Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιράν: Εκτελέστηκαν 5 άνδρες που είχαν απαγάγει και βιάσει μια γυναίκα το 2022

Το Ιράν εκτέ­λε­σε σήμε­ρα πέντε άνδρες που είχαν κατα­δι­κα­στεί για τον βια­σμό μίας γυναί­κας τον Μάιο του 2022 στο βορειο­δυ­τι­κό τμή­μα της χώρας, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων της ιρα­νι­κής δικαιοσύνης.

«Πέντε άνδρες που είχαν απα­γά­γει και βιά­σει μια γυναί­κα τον Μάιο του 2022 στην πόλη Μάραντ (βορειο­δυ­τι­κό Ιράν) εκτε­λέ­στη­καν σήμε­ρα (Τετάρ­τη)», μετέ­δω­σε το Mizan Online.

Οι εκτε­λέ­σεις στο Ιράν γίνο­νται συνή­θως δι’ απαγχονισμού.

«Οι κατη­γο­ρού­με­νοι, που είχαν βαρύ ποι­νι­κό μητρώο, συνε­λή­φθη­σαν τέσ­σε­ρις ημέ­ρες μετά το έγκλη­μα», ανέ­φε­ρε η ίδια πηγή.

Στις αρχές Ιου­νί­ου, η Διε­θνής Αμνη­στία ανέ­φε­ρε ότι 282 άνθρω­ποι είχαν εκτε­λε­στεί μέχρι τότε το 2023 στο Ιράν, δηλα­δή «σχε­δόν διπλά­σιοι» του αριθ­μού των εκτε­λέ­σε­ων που είχαν κατα­γρα­φεί την ίδια περί­ο­δο της περυ­σι­νής χρονιάς.

Το Ιράν εκτέ­λε­σε 582 ανθρώ­πους το 2022, περισ­σό­τε­ρους από κάθε άλλη χώρα με εξαί­ρε­ση την Κίνα, σύμ­φω­να με πολ­λές μκο ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των, μετα­ξύ των οποί­ων και η Διε­θνής Αμνηστία.

Στις αρχές Ιου­λί­ου, η ιρα­νι­κή δικαιο­σύ­νη ανα­κοί­νω­σε την εκτέ­λε­ση τριών ανδρών που είχαν κρι­θεί ένο­χοι ότι είχαν ναρ­κώ­σει και συνέ­χεια βιά­σει περί­που 10 γυναί­κες στα τέλη του 2021 σε ένα κέντρο αισθητικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο