Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλίδα δικαστής αποφάσισε ότι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν δικαιούνται να πληρώνεται

Ιτα­λί­δα δικα­στής της πόλης Μπε­λού­νο, στην περιο­χή Βένε­το, απο­φά­σι­σε τα μέλη του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού που αρνού­νται να εμβο­λια­στούν, δεν δικαιού­νται να συνε­χί­ζουν να λαμ­βά­νουν τον μισθό τους.

Η εν λόγω δικα­στής ασχο­λή­θη­κε με το όλο θέμα μετά από προ­σφυ­γή έντε­κα πολι­τών ( πρό­κει­ται για τρεις νοση­λευ­τές και οκτώ μέλη του βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού), οι οποί­οι εργά­ζο­νται σε δυο οίκους ευγη­ρί­ας της περιο­χής του Μπελούνο.

Μετά την άρνη­σή τους να εμβο­λια­σθούν, τέθη­καν σε υπο­χρε­ω­τι­κή άδεια από τους εργο­δό­τες τους. Αμέ­σως μετά, για­τρός του ιτα­λι­κού δημο­σί­ου έκρι­νε ότι είναι «ακα­τάλ­λη­λοι προς εργα­σία», λόγω της αρνη­τι­κής τους στά­σης προς το εμβό­λιο κατά της covid 19 και των συνε­πειών που αυτή μπο­ρεί να έχει σε ηλι­κιω­μέ­νους και ευπα­θείς ομάδες.

Μετά από προ­σφυ­γή των έντε­κα «αρνη­τών» στην ιτα­λι­κή δικαιο­σύ­νη (στην οποία επι­κα­λού­νταν το δικαί­ω­μα ελεύ­θε­ρης επι­λο­γής των πολι­τών), η αρμό­δια δικα­στής απο­φάν­θη­κε ότι δεν υφί­στα­νται βάσι­μες αιτί­ες για άρνη­ση του εμβο­λί­ου, από την στιγ­μή που «είναι ευρέ­ως γνω­στή η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των συγκε­κρι­μέ­νων σκευα­σμά­των επί των αρνη­τι­κών επι­πτώ­σε­ων της νόσου, όπως απο­δει­κνύ­ε­ται και από την δρα­στι­κή μεί­ω­ση των θανά­των στις κατη­γο­ρί­ες πολι­τών που μπό­ρε­σαν να εμβολιαστούν».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο