Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ _ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στον αντεργατικό όλεθρο — Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Φωτο Eurokinissi

Η από­φα­ση των εργα­ζο­μέ­νων το συλ­λα­λη­τή­ριο ενό­ψει της ΔΕΘ, το Σάβ­βα­το 9 Σεπτέμ­βρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλα­τεία ΧΑΝΘ, να είναι η πρώ­τη μυριό­στο­μη απά­ντη­ση στην εργο­δο­σία, στην κυβέρ­νη­ση και τα κόμ­μα­τα που υπη­ρε­τούν την ίδια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, να απο­τε­λέ­σει έναν μεγά­λο σταθ­μό στον αγώ­να για ζωή με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες, εκφρά­στη­κε μέσα από τη μεγά­λη σύσκε­ψη που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το βρά­δυ της Τρί­της τα εργα­τι­κά σωμα­τεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, στο πλαί­σιο της προ­ε­τοι­μα­σί­ας του συλλαλητηρίου.

Στη σύσκε­ψη, στο θεα­τρά­κι των 4 επο­χών στην παρα­λία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, συμ­με­τεί­χαν εκπρό­σω­ποι από περισ­σό­τε­ρα από 70 σωμα­τεία και φορείς, που μετέ­φε­ραν την πεί­ρα από τους χώρους δου­λειάς, αλλά και την από­φα­ση των εργα­ζο­μέ­νων να παλέ­ψουν για να μην περά­σει η νέα σαρω­τι­κή επί­θε­ση που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση, με το νομο­σχέ­διο που οδη­γεί ολο­τα­χώς πίσω στον Μεσαί­ω­να, να προ­ε­τοι­μά­σουν αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση τη μέρα κατά­θε­σης του νομο­σχε­δί­ου στη Βουλή.

Επί­σης, ανα­κοι­νώ­θη­καν κεντρι­κοί σταθ­μοί μπρο­στά στο συλ­λα­λη­τή­ριο. Στο πλαί­σιο αυτό, μετα­ξύ άλλων, προγραμματίζονται:

  • Τη Δευ­τέ­ρα 4 Σεπτέμ­βρη μέρα δρά­σης ενά­ντια στους πλειστηριασμούς.
  • Την Πέμ­πτη 7 Σεπτέμ­βρη ημε­ρί­δα για τα εργα­τι­κά «ατυ­χή­μα­τα» (7.30 μ.μ. Δημαρ­χείο Θεσσαλονίκης).
  • Την Παρα­σκευή 8 Σεπτέμ­βρη συνέ­ντευ­ξη Τύπου του ΠΑΜΕ.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε
από ένα κράτος εχθρικό για τον λαό

Φωτο Eurokinissi

Ειση­γη­τι­κά, ο Δημή­τρης Μπε­λό­που­λος, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Θεσ­σα­λο­νί­κης, κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να μην δώσουν ούτε λεπτό ανα­μο­νής και σημεί­ω­σε ότι το φετι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο ενό­ψει της ΔΕΘ απο­κτά ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία για­τί «δεν επι­τρέ­πε­ται να απο­δε­χτεί κανέ­νας εργα­ζό­με­νος, κανέ­νας νέος και νέα, τον σύγ­χρο­νο Μεσαί­ω­να που φέρ­νει το νομο­σχέ­διο για τα Εργα­σια­κά. Καμία ανο­χή στη σύγ­χρο­νη βαρ­βα­ρό­τη­τα της καπι­τα­λι­στι­κής σκλα­βιάς. Δεν ζού­με για να δου­λεύ­ου­με, δου­λεύ­ου­με για να ζού­με και να απο­λαμ­βά­νου­με όλα τα αγα­θά της σκέ­ψης και της εργα­σί­ας μας».

Να είναι το συλ­λα­λη­τή­ριο «το πρώ­το βήμα για να εξα­σφα­λί­σου­με πως το νέο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα δεν θα κατα­τε­θεί προς ψήφι­ση στη Βου­λή!», σημεί­ω­σε, και κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους «να κλεί­σουν τα αυτιά στον ρεα­λι­σμό που που­λά­νε όλα εκεί­να τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν τον δρό­μο της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, της ανά­πτυ­ξης για τους λίγους». Κάλε­σε όλα τα ΔΣ των κλα­δι­κών και των επι­χει­ρη­σια­κών σωμα­τεί­ων σε από­φα­ση συμπό­ρευ­σης και ξεση­κω­μού. Προ­έ­τρε­ψε τα συν­δι­κά­τα να γίνουν επι­τε­λεία μάχης και να είναι σε ετοι­μό­τη­τα να παρέμ­βουν άμε­σα και απο­τε­λε­σμα­τι­κά όπου χρειάζεται.

«Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας», 

τόνι­σε και πρόσθεσε:

«Για­τί σήμε­ρα, το 2023, υπάρ­χουν όλες οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις να ζήσου­με πολύ καλύ­τε­ρα. Για­τί το πραγ­μα­τι­κά σύγ­χρο­νο, η κανο­νι­κό­τη­τα που μπο­ρούν να ζουν οι εργα­ζό­με­νοι σήμε­ρα είναι να δου­λεύ­ου­με με στα­θε­ρό ωρά­ριο, με λιγό­τε­ρες ώρες δου­λειάς και με απεί­ρως καλύ­τε­ρες απο­δο­χές, που θα καλύ­πτουν τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας. Για­τί σήμε­ρα είναι δυνα­τό να έχου­με όλοι εξα­σφα­λι­σμέ­νη δωρε­άν την υγεία μας, να δου­λεύ­ου­με με πολύ μεγα­λύ­τε­ρη ασφά­λεια, τα παι­διά μας να έχουν πραγ­μα­τι­κά δημό­σια και δωρε­άν σύγ­χρο­νη Παι­δεία. Είναι δυνα­τό να έχου­με εξα­σφα­λι­σμέ­νο ποιο­τι­κό ελεύ­θε­ρο χρό­νο, πάμ­φθη­νες δια­κο­πές. Η μόνη προ­ϋ­πό­θε­ση για να γίνουν όλα αυτά πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι να ξεμπλέ­ξου­με με το κέρ­δος, και με τα παρά­σι­τα που το καρ­πώ­νο­νται! Καμία ώρα χαμέ­νη. Να είναι το συλ­λα­λη­τή­ριο της ΔΕΘ η πρώ­τη, μυριό­στο­μη αντι­κυ­βερ­νη­τι­κή μάχη των εργα­ζο­μέ­νων, να είναι η πρώ­τη μαζι­κή απαί­τη­ση για ζωή με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας».

Προμετωπίδα του αγώνα μας οι σύγχρονες ανάγκες ανάγκες μας

Να μη χαθεί ούτε ώρα μέχρι το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των συν­δι­κά­των, στις 9 του Σεπτέμ­βρη. Τα συν­δι­κά­τα να μπουν στη μάχη απο­φα­σι­στι­κά. Στην προ­με­τω­πί­δα των διεκ­δι­κή­σε­ων να μπουν οι σύγ­χρο­νες ανά­γκες της εργα­τι­κής τάξης που δεν χωρά­νε στο σύστη­μα της βαρ­βα­ρό­τη­τας. Αυτό το κάλε­σμα απηύ­θυ­νε ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, από τη Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ, μιλώ­ντας στη σύσκεψη.

Ανέ­δει­ξε την ανά­γκη να έρθει στο επί­κε­ντρο της συζή­τη­σης το τι αλλά­ζει στους χώρους δου­λειάς με το κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση, και δεύ­τε­ρον ότι οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχουν να περι­μέ­νουν τίπο­τα από τον εργο­δο­τι­κό — κυβερ­νη­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό και τα κόμ­μα­τα που υπη­ρε­τούν την ίδια αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Οπως είπε, «δεν φτά­νει η περι­γρα­φή της κατά­στα­σης στους χώρους δου­λειάς και στους κλά­δους. Πρέ­πει να έρθει στο επί­κε­ντρο της συζή­τη­σης τι είναι αυτό που έρχε­ται, αν περά­σει και εφαρ­μο­στεί αυτός ο νόμος. Πχ. με βάση το νόμο Χατζη­δά­κη, το διά­λειμ­μα εργα­σί­ας έχει βγει έξω από το ωρά­ριο εργα­σί­ας. Με δεδο­μέ­νο ότι οι ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες επι­βά­λουν 13 ώρες δου­λειάς, σημαί­νει ότι προ­χω­ρά­ει η ουσια­στι­κή κατάρ­γη­ση του δια­λείμ­μα­τος της εργα­σί­ας σε όλους τους χώρους δου­λειάς και σε όλους τους κλά­δους. Για σκε­φτεί­τε τι θα γίνει στον εργα­ζό­με­νο ο οποί­ος για να επι­βιώ­σει εκεί­νος και η οικο­γέ­νειά του θα πρέ­πει να αλλά­ζει δύο και τρεις δου­λειές. Και άμα χρειά­ζε­ται να πηγαί­νει από τη μία δου­λειά στην άλλη, αυτός ο χρό­νος δεν θα κόβε­ται από το χρό­νο ανά­παυ­σης; Αρα, η εξά­ντλη­ση και η εντα­τι­κο­ποί­η­ση θα είναι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη. Και φυσι­κά η κυβέρ­νη­ση παίρ­νει μέτρα να μη μεί­νει απ’ έξω κανέ­νας κλά­δος και χώρος δου­λειάς, ακό­μα και κλά­δοι και χώροι δου­λειάς που πρό­σφα­τα έχουν υπο­γρά­ψει ΣΣΕ. Ολοι μπο­ρού­με να σκε­φτού­με τι σημαί­νει η εφαρ­μο­γή του νόμου σε ένα μεγά­λο εργο­τά­ξιο όπου μια κατα­σκευα­στι­κή εται­ρία έχει μέσα 5–10 εργο­λά­βους με δια­φο­ρε­τι­κά ΑΦΜ που θα μπο­ρούν να παίρ­νουν τον ίδιο οικο­δό­μο και να τον βάζουν να δου­λεύ­ει 13 ώρες την ημέ­ρα χωρίς ούτε ένα λεπτό υπερωρία».

Σημεί­ω­σε ότι οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχουν να περι­μέ­νουν τίπο­τα από τους εργα­το­πα­τέ­ρες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, που δεν βρή­καν να πουν μια λέξη για το νομο­σχέ­διο. «Μπο­ρούν αυτές οι πλειο­ψη­φί­ες να οργα­νώ­σουν την πάλη; Δεν το έκα­ναν και ούτε θα το κάνουν για­τί υπη­ρε­τούν εκ δια­μέ­τρου δια­φο­ρε­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα από τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες της εργα­τι­κής τάξης», είπε.

Ενώ, σχο­λιά­ζο­ντας τη προ­πα­γάν­δα της ΝΔ περί «θετι­κού νομο­σχε­δί­ου», αλλά και τη στά­ση των άλλων κομ­μά­των ανέ­φε­ρε: «Αλή­θεια αν ήταν φιλο­λαϊ­κά αυτά τα μέτρα για­τί η ΝΔ τα κρά­τη­σε μυστι­κά στο συρ­τά­ρι την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο; Για­τί δεν έλε­γαν στους εργα­ζό­με­νους να ξέρουν πριν τις εκλο­γές ότι θα νομο­θε­τή­σουν σύντα­ξη στα 74 και ΣΣΕ μηδε­νι­κών ωρών; Αλή­θεια, που είναι τα κόμ­μα­τα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι 5 μέρες σε δια­βού­λευ­ση το νομο­σχέ­διο δεν έβγα­λαν μια ανα­κοί­νω­ση που να το καταδικάζουν;».

Και τόνι­σε: «Το βασι­κό που πρέ­πει να ξεκι­νά και να τελειώ­νει η κου­βέ­ντα των συν­δι­κά­των είναι τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα, ότι η εργα­τι­κή τάξη πρέ­πει να περά­σει στην αντε­πί­θε­ση. Δεν πρέ­πει να κάνει μόνο αγώ­νες άμυ­νας αλλά πρέ­πει να διεκ­δι­κή­σει όσα παρά­γει με τον ιδρώ­τα της και με το αίμα της, με τους νεκρούς της. Κάθε εργά­της σήμε­ρα πρέ­πει να διεκ­δι­κεί το σύγ­χρο­νο, το ανα­γκαίο, να μπο­ρεί να ζει την οικο­γέ­νειά του με μια δου­λειά και με ένα μισθό, με στα­θε­ρά δικαιώ­μα­τα, με ΣΣΕ και με αξιο­πρε­πείς μισθούς που θα του επι­τρέ­πουν να κοι­τά­ζει τα παι­διά του στα μάτια με υπε­ρη­φά­νεια ότι μπο­ρεί να τους προ­σφέ­ρει και υγεία και πολι­τι­σμό και αθλη­τι­σμό και όσα έχει ανά­γκη σήμε­ρα για να ζήσει και να ευη­με­ρή­σει η λαϊ­κή οικογένεια».

Οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των συνδικάτων

Πτυ­χές της αντερ­γα­τι­κής επί­θε­σης στα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, στην ίδια τη ζωή τους απο­κά­λυ­ψαν μέσα από τις παρεμ­βά­σεις τους οι εκπρό­σω­ποι των σωμα­τεί­ων με τις παρεμ­βά­σεις τους, μετα­φέ­ρο­ντας και το αισιό­δο­ξο μήνυ­μα που εκφρά­ζε­ται από τους χώρους που ανα­πτύ­χθη­καν αγώ­νες και έφε­ραν αποτελέσματα.

  • Ιδιαί­τε­ρη στιγ­μή απο­τέ­λε­σε η προ­βο­λή βίντεο με τον χαι­ρε­τι­σμό από τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα του Συν­δι­κά­του Σιδη­ρο­δρο­μι­κών Βερ­σαλ­λιών CGT, Μου­ράντ Ζανου­μπί, που ανέ­φε­ρε ότι οι Γάλ­λοι εργα­ζό­με­νοι συνε­χί­ζουν την πάλη ενά­ντια στη μεταρ­ρύθ­μι­ση του συντα­ξιο­δο­τι­κού, μέχρι τέλους. Επί­σης σημεί­ω­σε οτι στη­ρί­ζουν τη μεγά­λη δια­δή­λω­ση που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. «Νίκη για τους εργά­τες σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο!».
  • Η Σταυ­ρού­λα Νικο­λαϊ­δου, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στα Τρό­φι­μα Ποτά Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, ανέ­δει­ξε την έλλει­ψη μέτρων για την Υγεία και Ασφά­λεια στην Εργα­σία, που σε συν­δυα­σμό με τη ραγδαία άνο­δο των «ευέ­λι­κτων» μορ­φών εργα­σί­ας, την αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης, την υπε­ρε­ντα­τι­κο­ποί­η­ση και τις υπο­βαθ­μι­σμέ­νες αρμό­διες ελεγ­κτι­κές υπη­ρε­σί­ες, απο­τε­λούν τους παρά­γο­ντες που βρί­σκο­νται πίσω από τα δεκά­δες εργα­τι­κά «ατυ­χή­μα­τα» και τις επαγ­γελ­μα­τι­κές ασθένειες.
  • Η Νεκτα­ρία Μέν­τζου, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ, μετέ­φε­ρε την εικό­να του μέλ­λο­ντος στο χώρο του επι­σι­τι­σμού — του­ρι­σμού, με το νομο­σχέ­διο καρ­μα­νιό­λα που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση. «Οι εργο­δό­τες που έχουν πολ­λά ΑΦΜ, παρου­σιά­ζο­νται με ένα μαγα­ζί αλλά τους ανή­κουν περισ­σό­τε­ρα, και δεν είναι λίγοι αυτοί. Θα στέλ­νουν λοι­πόν το προ­σω­πι­κό τους από το ένα κατά­στη­μα στο άλλο, ανά­λο­γα με τις ανά­γκες του κάθε μαγα­ζιού χωρι­στά. Θα ξεζου­μί­ζουν δηλα­δή τον σερ­βι­τό­ρο και την λαν­τζιέ­ρα στη δου­λειά βαφτί­ζο­ντάς το ως ελεύ­θε­ρη επι­λο­γή. Με την εξά­μη­νη δοκι­μα­στι­κή περί­ο­δο θα λυθούν πλή­ρως τα χέρια των εργο­δο­τών, να “δοκι­μά­ζουν” προ­σω­πι­κό και μετά να το διώ­χνουν χωρίς δικαιο­λο­γία», σημεί­ω­σε.
  • Ο Δημή­τρης Σαβ­βί­δης, μέλος του ΔΣ, του Σωμα­τεί­ου Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων Θεσ­σα­λο­νί­κης, φώτι­σε τι σημαί­νει για τους εργα­ζό­με­νους «η ανά­πτυ­ξη για όλους». Οπως είπε, σημαί­νει εντα­τι­κο­ποί­η­ση, μισθούς πει­νάς, μισή ζωή για όσους δου­λεύ­ουν σεζόν. «Κάθε χρό­νο, ειδι­κά την περί­ο­δο της ΔΕΘ, (αλλά πλέ­ον και ολό­κλη­ρη τη σεζόν), καλού­μα­στε να αντα­πε­ξέλ­θου­με στις απαι­τή­σεις της εργο­δο­σί­ας για ατε­λεί­ω­τες ώρες δου­λειάς, μέχρι τελι­κής πτώ­σης. Και το νέο νομο­σχέ­διο φέρ­νει τη δου­λειά μέχρι τελι­κής πτώ­σε­ως για να μπο­ρέ­σεις να τα βγά­λεις πέρα» υπογράμμισε.
  • Ο Χρυ­σό­στο­μος Τζι­φρής, αντι­πρό­ε­δρος της Προ­σω­ρι­νής Διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων στην Deloitte, ανα­φέρ­θη­κε στο προ­βε­βλη­μέ­νο παρά­δειγ­μα της συγκε­κρι­μέ­νης επι­χεί­ρη­σης που μαρ­τυ­ρά τι σημαί­νουν οι «επεν­δύ­σεις» των πολυ­ε­θνι­κών για τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής. Οπως είπε, η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων, δου­λεύ­ει με μισθούς της τάξης των 700–800 ευρώ. Και όρος για την αύξη­ση του μισθού απο­τε­λεί η καλή αξιο­λό­γη­ση που θα σου δώσουν οι προϊ­στά­με­νοι σου, οι οποί­οι απαι­τούν δου­λειά το σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, να αλλά­ξεις το ωρά­ριο με βάση το ωρά­ριο της χώρας με την οποία συνερ­γά­ζε­σαι κ.α..
  • Στη σύσκε­ψη δια­βά­στη­κε χαι­ρε­τι­σμός εκ μέρους του Σωμα­τεί­ου Δασερ­γα­τών Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης — Θεσ­σα­λί­ας, που στά­θη­κε στις φονι­κές πυρ­κα­γιές, που ανα­δει­κνύ­ουν τη γύμνια του επι­τε­λι­κού κρά­τους που αδυ­να­τεί να προ­στα­τεύ­σει το λαό και το φυσι­κό πλού­το της χώρας. Επι­σή­μα­νε ότι η είσο­δος των ιδιω­τών εργο­λά­βων στη δια­χεί­ρι­ση των δασών, που προ­ε­τοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση, θα στή­σει την ταφό­πλα­κα στα δάση. Και ότι οι δασερ­γά­τες θα παλέ­ψουν με όλες τις δυνά­μεις για να το εμποδίσουν.
  • Ο Γιάν­νης Νιβορ­λής, πρό­ε­δρος της Πανελ­λα­δι­κής Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων στα Εμφια­λω­μέ­να Ποτά (ΠΟΕΕΠ), μετέ­φε­ρε την από­φα­ση του κλά­δου των εμφια­λω­μέ­νων ποτών να συμ­με­τέ­χει μαζι­κά και δυνα­μι­κά στο συλ­λα­λη­τή­ριο της ΔΕΘ και ανα­φέρ­θη­κε στον ηρω­ι­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.
  • Ο Γιώρ­γος Γκού­μας, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Κοζά­νης και μέλος της Διοί­κη­σης του ΕΚ Κοζά­νης, ανα­φέρ­θη­κε στη νικη­φό­ρα πεί­ρα του σκλη­ρού αγώ­να στην Καλα­μιά Κοζά­νης ενά­ντια στο μεγα­θή­ριο της «BP» που απέ­δει­ξε ότι ο μαζι­κός απο­φα­σι­στι­κός οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας με την αλλη­λεγ­γύη του λαού μπο­ρεί να φέρει απο­τε­λέ­σμα­τα και να εμπο­δί­σει την επέ­λα­ση των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στην ενέργεια.
  • Ο Στέρ­γιος Νικη­τό­που­λος, εργα­σια­κός εκπρό­σω­πος των εργα­ζο­μέ­νων στην ΕΡΤ 3, ανα­φέρ­θη­κε στις δρα­μα­τι­κές εξε­λί­ξεις με τη δια­κο­πή μετά­δο­σης δελ­τί­ων ειδή­σε­ων και στην από­φα­ση των εργα­ζο­μέ­νων να συνε­χί­σουν και να κλι­μα­κώ­σουν τον αγώ­να με απερ­για­κές κινητοποιήσεις.
  • Ο Χρή­στος Αγγε­λί­δης, πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Προ­σω­πι­κού ΕΚΑΒ, ανα­φέρ­θη­κε στην «ντρο­πια­στι­κή», όπως την απο­κά­λε­σε πρά­ξη νομο­θε­τι­κού περιε­χο­μέ­νου που βάζει σε κίν­δυ­νο ανθρώ­πι­νες ζωές, και τόνι­σε την ανά­γκη «να δώσου­με βρο­ντε­ρό “παρών” στη ΔΕΘ για να πάρου­με πίσω τις ζωές μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο