Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταρρέει το ΕΚΑΒ: Άλλοι δύο άνθρωποι κατέληξαν ελλείψει ασθενοφόρων και προσωπικού

Άλλες δύο νέες ιστο­ρί­ες ανθρώ­πων που κατέ­λη­ξαν ελλεί­ψει ασθε­νο­φό­ρων του ΕΚΑΒ σε Λέσβο και Εύβοια είδαν χθες το φως της δημο­σιό­τη­τας, κατα­δει­κνύ­ο­ντας με τον πιο εκκω­φα­ντι­κό τρό­πο την απα­ξί­ω­ση του ΕΣΥ παρά τις επι­κοι­νω­νια­κές φιέ­στες της κυβέρ­νη­σης Μητσοτάκη.

Στη Λέσβο, δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τος στο Κέντρο Υγεί­ας της Αντίσ­σας μιας γυναί­κας που έχα­σε αιφ­νι­δί­ως τις αισθή­σεις της στην παρα­λία του Γαβα­θά, και κατέ­λη­ξε περι­μέ­νο­ντας να φτά­σει το ασθε­νο­φό­ρο από την Καλλονή.

Στο Μαντού­δι Ευβοί­ας, ένας άνθρω­πος 76 ετών από το Μετό­χι Κηρέ­ως χρειά­στη­κε το από­γευ­μα της Τετάρ­της τη βοή­θεια του ΕΚΑΒ, αλλά δεν υπήρ­χε άτο­μο για να οδη­γή­σει το όχη­μα. Οι οικεί­οι του στρά­φη­καν τότε στη λύση του ΕΚΑΒ Ιστιαί­ας, όμως ενη­με­ρώ­θη­καν ότι το ασθε­νο­φό­ρο θα έκα­νε μία ώρα περί­που να φτά­σει στο Μετόχι.

Απο­τέ­λε­σμα αυτής της ολι­γω­ρί­ας ήταν κάτοι­κοι του χωριού να βάλουν τον ασθε­νή στην καρό­τσα αγρο­τι­κού ΙΧ και να τον μετα­φέ­ρουν. Μάταια, όμως, δεν πρό­λα­βε να φτά­σει στο Κ.Υ. Μαντου­δί­ου και ξεψύ­χη­σε στον δρόμο.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: efsyn.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο