Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρός σεισμός άνω των 5 βαθμών Ρίχτερ στην Αθήνα — Προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες

Για πάνω από 10 δευ­τε­ρό­λε­πτα ταρα­κου­νή­θη­κε η Αθή­να από μεγά­λη σει­σμι­κή δόνη­ση που έγι­νε αισθη­τή περί­που στις 14.10 το μεση­μέ­ρι της Παρασκευής. 

Πάνω από 5 Ρίχτερ ήταν η σει­σμι­κή δόνη­ση που έγι­νε αισθη­τή στην Αθή­να πριν λίγα λεπτά. Το επί­κε­ντρο είναι στο λεκα­νο­πέ­διο της Αττικής.

Το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το δίνει 5,1 Ρίχτερ και το επί­κε­ντρο είναι 20 χιλιό­με­τρα βόρεια της Αθή­νας και το εστια­κό βάθος 12 χιλιόμετρα. 

Το Ευρω­παϊ­κό Μεσο­γεια­κό Σει­σμο­λο­γι­κό Κέντρο δίνει μέγε­θος 5,1 Ρίχτερ με επί­κε­ντρο 23 βορειο­δυ­τι­κά της Αθή­νας και 4 χιλιό­με­τρα βόρεια της Μαγού­λας Αττι­κής. Το εστια­κό βάθος είναι 13 χιλιόμετρα.

Δια­κο­πές ρεύ­μα­τος έχουν σημειω­θεί σε αρκε­τές περιο­χές της Αθή­νας λόγω του ισχυ­ρού σει­σμού 5,1 Ρίχτερ που έγι­νε στην Αττι­κή. Η Πυρο­σβε­στι­κή έχει λάβει πάνω από 15 κλή­σεις μέχρι στιγ­μής για εγκλω­βι­σμούς ατό­μων σε ασαν­σέρ λόγω δια­κο­πής ρεύματος. 

Δεν έχουν ανα­φερ­θεί μέχρι τώρα κατα­στρο­φές ή τραυ­μα­τι­σμοί από τη σει­σμι­κή δόνη­ση που έγι­νε αισθη­τή σε μεγά­λη από­στα­ση από το επί­κε­ντρό του. 

Έχει κινη­το­ποι­η­θεί η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία για τη διε­νέρ­γεια ελέγ­χων και για ενδε­χό­με­νες επι­χει­ρή­σεις εφό­σον χρειαστεί.

Προ­βλή­μα­τα υπήρ­ξαν και στις τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες, ειδι­κά στη χρή­ση των κινη­τών τηλεφώνων.

Ήδη έχουν κατα­γρα­φεί μετα­σει­σμοί άνω των 3 Ρίχτερ. 

Κομ­μά­τια από την ορο­φή του κτι­ρί­ου του σταθ­μού του ΗΣΑΠ και του Μετρό στο Μονα­στη­ρά­κι έπε­σαν λόγω του σει­σμού. Από τύχη δεν τραυ­μα­τί­στη­καν περαστικοί.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ — ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥseismos

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο