Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με τρεις Ισραηλινές ομήρους

Η παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση Χαμάς δημο­σί­ευ­σε ένα βίντεο στο οποίο απει­κο­νί­ζο­νται τρεις Ισραη­λι­νές όμη­ροι που κατη­γο­ρούν τον πρω­θυ­πουρ­γό Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου για την τραγωδία.

Οι τρεις γυναί­κες ήταν μετα­ξύ εκεί­νων που απή­χθη­σαν από το νότιο Ισρα­ήλ την ημέ­ρα της επί­θε­σης της 7ης Οκτω­βρί­ου. Μία από τους ομή­ρους είπε ότι είναι σε αιχ­μα­λω­σία για 23 ημέ­ρες. Για να επι­βε­βαιώ­σει τα λόγια της, κατο­νό­μα­σε την ημε­ρο­μη­νία της συνέ­ντευ­ξης Τύπου του Νετα­νιά­χου, η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 28 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο, μία από τις ομή­ρους απευ­θύν­θη­κε απευ­θεί­ας στον Νετα­νιά­χου λέγοντας:

«Φέρε­τε την ευθύ­νη της πολι­τι­κής, ασφά­λειας και στρα­τιω­τι­κής απο­τυ­χί­ας σας στις 7 Οκτω­βρί­ου. Δεν υπήρ­χε στρα­τός, δεν έφτα­σε κανείς. Κανείς δεν μας προ­στά­τε­ψε. Είμα­στε αθώ­οι πολί­τες που πλη­ρώ­νου­με φόρους στο Ισρα­ήλ, είμα­στε αιχ­μά­λω­τοι σε κακή κατά­στα­ση. Μας σκοτώνεις.»

«Θες να μας σκο­τώ­σεις; Δεν φτά­νει που σκό­τω­σες τους πάντες; Δεν είναι αρκε­τός ο αριθ­μός των Ισραη­λι­νών πολι­τών που σκο­τώ­θη­καν;» συνε­χί­ζει η γυναί­κα και ακο­λού­θως απευ­θύ­νει κάλε­σμα για απε­λευ­θέ­ρω­ση των Παλαι­στι­νί­ων κρα­του­μέ­νων, προ­κει­μέ­νου να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι και οι όμη­ροι της Χαμάς:

«Απε­λευ­θέ­ρω­σέ μας τώρα. Απε­λευ­θε­ρώ­στε τους πολί­τες τους, απε­λευ­θε­ρώ­στε τους κρα­τού­με­νους τους, απε­λευ­θε­ρώ­στε όλους εμάς. Ας επι­στρέ­ψου­με στις οικο­γέ­νειές μας».

Σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό των ισραη­λι­νών αρχών, του­λά­χι­στον 239 όμη­ρο κρα­τού­νται στη Λωρί­δα της Γάζας.

Του­λά­χι­στον 6.600 Παλαι­στί­νιοι κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλα­κές, σύμ­φω­να με την Ένω­ση Παλαι­στι­νί­ων Πολι­τι­κών Κρατουμένων.

Ανά­με­σά τους είναι 73 Παλαι­στί­νιες, 327 παι­διά φυλα­κί­στη­καν (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων δύο βρε­φών που παρα­μέ­νουν με τις μητέ­ρες τους στη φυλα­κή), 15 δημοσιογράφοι.

1.800 βρί­σκο­νται στη λεγό­με­νη «διοι­κη­τι­κή κρά­τη­ση», δηλα­δή χωρίς να τους έχουν απαγ­γελ­θεί κατηγορίες.

Πριν από τη σύγκρου­ση, περισ­σό­τε­ροι από 5.000 Παλαι­στί­νιοι κρα­τού­νταν στις ισραη­λι­νές φυλακές.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο