Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδονησία: Εντοπίστηκαν ίχνη από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους

Σήμα­τα τα οποία ίσως προ­έρ­χο­νται από το «μαύ­ρο κου­τί» του Boeing 737–500 που κατέ­πε­σε χθες στη θάλασ­σα μερι­κά λεπτά μετά την απο­γεί­ω­σή του από την Τζα­κάρ­τα, εντο­πί­στη­καν την Κυρια­κή, όπως δήλω­σε ο Μπα­γκούς Που­ρου­χί­το, επι­κε­φα­λής της υπη­ρε­σί­ας έρευ­νας και διά­σω­σης της ασια­τι­κής χώρας.

«Εντο­πί­σα­με σήμα­τα σε δύο σημεία, μπο­ρεί να πρό­κει­ται για το μαύ­ρο κου­τί, θα ερευ­νή­σου­με», είπε ο αξιω­μα­τού­χος σε δημο­σιο­γρά­φους πάνω σε πλοίο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού που συμ­με­τέ­χει στην επι­χεί­ρη­ση έρευνας.

Νωρί­τε­ρα, ανα­σύρ­θη­καν συντρίμ­μια και ανθρώ­πι­να υπο­λείμ­μα­τα από τη θαλάσ­σια περιοχή.

Το αερο­σκά­φος της εται­ρεί­ας Sriwijawa με 62 επι­βαί­νο­ντες εκτε­λού­σε δρο­μο­λό­γιο από την Τζα­κάρ­τα στην Ποντιά­νακ, στο ινδο­νη­σια­κό τμή­μα του νησιού Βόρ­νεο, όταν η επα­φή του με τους ελεγ­κτές ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρί­ας χάθη­κε χθες Σάβ­βα­το λίγο μετά τις 14:40 (τοπι­κή ώρα· 09:40 ώρα Ελλά­δας), κάπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

«Σήμε­ρα το πρωί μας παρα­δό­θη­καν δύο σάκοι, ο ένας με αντι­κεί­με­να που ανή­καν σε επι­βά­τες και ο άλλος με υπο­λείμ­μα­τα πτω­μά­των», ανέ­φε­ρε νωρί­τε­ρα ο εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας Γιούσ­ρι Γιού­νους στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Metro. Η αστυ­νο­μία έχει αρχί­σει τη δια­δι­κα­σία «ανα­γνώ­ρι­σης» των θυμά­των, πρόσθεσε.

Boeing 737

Allegedly the Sriwijaya Air plane debris flight SJY182 https://twitter.com/jokibandit/status/1347858841942204416?s=20

Πλοία έρευ­νας και διά­σω­σης, σκά­φη του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, ελι­κό­πτε­ρα και δύτες ανα­πτύ­χθη­καν νωρί­τε­ρα το πρωί στον τόπο όπου πιστεύ­ε­ται ότι έγι­νε η συντρι­βή του αερο­σκά­φους, ο οποί­ος προσ­διο­ρί­στη­κε τη νύχτα.

Τα ευρή­μα­τα μετα­φέ­ρο­νται στο κυριό­τε­ρο λιμά­νι της Τζα­κάρ­τας, όπου έχει στη­θεί επι­χει­ρη­σια­κό κέντρο.

Ο τόπος του δυστυ­χή­μα­τος βρί­σκε­ται κοντά σε πολύ του­ρι­στι­κά νησιά, σε μικρή από­στα­ση από την Τζακάρτα.

Στο Μπόινγκ βρί­σκο­νταν πενή­ντα επι­βά­τες και 12 μέλη του πληρώματος.

AEROPORIKI TRAGODIA1

Τον Οκτώ­βριο του 2018, 189 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους όταν αερο­σκά­φος 737 MAX της Μπόινγκ κατέ­πε­σε στη θάλασ­σα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απο­γεί­ω­σή του, παρά τις απε­γνω­σμέ­νες προ­σπά­θειες των χει­ρι­στών του να το σώσουν.

Το αερο­σκά­φος το οποίο συνε­τρί­βη χθες δεν ανή­κε στον εξαι­ρε­τι­κά αμφι­λε­γό­με­νο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλα­σι­κό» 737, ηλι­κί­ας 26 ετών. Βρι­σκό­ταν σε καλή κατά­στα­ση, σύμ­φω­να με την εται­ρεία στην οποία ανήκε.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο