Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση — Ζαχάροβα σε Μακρόν: «Μην ξεχνάτε την τύχη του Ναπολέοντα όταν μιλάτε για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία»

Η Ρωσία επέ­πλη­ξε σήμε­ρα τον Εμα­νου­έλ Μακρόν για τα σχό­λιά του περί ήττας της Ρωσί­ας, λέγο­ντας ότι η Μόσχα εξα­κο­λου­θεί να θυμά­ται την τύχη του Ναπο­λέ­ο­ντα Βονα­πάρ­τη και κατη­γο­ρώ­ντας τον Γάλ­λο πρό­ε­δρο για διτ­τή διπλω­μα­τία με το Κρεμλίνο.

Ο Μακρόν δήλω­σε στη γαλ­λι­κή εφη­με­ρί­δα Le Journal du Dimanche ότι η Γαλ­λία επι­θυ­μεί την ήττα της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, αλλά ποτέ δεν θέλη­σε την «συντρι­βή» της.

«Σχε­τι­κά με το ‘ποτέ’: Η Γαλ­λία δεν ξεκί­νη­σε με τον Μακρόν και τα λεί­ψα­να του Ναπο­λέ­ο­ντα, σεβα­στά σε κρα­τι­κό επί­πε­δο, ανα­παύ­ο­νται στο κέντρο του Παρι­σιού. Η Γαλ­λία ‑και η Ρωσία- πρέ­πει να το κατα­λά­βουν», δήλω­σε η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχάροβα.

«Εν γένει ο Μακρόν είναι ανε­κτί­μη­τος», πρό­σθε­σε η ίδια, σημειώ­νο­ντας ότι τα σχό­λια του Γάλ­λου προ­έ­δρου έδει­ξαν ότι η Δύση είχε εμπλα­κεί σε συζη­τή­σεις για αλλα­γή εξου­σί­ας στη Ρωσία την ώρα που ο Μακρόν είχε επα­νει­λημ­μέ­νως ζητή­σει συνα­ντή­σεις με την ρωσι­κή ηγεσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο