Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θέρμη: Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον αρνητή πατέρα που προκάλεσε επεισόδιο σε σχολείο

Σε 15μηνη φυλά­κι­ση, με 3ετή ανα­στο­λή, κατα­δι­κά­στη­κε ερή­μην ο 37χρονος που προ­κά­λε­σε επει­σό­διο στο 2ο δημο­τι­κό σχο­λείο Θέρ­μης, όταν δεν επι­τρά­πη­κε στον γιο του να μπει στην αίθου­σα διδα­σκα­λί­ας, επει­δή δεν φορού­σε μάσκα ούτε προ­σκό­μι­σε την προ­βλε­πό­με­νη κάρ­τα με αρνη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα self test. Το Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης τον έκρι­νε ένο­χο για δια­τά­ρα­ξη λει­τουρ­γί­ας δημό­σιας υπη­ρε­σί­ας (κατά μετα­τρο­πή του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου από σοβα­ρή δια­τά­ρα­ξη λει­τουρ­γί­ας δημό­σιας υπη­ρε­σί­ας) και έργω εξύβριση.

Ο ίδιος παρό­τι εμφα­νί­στη­κε στην δικα­στι­κή αίθου­σα αρνή­θη­κε να καθί­σει στο εδώ­λιο και απευ­θυ­νό­με­νος προς το δικα­στή­ριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμό­διο να τον δικά­σει κι ότι δεν το ανα­γνω­ρί­ζει. “Αν προ­βεί­τε σε οποια­δή­πο­τε από­φα­ση θα ενερ­γο­ποι­ή­σω τη σύμ­βα­σή μας…” είπε και αποχώρησε.

Ως μάρ­τυ­ρας κατέ­θε­σε η διευ­θύ­ντρια του σχο­λεί­ου, που προ­έ­βη στην υπο­βο­λή μήνυ­σης ενα­ντί­ον του, ενερ­γο­ποιώ­ντας την αυτό­φω­ρη δια­δι­κα­σία. Περι­γρά­φο­ντας τα γεγο­νό­τα της περα­σμέ­νης Δευ­τέ­ρας είπε, ότι ο 37χρονος συνό­δευ­σε το παι­δί του στο σχο­λείο, χωρίς να φορά­ει μάσκα, ούτε ο εκεί­νος ούτε το παι­δί, κατά παρά­βα­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων. “Παρέ­μει­νε εντός του σχο­λεί­ου γύρω στα τρία τέταρ­τα. Δια­τα­ρά­χθη­κε το κλί­μα. Απει­λού­σε με αυτό­φω­ρο τους εκπαι­δευ­τι­κούς. Φώνα­ζε ότι είμα­στε παρά­νο­μοι. Με έσπρω­ξε στις σκά­λες” είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Πρό­σθε­σε, δε, ότι όλα έγι­ναν μπρο­στά στα μάτια του παι­διού του και ότι τα υπό­λοι­πα παι­διά δια­τα­ρά­χθη­καν ψυχο­λο­γι­κά εξαι­τί­ας του επει­σο­δί­ου. Τελι­κά ο μαθη­τής, όπως συμπλή­ρω­σε, παρέ­μει­νε σε ειδι­κά δια­μορ­φω­μέ­νο χώρο του σχο­λεί­ου μέχρι που ήλθε η μητέ­ρα του και τον παρέλαβε.

Νωρί­τε­ρα, όσο περί­με­νε να ξεκι­νή­σουν τα αυτό­φω­ρα ο 37χρονος δεν φορού­σε μάσκα, όπως προ­βλέ­πουν τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα εντός των Δικα­στη­ρί­ων και γι αυτό το λόγο αστυ­νο­μι­κοί του “έκο­ψαν” και πρό­στι­μο, ύψους 300 ευρώ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο