Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Χωρίς ρεύμα για ώρες η μισή Ουκρανία από τα ρωσικά χτυπήματα

Πάνω από 10 εκα­τομ­μύ­ρια Ουκρα­νοί έμει­ναν για αρκε­τές ώρες σήμε­ρα χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, λόγω των δια­κο­πών που προ­κα­λού­νται από την αυξη­μέ­νη χει­μω­νιά­τι­κη ζήτη­ση και την αδυ­να­μία των ενερ­γεια­κών υπο­δο­μών της χώρας να αντε­πε­ξέλ­θουν, εξαι­τί­ας των μεγά­λων κατα­στρο­φών που έχουν υπο­στεί από τους ρωσι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς του τελευ­ταί­ου διαστήματος.

«Σχε­δόν το ήμι­συ» των ενερ­γεια­κών υπο­δο­μών της Ουκρα­νί­ας είναι «εκτός λει­τουρ­γί­ας» μετά από μια σωρεία ρωσι­κών βομ­βαρ­δι­σμών από τις αρχές Οκτω­βρί­ου, δήλω­σε σήμε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ουκρα­νί­ας Ντέ­νις Σμι­χάλ σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε στο Κίε­βο με τον αντι­πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Βάλ­ντις Ντο­μπρόβ­σκις. Ως εκ τού­του, ζήτη­σε «πρό­σθε­τη υπο­στή­ρι­ξη» από την ΕΕ για την αντι­με­τώ­πι­ση αυτής της κατάστασης.

Aργά το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής, Ουκρα­νός αξιω­μα­τού­χος δήλω­σε ότι το ρεύ­μα έχει απο­κα­τα­στα­θεί σχε­δόν παντού στην Ουκρανία.

«Ίσως σχε­δόν 300 κατα­να­λω­τές εξα­κο­λου­θούν να είναι εκτός σύν­δε­σης, αλλά οι περισ­σό­τε­ροι από αυτούς βρί­σκο­νται κοντά στην πρώ­τη γραμ­μή», είπε ο Ολε­ξά­ντρ Χαρ­τσέν­κο, διευ­θυ­ντής του Ερευ­νη­τι­κού Κέντρου Ενερ­γεια­κής Βιο­μη­χα­νί­ας. Η κατά­στα­ση βελ­τιώ­νε­ται κάθε ώρα, είπε, προ­σθέ­το­ντας ότι ελπί­ζει ότι «μπο­ρού­με να έχου­με του­λά­χι­στον 10 έως 12 ημέ­ρες παύ­ση, ώστε να μπο­ρέ­σου­με να απο­κα­τα­στή­σου­με τη βιω­σι­μό­τη­τα του δικτύου».

902.gr, TASS

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο