απόφαση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας. 

Το Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της  Δημο­κρα­τί­ας της Κού­βας εκφρά­ζει την έντο­νη κατα­δί­κη του για την δήλω­ση της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ να ανα­γνω­ρί­σει την κατε­χό­με­νη Συρια­κή περιο­χή των Υψι­πέ­δων του Γκο­λάν σαν περιο­χή του Ισρα­ήλ,  γεγο­νός που συνι­στά παρα­βί­α­ση του κανο­νι­σμού του ΟΗΕ , του διε­θνούς δικαί­ου και της σχε­τι­κής από­φα­ση 497 του 1981 του Συμ­βου­λί­ου Ασφαλείας.

Αυτός ο ελιγ­μός της Ουά­σιγ­κτον που παρα­βιά­ζει τα νόμι­μα δικαιώ­μα­τα του Συρια­κού λαού και των αρα­βι­κών και ισλα­μι­κών λαών, θα έχει σοβα­ρές επι­πτώ­σεις για την στα­θε­ρό­τη­τα και ασφά­λεια της Μέσης Ανα­το­λής και θα αυξή­σει περαι­τέ­ρω την έντα­ση στην ήδη αστα­θή περιοχή. 

Η Κού­βα καλεί το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας να ανα­λά­βει την ευθύ­νη του ένα­ντι του κανο­νι­σμού του ΟΗΕ για την δια­τή­ρη­ση της διε­θνούς ειρή­νης και ταυ­τό­χρο­να να πάρει τις απα­ραί­τη­τες απο­φά­σεις για να στα­μα­τή­σει την μονο­με­ρή ενέρ­γεια των ΗΠΑ να στη­ρί­ξει το Ισρα­ήλ στις επι­διώ­ξεις του για προ­σάρ­τη­ση της κατε­χό­με­νης Συρια­κής περιο­χής του Γκολάν. 

Το Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας θα συνε­χί­σει να στη­ρί­ζει τις απαι­τή­σεις της Συρια­κής κυβέρ­νη­σης για την επα­να­φο­ρά του Γκο­λάν που κατα­λή­φθη­κε από το Ισρα­ήλ το 1967 και απαι­τεί την χωρίς όρους ολο­κλη­ρω­τι­κή απο­χώ­ρη­ση του Ισρα­ήλ από την περιο­χή Γκο­λάν της Συρί­ας και από όλα τα κατε­χό­με­να εδάφη.

Αβά­να 23 Μαρ­τί­ου 2019.


Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την από­φα­ση των ΗΠΑ να ανα­γνω­ρί­σουν ως ισραη­λι­νό έδα­φος τα κατε­χό­με­να συρια­κά υψώ­μα­τα του Γκολάν 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο