Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάθε μέρα, κάθε ώρα!

Οι ενι­σχυ­μέ­νες δυνά­μεις και τα αυξη­μέ­να ποσο­στά του ΚΚΕ έκα­ναν χιλιά­δες λαού και νεο­λαί­ας να χαμο­γε­λά­σουν το βρά­δυ της Κυρια­κής. Από σήμε­ρα κιό­λας, το σύν­θη­μα «ΚΚΕ δυνα­τό, η ελπί­δα είναι εδώ» θα επι­βε­βαιώ­νε­ται κάθε μέρα και κάθε ώρα, χωρίς καμία αναμονή:

Απέ­να­ντι στη νέα κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, που στέλ­νει μηνύ­μα­τα προς όλες τις κατευ­θύν­σεις ότι «σηκώ­νει μανί­κια» και επι­τα­χύ­νει τον αντι­λαϊ­κό της προ­γραμ­μα­τι­σμό, δια­τάσ­σο­ντας γι’ αυτόν τον σκο­πό ένα νέο υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο, με «περ­γα­μη­νές» στο τσά­κι­σμα του λαού.

Απέ­να­ντι στα αντερ­γα­τι­κά — αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, που θα νομο­θε­τού­νται «κατά ριπάς», για να δια­τη­ρή­σει η χώρα την πανευ­ρω­παϊ­κή πρω­τιά στην εκτα­μί­ευ­ση κον­δυ­λί­ων για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Απέ­να­ντι στις απο­φά­σεις της επι­κεί­με­νης Συνό­δου Κορυ­φής, της πρώ­της στην οποία θα συμ­με­τά­σχει η νέα κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στο τέλος της βδομάδας.

Στην ατζέ­ντα της βρί­σκο­νται από την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συμ­φώ­νου Στα­θε­ρό­τη­τας μέχρι το νέο Σύμ­φω­νο Μετα­νά­στευ­σης, προ­α­νά­κρου­σμα νέων ναυα­γί­ων και εγκλη­μά­των σε βάρος προ­σφύ­γων και μεταναστών.

Απέ­να­ντι στις απο­φά­σεις της επό­με­νης Συνό­δου Κορυ­φής του ΝΑΤΟ, που γίνε­ται σε συν­θή­κες όξυν­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και των αντι­θέ­σε­ων ΗΠΑ — ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα.

Η Σύνο­δος θα απο­φα­σί­σει την ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη στρα­τιω­τι­κή συμ­με­το­χή του ΝΑΤΟ στον πόλε­μο, επο­μέ­νως και την ενερ­γό­τε­ρη ελλη­νι­κή εμπλοκή.

Απέ­να­ντι στις επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις που σχε­διά­ζο­νται στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά και περι­λαμ­βά­νουν επώ­δυ­νους συμ­βι­βα­σμούς, σε βάρος κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας, στο όνο­μα της ΝΑΤΟι­κής συνο­χής, πίσω από την οποία συντάσ­σο­νται η κυβέρ­νη­ση και όλες οι αστι­κές — ευρω­α­τλα­ντι­κές δυνάμεις.

Απέ­να­ντι στις τρα­γι­κές συνέ­πειες της ακρί­βειας που θα συνε­χί­ζε­ται, κυρί­ως στα τρό­φι­μα και στην Ενέρ­γεια, κατα­τρώ­γο­ντας το εργα­τι­κό — λαϊ­κό εισόδημα.

Απέ­να­ντι στους χιλιά­δες προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νους πλει­στη­ρια­σμούς, που επι­βάλ­λο­νται από τα συμ­φέ­ρο­ντα των τρα­πε­ζών και των άλλων ομί­λων, με εκβια­σμούς στα χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά να «στε­γνώ­σουν» κι από τα πιο στοι­χειώ­δη για να απο­τρα­πεί μια νέα γενιά «κόκ­κι­νων» δανείων.

Ηδη, την ώρα που γρά­φο­νται αυτές τις γραμ­μές, οι δυνά­μεις του ΚΚΕ σε σωμα­τεία και φορείς πρω­το­στα­τούν για να είναι μαζι­κή η συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού σε μια σει­ρά μέτω­πα και κινητοποιήσεις.

Οπως η πανελ­λα­δι­κή απερ­γία στο Φάρ­μα­κο στις 5 Ιού­λη για την υπο­γρα­φή ΣΣΕ, αυξή­σεις στους μισθούς, μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας, σε έναν κλά­δο όπου λόγω της μεγά­λης παρα­γω­γι­κό­τη­τας η κερ­δο­φο­ρία και η εργα­σια­κή εκμε­τάλ­λευ­ση «τρέ­χουν με χίλια».

‘Η οι νέες κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, στις δια­κο­πές νερού και ρεύ­μα­τος για χρέη, όπως χτες στους Αγί­ους Αναρ­γύ­ρους. Με παρα­κα­τα­θή­κη τα δεκά­δες σπί­τια που σώθη­καν αγω­νι­στι­κά μέχρι τώρα, κάνο­ντας πρά­ξη το σύν­θη­μα «Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός» από τα νύχια τρα­πε­ζών και funds, που αξιο­ποιούν τη βάρ­βα­ρη νομο­θε­σία των ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ.

Σε όλα αυτά τα μέτω­πα, που θα οξύ­νο­νται το επό­με­νο διά­στη­μα, το ΚΚΕ θα είναι γνή­σια 100% μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση από τη σκο­πιά του λαού:

Πρω­το­στα­τώ­ντας στον αγώ­να για πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, για ενί­σχυ­ση του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος, κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών — αντι­λαϊ­κών νόμων, μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς, απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν Υγεία, σύγ­χρο­νη αντι­πλημ­μυ­ρι­κή, αντι­σει­σμι­κή, αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία του λαού.

Βάζο­ντας στο στό­χα­στρο την πολι­τι­κή στή­ρι­ξης του κεφα­λαί­ου και των κερ­δών του, το κρι­τή­ριο δηλα­δή της αντι­λαϊ­κής ανά­πτυ­ξης που όλες οι άλλες δυνά­μεις απο­θε­ώ­νουν, προ­σφέ­ρο­ντας συναί­νε­ση στην κυβέρ­νη­ση εκεί που της είναι ανα­γκαία για να περ­νά­ει «ανα­πτυ­ξια­κούς» νόμους και άλλα «προ­α­παι­τού­με­να» σε βάρος του λαού.

Παλεύ­ο­ντας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την ελλη­νι­κή εμπλο­κή, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τις άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις όπου συμ­με­τέ­χει η αστι­κή τάξη, με τη στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης και όλων των άλλων αστι­κών κομμάτων.

«Ολοι μας» λοι­πόν την επο­μέ­νη μέρα, ακό­μα περισ­σό­τε­ροι και με νέες δυνά­μεις, στο μετε­ρί­ζι του αγώ­να, για τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού. Κι από την άλλη «μόνοι τους» το κεφά­λαιο και τα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος, μεγά­λα και «μικρά», παλιά και «νέα», που υπη­ρε­τούν την ίδια στρα­τη­γι­κή και τους αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς του.

Ανά­με­σά τους και τα ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα, που «σπρώ­χτη­καν» για να μπουν στη Βου­λή, ανα­λαμ­βά­νο­ντας ανα­βαθ­μι­σμέ­νους ρόλους από το σύστη­μα στη χει­ρα­γώ­γη­ση και την τρο­μο­κρά­τη­ση του λαού. Μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να είναι ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά και στα φασι­στι­κά κατα­κά­θια, όπως έγι­νε και στο παρελ­θόν, πρω­το­στα­τώ­ντας στον αγώ­να ενά­ντια στο σάπιο σύστη­μα που τους γεν­νά και τους θρέφει.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο