Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θαύμα …Θαύμα!

Και ξαφ­νι­κά, θαύμα!
Οι μέχρι χτες «ανε­ξάρ­τη­τοι», «ακομ­μά­τι­στοι» και «αυτο­διοι­κη­τι­κοί» των ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ, έγι­ναν «ανε­μο­λό­γιο» πολι­τι­κών «αλλα­γών», «ανα­τρο­πών» και συμπε­ρα­σμά­των — πρό­κρι­μα για τις διερ­γα­σί­ες στη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία, συνο­λι­κά στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα! Αλλά και η κυβέρ­νη­ση, που μίλα­γε για «αμι­γώς πολι­τι­κή μάχη» και ήθε­λε 13 στις 13 Περι­φέ­ρειες και τους τρεις μεγά­λους δήμους, λέει τώρα ότι «τα πολι­τι­κά συμπε­ρά­σμα­τα βγή­καν στον πρώ­το γύρο και στις εκλο­γές του Ιούνη».

Ο καβγάς τους βέβαια έχει ημε­ρο­μη­νία λήξης. Για­τί μέχρι τις επό­με­νες εκλο­γές θα συνε­χί­σουν όλοι μαζί σε δήμους και Περι­φέ­ρειες να υλο­ποιούν την πολι­τι­κή που χαρα­τσώ­νει τον λαό, τσα­κί­ζει τους εργα­ζό­με­νους, προι­κί­ζει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και τους εργο­λά­βους.

Αν κάτι επι­βε­βαιώ­νε­ται, λοι­πόν, πέρα απ’ την απύθ­με­νη υπο­κρι­σία των ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ, είναι πως η ψήφος σε καθέ­ναν από τους συν­δυα­σμούς που βρέ­θη­καν απέ­να­ντι στον λαό, όσο κι αν τον ερμη­νεύ­ουν κατά το δοκούν, στο τέλος κατα­λή­γει στο ίδιο που­γκί: Σε αυτό του συστή­μα­τος και της κυρί­αρ­χης πολιτικής.

Η επό­με­νη μέρα

Η μόνη ψήφος που δεν παρερ­μη­νεύ­ε­ται, δεν άλλα­ξε χρώ­μα από τον πρώ­το στον δεύ­τε­ρο γύρο και δεν ήταν του χεριού τους, είναι η ψήφος στους συν­δυα­σμούς της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» που στή­ρι­ξε το ΚΚΕ, κι αυτό κάνει ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη τη νίκη με τους 6 εκλεγ­μέ­νους κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους και το 10% που κατέ­γρα­ψε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στις περι­φε­ρεια­κές εκλογές.

Πηγή & φωτο _Ριζοσπάστης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο