Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: «Αγωνιστική» υποδοχή επιφύλαξαν στον Κ. Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

«Αγω­νι­στι­κή» υπο­δο­χή επι­φύ­λα­ξαν στον πρω­θυ­πουρ­γό Κυρ. Μητσο­τά­κη υγειο­νο­μι­κοί, συμ­βα­σιού­χοι και άλλοι εργα­ζό­με­νοι στο Νοσο­κο­μείο Παπα­νι­κο­λά­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης σήμε­ρα το πρωί.

Από πολύ νωρίς, δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας είχαν παρα­τα­χθεί στην είσο­δο του νοσο­κο­μεί­ου προ­κει­μέ­νου να εμπο­δί­σουν την δια­μαρ­τυ­ρία των εργα­ζό­με­νων, προ­κα­λώ­ντας εντά­σεις και εκνευρισμό.

thessaloniki 04

Παρά τον αστυ­νο­μι­κό κλοιό και την βρο­χή, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι εξέ­φρα­σαν την κατα­δί­κη τους κι έστει­λαν το μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση και τον ίδιο πρω­θυ­πουρ­γό ότι θα συνε­χί­σουν ν’ αγω­νί­ζο­νται για την ενί­σχυ­σης της δημό­σιας υγεί­ας, με προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού για την κάλυ­ψη των αυξη­μέ­νων λαϊ­κών ανα­γκών εν μέσω πανδημίας.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύ­βεις το κεφά­λι, ο μόνος δρό­μος είναι αντί­στα­ση και πάλη», «Κικί­λια Μητσο­τά­κη ακού­στε το καλά, οι συμ­βα­σιού­χοι θα μεί­νουν στη δου­λειά», «Με κατα­στο­λή δεν βγαί­νει η παν­δη­μία, κάντε τώρα προ­σλή­ψεις στην υγεία» διεκ­δί­κη­σαν προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού καθώς και τη μονι­μο­ποί­η­ση των χιλιά­δων συμ­βα­σιού­χων που δου­λεύ­ουν στον τομέα της υγείας.

Ανακοίνωση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου

Η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου Γ. Παπα­νι­κο­λά­ου απο­φά­σι­σε να υπο­δε­χτεί τον Πρω­θυ­πουρ­γό της χώρας καλώ­ντας σας σε συγκέ­ντρω­ση στην πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου το Σάβ­βα­το 24 Απρι­λί­ου και ώρα 10:00 π.μ.

Το αίτη­μά μας στη Διοί­κη­ση για συνά­ντη­ση με τον Πρω­θυ­πουρ­γό δεν έγι­νε απο­δε­κτή. Αυτή η συνά­ντη­ση θα αφο­ρού­σε στις συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες θα λει­τουρ­γή­σουν οι 18 κλί­νες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.

Βεβαί­ως και χρεια­ζό­μα­στε επι­πλέ­ον κλί­νες ΜΕΘ, έστω και προ­κατ, αλλά με τι προ­σω­πι­κό; Την καμία πρό­σλη­ψη για­τρού ΜΕΘ; Τις χθε­σι­νές προ­σλή­ψεις ανει­δί­κευ­του επι­κου­ρι­κού νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού ή τους δια­λυ­μέ­νους μετά από 1 χρό­νο εργα­ζό­με­νους στα τμή­μα­τα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσο­κο­μείο μας εργά­ζο­νται περί τους 500 συμ­βα­σιού­χους εργα­ζό­με­νους. Έτοι­μοι να πετα­χτούν στην ανερ­γία μόλις τελειώ­σου­με με την πανδημία.

Μετά από 1 χρό­νο παν­δη­μί­ας , οι επι­λο­γές της Κυβέρ­νη­σης εξα­θλί­ω­σαν τις ζωές μας παρα­βιά­ζο­ντας βασι­κά εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, ιδιαί­τε­ρα των νοση­λευ­τών και των για­τρών. Μπο­ρεί να απο­κτή­σα­με εμπει­ρία αλλά η επι­βά­ρυν­ση στη σωμα­τι­κή και ψυχι­κή μας υγεία έχει υπο­στεί ανε­πα­νόρ­θω­τη ζημιά.

Κύριε Πρω­θυ­πουρ­γέ

Μετά από 1 χρό­νο τέλειω­σαν οι δικαιο­λο­γί­ες και απαιτούμε:

Την άμε­ση μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμβασιούχων

Την έντα­ξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την αύξη­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για την Υγεία

Την επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις και

Να πάψει το κυνη­γη­τό και οι δικα­στι­κές διώ­ξεις των συν­δι­κα­λι­στών όταν λέγο­νται αλήθειες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο