Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανός υπ. Άμυνας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο»

Ο Γερ­μα­νός υπουρ­γός Άμυ­νας Μπό­ρις Πιστό­ριους δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξή του στο ZDF ότι η απει­λή ενός πολέ­μου στην Ευρώ­πη είναι υπαρ­κτή και οι Γερ­μα­νοί θα πρέ­πει να προ­ε­τοι­μα­στούν για αυτό το ενδεχόμενο.

«Πρέ­πει να συνη­θί­σου­με στην ιδέα ότι μπο­ρεί να υπάρ­χει απει­λή πολέ­μου στην Ευρώ­πη. Η Γερ­μα­νία πρέ­πει να είναι σε θέση να αμυν­θεί. Πρέ­πει να είμα­στε προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι για πόλε­μο», είπε, εκφρά­ζο­ντας την διά­θε­ση της γερ­μα­νι­κής αστι­κής τάξης να μπει γερά στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συγκρού­σεις που θα πλη­θαί­νουν, όσο οι αντα­γω­νι­σμοί ανά­με­σα στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα θα οξύνονται.

Ο Πιστό­ριους δήλω­σε πως πιστεύ­ει ότι η σύγκρου­ση στη Μέση Ανα­το­λή και ο πόλε­μος της Ρωσί­ας κατά της Ουκρα­νί­ας θα έχουν συνέ­πειες και στη γερ­μα­νι­κή κοι­νω­νία. Σε αυτό το πλαί­σιο τόνι­σε ότι τόσο η Bundeswehr (ο γερ­μα­νι­κός στρα­τός) όσο η γερ­μα­νι­κή κοι­νω­νία θα πρέ­πει να γίνουν «ικα­νοί για πόλεμο».

Ο στρα­τός έχει παρα­με­λη­θεί για πολύ και­ρό, υπο­στή­ρι­ξε ο Πιστόριους.

«Ό,τι κατα­στρά­φη­κε σε 30 χρό­νια, δυστυ­χώς, δεν μπο­ρεί να διορ­θω­θεί σε 19 μήνες», είπε ο υπουρ­γός και δια­βε­βαί­ω­σε ότι η Γερ­μα­νία θα είναι σε εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κή κατά­στα­ση μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο