Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, δηλώνει ο Μεντβέντεφ

Μόνο η πλή­ρης και ορι­στι­κή νίκη της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία θα εγγυ­η­θεί την προ­στα­σία από μια παγκό­σμια σύγκρου­ση με πυρη­νι­κά όπλα, στην οποία η Δύση ωθεί τον κόσμο, δήλω­σε την Τρί­τη στο κανά­λι του στο Telegram ο ανα­πλη­ρω­τής επι­κε­φα­λής του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας της Ρωσί­ας, Ντμί­τρι Μεντβέντεφ.

«Ας πού­με τα πράγ­μα­τα με το όνο­μά τους. Οι δυτι­κές χώρες σπρώ­χνουν τον κόσμο σε έναν παγκό­σμιο πόλε­μο. Μόνο η πλή­ρης και τελι­κή νίκη της Ρωσί­ας θα απο­τε­λέ­σει εγγύ­η­ση ένα­ντι μιας παγκό­σμιας σύγκρου­σης», είπε απα­ντώ­ντας στον ισχυ­ρι­σμό των νατοϊ­κών χωρών ότι «δεν μπο­ρεί να επι­τρα­πεί στη Ρωσία να κερ­δί­σει τον πόλεμο».

Ο Μεντ­βέ­ντεφ είπε πως «εάν δεν κερ­δί­σει η Ρωσία, τότε, προ­φα­νώς, θα νική­σει η Ουκρα­νία. Στό­χος της Ουκρα­νί­ας στον πόλε­μο, που κήρυ­ξε το καθε­στώς του Κιέ­βου, είναι η ανά­κτη­ση όλων των εδα­φών που ανή­καν στο παρελ­θόν σε αυτήν. Με άλλα λόγια, οι περιο­χές που προ­σαρ­τή­θη­καν από τη Ρωσία. Αυτό απο­τε­λεί απει­λή για την ύπαρ­ξη του κρά­τους μας και την κατάρ­ρευ­ση της σημε­ρι­νής Ρωσί­ας», δήλω­σε.

Ο Μεντ­βέ­ντεφ συμπλή­ρω­σε ότι μια τέτοια πιθα­νό­τη­τα ήταν ένας άμε­σος λόγος για τη χρή­ση της παρα­γρά­φου 19 του στρα­τη­γι­κού δόγ­μα­τος της Ρωσί­ας, ανα­φο­ρι­κά με την πυρη­νι­κή απο­τρο­πή. «Ποιος σχε­διά­ζει μια πυρη­νι­κή σύγκρου­ση στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμε­ση πρό­κλη­ση ενός παγκό­σμιου πολέ­μου με τη χρή­ση πυρη­νι­κών όπλων;» είπε. Σ

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η παρά­γρα­φος 19 του στρα­τη­γι­κού δόγ­μα­τος, προ­βλέ­πει τη χρή­ση πυρη­νι­κών όπλων, αν υπάρ­ξουν αξιό­πι­στες πλη­ρο­φο­ρί­ες για χτύ­πη­μα σε εδά­φη της Ρωσί­ας ή των συμ­μά­χων της, με τη χρή­ση βαλ­λι­στι­κών πυραύ­λων, πυρη­νι­κών όπλων ή άλλων τύπων όπλων μαζι­κής κατα­στρο­φής, καθώς και πλήγ­μα σε κρί­σι­μες κρα­τι­κές ή στρα­τιω­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις της Ρωσί­ας. Επι­πλέ­ον, η παρά­γρα­φος 19 ανα­φέ­ρει μετα­ξύ αυτών των προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων μια επι­θε­τι­κή ενέρ­γεια κατά της Ρωσί­ας με τη χρή­ση συμ­βα­τι­κών όπλων που θέτουν σε κίν­δυ­νο την ίδια την ύπαρ­ξη του κράτους.

902.gr, TASS

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο