Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές-εργαζόμενους στο ΑΠΘ (VIDEO)

«Την παρου­σία δεκά­δων αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, την αναί­τια χρή­ση χημι­κών και κρό­του λάμ­ψης μέσα στο χώρο του Πανε­πι­στη­μί­ου νωρί­τε­ρα σήμε­ρα», κατα­δι­κά­ζουν με ανα­κοί­νω­σή τους οι εκλεγ­μέ­νοι με την «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» σε Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.

Σημειώ­νε­ται ότι πριν λίγο οι δυνά­μεις των ΜΑΤ αφού έκα­ναν εκτε­τα­μέ­νη χρή­ση χημι­κών, απο­χώ­ρη­σαν από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Όπως ανα­φέ­ρουν, «πρό­κει­ται για πολι­τι­κή επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης, να συγκε­ντρώ­σει τέτοιο όγκο αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε ένα κλει­στό πανε­πι­στή­μιο, απου­σία φοι­τη­τών. Δημιουρ­γεί μεγά­λα ερω­τη­μα­τι­κά το τι έρχε­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει αυτή η ενέρ­γεια, με ποια αφορ­μή βρέ­θη­καν στον χώρο.

Η πλειο­ψη­φία των φοι­τη­τών, μέσα από τις απο­φά­σεις των Συλ­λό­γων τους, την αγω­νι­στι­κή τους δρά­ση, τα αιτή­μα­τα και τις διεκ­δι­κή­σεις τους έχουν μπλο­κά­ρει τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για την εγκα­τά­στα­ση πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας. Είναι μεθό­δευ­ση που έρχε­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει το περαι­τέ­ρω χτύ­πη­μα των σπου­δών μας, την ώρα που ετοι­μά­ζε­ται νέος νόμος-πλαί­σιο, συγ­χω­νεύ­σεις και κατάρ­γη­ση Τμη­μά­των όπως στα ξενό­γλωσ­σα Τμή­μα­τα, κατάρ­γη­ση των δωρε­άν εντύ­πων συγ­γραμ­μά­των, χτύ­πη­μα στη φοι­τη­τι­κή μέριμνα.

Οι φοι­τη­τές και οι φοι­τή­τριες να δυνα­μώ­σουν τους Συλ­λό­γους, τις δια­δι­κα­σί­ες τους, την οργα­νω­μέ­νη πάλη, να εμπο­δί­σουν τα σχέ­διά τους!».

Την εντε­λώς απρό­κλη­τη παρου­σία ισχυ­ρών δυνά­με­ων των ΜΑΤ εντός του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, μπρο­στά από την Σχο­λή Θετι­κών Επι­στη­μών κατήγ­γει­λαν διδά­σκο­ντες, προ­σω­πι­κό και φοι­τη­τές απαι­τώ­ντας την άμε­ση απο­χώ­ρη­σή τους.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο