Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάθειρξη 15 ετών σε 50χρονο για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της ανήλικης θετής του κόρης

Σε κάθειρ­ξη 15 ετών κατα­δι­κά­στη­κε ένας 50χρονος, ο οποί­ος καταγ­γέλ­θη­κε από τη θετή του κόρη ότι τη βία­ζε επί δύο χρό­νια κι όσο αυτή ήταν ανή­λι­κη, στη Σταυ­ρού­πο­λη Θεσσαλονίκης.

Εξε­τά­ζο­ντας την υπό­θε­ση σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό, το Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο Θεσ­σα­λο­νί­κης τον έκρι­νε εκ νέου ένο­χο για κατά­χρη­ση ανη­λί­κου και βια­σμό, χωρίς να τού ανα­γνω­ρί­σει ελα­φρυ­ντι­κό. Πρω­τό­δι­κα είχε κατα­δι­κα­στεί σε κάθειρ­ξη 16 ετών, ενώ μετά την (νέα) κατα­δί­κη του, επέ­στρε­ψε στις φυλακές.

Στην απο­λο­γία του, ο κατη­γο­ρού­με­νος αρνή­θη­κε την πρά­ξη, τονί­ζο­ντας ‑μετα­ξύ άλλων- ότι η καταγ­γε­λία έγι­νε για εκδι­κη­τι­κούς λόγους. Ανα­φο­ρι­κά με μηνύ­μα­τα ερω­τι­κού περιε­χο­μέ­νου που φέρε­ται να έστελ­νε στην παθού­σα μέσω κινη­τού τηλε­φώ­νου, είπε ότι δεν ήταν δικά του.

Η υπό­θε­ση πήρε το δρό­μο της Δικαιο­σύ­νης, όταν η 21 ετών (σήμε­ρα) καταγ­γέλ­λου­σα απευ­θύν­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων Θεσ­σα­λο­νί­κης. Όπως περιέ­γρα­ψε, ο 50χρονος πατριός της, του­λά­χι­στον από το 2019, ενερ­γού­σε γενε­τή­σιες πρά­ξεις σε βάρος της, κάτι που απο­πει­ρά­θη­κε να πρά­ξει εκ νέου ανή­με­ρα του Πάσχα του 2021, οπό­τε και απο­φά­σι­σε να τον καταγ­γεί­λει. Η μητέ­ρα, κατά την ίδια, δεν γνώ­ρι­ζε το παρα­μι­κρό για τον εφιάλ­τη που ζούσε.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο