Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο “Άρθρα και Μελέτες του Δημήτρη Γληνού στην παράνομη ΚΟΜΕΠ της γερμανικής κατοχής”

Ο Όμι­λος Εκπαι­δευ­τι­κού Προ­βλη­μα­τι­σμού, το μορ­φω­τι­κό σωμα­τείο που εκδί­δει το περιο­δι­κό «Θέμα­τα Παι­δεί­ας», με αφορ­μή τα 80 χρό­νια από το θάνα­το του Δημή­τρη Γλη­νού, επα­νέκ­δω­σε το βιβλίο «Άρθρα και Μελέ­τες του Δημή­τρη Γλη­νού στην παρά­νο­μη ΚΟΜ.ΕΠ. της γερ­μα­νι­κής κατο­χής».

Η έκδο­ση περι­λαμ­βά­νει όλα τα εξα­κρι­βω­μέ­να άρθρα του Γλη­νού, που δημο­σιεύ­τη­καν ανυ­πό­γρα­φα στο θεω­ρη­τι­κό όργα­νο της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, την περί­ο­δο που ήταν μέλος του Πολι­τι­κού του Γρα­φεί­ου, καθώς και τα τελευ­ταία του γρα­φτά: Το σχέ­διο εισή­γη­σής του στη 10η ολο­μέ­λεια της ΚΕ του ΚΚΕ και την ατε­λεί­ω­τη μελέ­τη «Τα σύγ­χρο­να προ­βλή­μα­τα του ελλη­νι­σμού», που εκδό­θη­καν σε ειδι­κή έκδο­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Επι­θε­ώ­ρη­σης μετά το θάνα­τό του.

Το βιβλίο θα πωλεί­ται στην τιμή των 8 ευρώ στην εκδή­λω­ση που διορ­γα­νώ­νουν την Τετάρ­τη 20 Δεκέμ­βρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθου­σα Συνε­δρί­ων στον Περισ­σό, το Τμή­μα Παι­δεί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ και οι Τομε­α­κές Οργα­νώ­σεις Εκπαι­δευ­τι­κών και Πανε­πι­στη­μί­ων — Έρευ­νας της ΚΟ Αττι­κής. Επί­σης, θα υπάρ­χει στον πάγκο του περιο­δι­κού «Θέμα­τα Παι­δεί­ας», ανά­με­σα στις τελευ­ταί­ες εκδό­σεις του Ομί­λου Εκπαι­δευ­τι­κού Προ­βλη­μα­τι­σμού (Η κατα­γω­γή και η εξέ­λι­ξη του ανθρώ­που, Η ανά­πτυ­ξη της κοι­νω­νί­ας, Ανα­πτυ­ξια­κή Ψυχο­λο­γία, Παι­δα­γω­γι­κά Μαθή­μα­τα για ένα δίμη­νο φρο­ντι­στή­ριο), όπως και τα τελευ­ταία τεύ­χη του περιοδικού.

Ακό­μα, στην τιμή των 5 ευρώ, θα δια­τί­θε­ται το αφιε­ρω­μα­τι­κό τεύ­χος Θέμα­τα Παι­δεί­ας στη μνή­μη του Δημή­τρη Γλη­νού (τχ. 15–16), με τα Παι­δα­γω­γι­κά και πολι­τι­κο­κοι­νω­νι­κά άρθρα του Γλη­νού στον ημε­ρή­σιο και περιο­δι­κό τύπο (1931–1936).

Όλες οι εκδό­σεις του Ομί­λου Εκπαι­δευ­τι­κού Προ­βλη­μα­τι­σμού δια­τί­θε­νται από τα βιβλιο­πω­λεία «Σύγ­χρο­νη Επο­χή» και τους αντα­πο­κρι­τές του περιο­δι­κού «Θέμα­τα Παι­δεί­ας». Πλη­ρο­φο­ρί­ες στο τηλέ­φω­νο: 210–8213430 ή στο [email protected]

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο