Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιράν: Είχε δικαστική εντολή για τη σύλληψη του πετρελαιοφόρου της Chevron

Το Ιράν ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα πως είχε δικα­στι­κή εντο­λή για να συλ­λά­βει ένα δεξα­με­νό­πλοιο χθες, Τετάρ­τη, στα ύδα­τα του Κόλ­που επει­δή είχε συγκρου­στεί με ένα ιρα­νι­κό σκά­φος — πρό­κει­ται για το ένα από τα δύο δεξα­με­νό­ποια που το αμε­ρι­κα­νι­κό Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό ανα­κοί­νω­σε πως εμπό­δι­σε το Ιράν να καταλάβει.

Το Richmond Voyager, ένα πετρε­λαιο­φό­ρο με σημαία από τις Μπα­χά­μες, είχε συγκρου­σθεί με ένα ιρα­νι­κό σκά­φος και το ιρα­νι­κό Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό είχε δικα­στι­κή εντο­λή να το συλ­λά­βει, μετέ­δω­σε το επί­ση­μο ιρα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων IRINN επι­κα­λού­με­νο το Κέντρο Θαλάσ­σιας Έρευ­νας και Διά­σω­σης της Επαρ­χία Χορ­μοζ­γκάν του Ιράν.

Τo αμε­ρι­κα­νι­κό Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό ανα­κοί­νω­σε πως έστει­λε το πυραυ­λο­φό­ρο αντι­τορ­πι­λι­κό USS McFaul για να απα­ντή­σει σε έκκλη­ση για βοή­θεια από το Richmond Voyager στα ανοι­κτά της ακτής του Ομάν, στα διε­θνή ύδα­τα. Πρό­σθε­σε πως οι ιρα­νι­κές αρχές ζήτη­σαν από το δεξα­με­νό­πλοιο να στα­μα­τή­σει και άνοι­ξαν πυρ, όμως το ιρα­νι­κό πολε­μι­κό σκά­φος έφυ­γε όταν έφθα­σε το McFaul.

Το Ιράν ανα­κοί­νω­σε πως η σύγκρου­ση του Richmond Voyager με ένα ιρα­νι­κό πλοίο με επτα­με­λές πλή­ρω­μα προ­κά­λε­σε τον τραυ­μα­τι­σμό πέντε ανθρώ­πων ενώ το ιρα­νι­κό σκά­φος έβα­λε νερά, και πως το δεξα­με­νό­πλοιο δεν στα­μά­τη­σε μετά τη σύγκρου­ση. Ο ιδιο­κτή­της του ιρα­νι­κού πλοί­ου ζήτη­σε τη σύλ­λη­ψη του δεξα­με­νο­πλοί­ου, μετέ­δω­σε το IRINN.

Η αμε­ρι­κα­νι­κή πετρε­λαϊ­κή εται­ρεία Chevron, η οποία δια­χει­ρί­ζε­ται το Richmond Voyager, ανα­κοί­νω­σε πως το πλή­ρω­μά του είναι ασφα­λές και πως το σκά­φος συνε­χί­ζει κανο­νι­κά τον πλου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο