Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η «χρησιμότητα» του ΚΙΝΑΛ ως μπαλαντέρ σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Εχου­με απο­δεί­ξει στην πρά­ξη ότι την εθνι­κή συνεν­νό­η­ση την εννο­ού­με», δήλω­σε και χτες η Φ. Γεν­νη­μα­τά, μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1, δια­φη­μί­ζο­ντας τη δια­θε­σι­μό­τη­τα του ΚΙΝΑΛ να «βάλει πλά­τη» στην όποια κυβέρ­νη­ση προ­κύ­ψει στις εκλο­γές της 7ης Ιού­λη και στα αντι­λαϊ­κά μέτρα που θα φέρει μετά, για την κερ­δο­φο­ρία των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και τη «στα­θε­ρό­τη­τα» της εξου­σί­ας του.

Οπως είπε: «Εχου­με δώσει το στίγ­μα μας. Εχου­με ξεκα­θα­ρί­σει ότι είμα­στε δύνα­μη στα­θε­ρό­τη­τας και ομα­λό­τη­τας. Δεν θέλου­με να μπού­με σε μία περί­ο­δο αστά­θειας». Παρέ­πεμ­ψε, μάλι­στα, η ίδια στο καλο­καί­ρι του 2015, όταν υπερ­ψή­φι­σε με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το 3ο μνη­μό­νιο: «Εμείς στη­ρί­ξα­με την κυβέρ­νη­ση. Εγώ είχα πει στον κ. Τσί­πρα να αξιο­ποι­ή­σου­με αυτήν τη στή­ρι­ξη, να μην πάει σε εκλο­γές. Επέ­λε­ξε να πάει σε εκλο­γές για να κυβερ­νή­σει με τον ακρο­δε­ξιό Καμ­μέ­νο. Εχου­με απο­δεί­ξει στην πρά­ξη ότι την εθνι­κή συνεν­νό­η­ση την εννο­ού­με», πρό­σθε­σε.

Κατη­γό­ρη­σε, δε, σε αυτό το σημείο και τον Κυρ. Μητσο­τά­κη, ότι με τον «ωμό εκβια­σμό» του «ή αυτο­δυ­να­μία της ΝΔ ή ξανά εκλο­γές τον Αύγου­στο» δεν επι­δει­κνύ­ει «εθνι­κά υπεύ­θυ­νη στά­ση». Θύμι­σε, εξάλ­λου, ως δείγ­μα­τα …ανευ­θυ­νό­τη­τας της ΝΔ ότι το 2012 έρι­ξε την κυβέρ­νη­ση Παπα­δή­μου και πήγε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο