Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποχωρούν τα ισραηλινά τανκ από τη Γάζα σύμφωνα με τη Χαμάς

Τα ισραη­λι­νά άρμα­τα που πλη­σί­α­σαν νωρί­τε­ρα τα περί­χω­ρα της πόλης της Γάζας έχουν πλέ­ον υπο­χω­ρή­σει, σύμ­φω­να με το «Al Jazeera» που ανα­με­τα­δί­δει τις δηλώ­σεις του επι­κε­φα­λής του γρα­φεί­ου της κυβέρ­νη­σης της Χαμάς στη Γάζα.

«Δεν υπάρ­χει καμία απο­λύ­τως χερ­σαία προ­έ­λα­ση μέσα στις κατοι­κη­μέ­νες γει­το­νιές της Λωρί­δας της Γάζας. Αυτό που συνέ­βη στην οδό Σαλάχ αλ-Ντιν ήταν η εισβο­λή μερι­κών αρμά­των μάχης του στρα­τού κατο­χής και μιας μπουλ­ντό­ζας», ανέ­φε­ρε σε δήλω­σή του ο Σαλά­μα Μααρούφ.

«Τα οχή­μα­τα αυτά στό­χευ­σαν δύο αυτο­κί­νη­τα πολι­τών στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν πριν η αντί­στα­ση τους ανα­γκά­σει να υπο­χω­ρή­σουν. Αυτή τη στιγ­μή δεν υπάρ­χει καμία παρου­σία οχη­μά­των του στρα­τού κατο­χής στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν και η κίνη­ση στον δρό­μο έχει επα­νέλ­θει στο φυσιο­λο­γι­κό», ανα­φέ­ρει.

Σύμ­φω­να με τα όσα μετα­δί­δο­νται, σήμε­ρα το πρωί, ισραη­λι­νά τανκς και μια μπουλ­ντό­ζα προ­χώ­ρη­σαν στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν στα νότια της πόλης της Γάζας ξεκι­νώ­ντας από τη συνο­ρια­κή περιο­χή Juhor al-Deek, περί­που 4 χιλιό­με­τρα νοτιο­α­να­το­λι­κά της πόλης της Γάζας.

Η οδός Salah al-Din απέ­χει περί­που 3 χιλιό­με­τρα από τον ισραη­λι­νό φρά­χτη δια­χω­ρι­σμού της Λωρί­δα της Γάζας. Δεν υπάρ­χουν κτί­ρια κατοι­κιών στην περιο­χή η οποία απο­τε­λεί­ται από χωρά­φια και άδεια γη.

Οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις κατο­χής έφτα­σαν σε αυτήν την περιο­χή και κατά τη διάρ­κεια της εισβο­λής στη Γάζα, το 2014 και είχαν ‑και τότε- υπο­χω­ρή­σει αμέσως.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο