Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από απόψε

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πε­ται στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας από τις βρα­δι­νές ώρες της Κυρια­κής (25–02-24) μέχρι και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της (27–02-24), σύμ­φω­να με επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης και­ρού που εκέ­δω­σε η ΕΜΥ.

Τα έντο­να φαι­νό­με­να που θα ξεκι­νή­σουν από τα δυτι­κά, γρή­γο­ρα θα επε­κτα­θούν στα κεντρι­κά και ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη και βαθ­μιαία στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα. Τα φαι­νό­με­να θα συνο­δεύ­ο­νται από ενι­σχυ­μέ­νους νοτιο­α­να­το­λι­κούς ανέ­μους εντά­σε­ως 7 και τοπι­κά στο Ιόνιο 8 μπο­φόρ και πιθα­νώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Α. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

Την Κυρια­κή (25–02-24)

α. Από τις βρα­δι­νές ώρες στα νησιά του Ιονί­ου, τη δυτι­κή και νότια Πελο­πόν­νη­σο και τη δυτι­κή Κρήτη.

Τη Δευ­τέ­ρα (26–02-24)

α. Από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία (κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά), την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης πρό­σκαι­ρα και της Αττι­κής), τις Κυκλά­δες, την Κρή­τη (κυρί­ως στα νότια), την Πελο­πόν­νη­σο και πρό­σκαι­ρα στην Εύβοια και τις Σπο­ρά­δες με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από το απόγευμα.

β. Από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα επη­ρε­α­στούν τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου (από τη Χίο και νοτιό­τε­ρα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρί­τη (27–02-24)

α. Τα έντο­να φαι­νό­με­να θα δια­τη­ρη­θούν στις νότιες περιο­χές των Δωδε­κα­νή­σων και βαθ­μιαία μέχρι το μεση­μέ­ρι θα εξασθενήσουν.

Περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την εξέ­λι­ξη του και­ρού στα τακτι­κά και έκτα­κτα δελ­τία και­ρού, στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

 

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο