Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάντο όπως ο Πελετίδης: Πώς το Παμπελοποννησιακό Στάδιο μετατράπηκε από παρατημένο Ολυμπιακό ακίνητο σε στολίδι της Πάτρας

Το γύρο του δια­δι­κτύ­ου κάνει τις τελευ­ταί­ες ώρες στην πλατ­φόρ­μα του X (πρώ­ην Twitter) βίντεο με τον δήμαρ­χο Πάτρας, Κώστα Πελε­τί­δη, ανα­φο­ρι­κά με την απο­κα­τά­στα­ση του Παμπε­λο­πον­νη­σια­κού Σταδίου.

Ο λόγος, η μετα­τρο­πή ενός παρα­τη­μέ­νου ακί­νη­του μετά τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες της Αθή­νας «σε ένα από καλύ­τε­ρα στά­δια της χώρας», στον από­η­χο των όσων έγι­ναν γνω­στά για τα προ­βλή­μα­τα στα στέ­γα­στρα Καλα­τρά­βα στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Πελε­τί­δης λοι­πόν, όχι μόνο δεν… έχα­σε το manual, αλλά περιέ­γρα­ψε σε βίντεο που ανάρ­τη­σε, το πώς κατά­φε­ρε να μετα­τρα­πεί το Παμπε­λο­πον­νη­σια­κό Στά­διο ξανά σε λειτουργικό.

«Πως μετα­τρέ­ψα­με ένα παρα­τη­μέ­νο Ολυ­μπια­κό ακί­νη­το σε ένα από τα καλύ­τε­ρα στά­δια της χώρας μας. Το 2014 το στά­διό μας ήταν κατε­στραμ­μέ­νο, λεη­λα­τη­μέ­νο και είχε χάσει την άδεια λει­τουρ­γί­ας του. Εισπράτ­το­ντας τα χρω­στού­με­να από ομά­δες ποδο­σφαί­ρου και εται­ρεί­ες κινη­τής τηλε­φω­νί­ας, ξεκι­νή­σα­με την απο­κα­τά­στα­ση του.

Επι­διορ­θώ­νο­ντας τις διαρ­ρο­ές και ενερ­γο­ποιώ­ντας την γεώ­τρη­ση, ρίξα­με το κόστος ύδρευ­σης από 100.000 σε 5.000 ευρώ τον χρό­νο. Με το δικό μας προ­σω­πι­κό και αγο­ρά­ζο­ντας μόνο τα υλι­κά απο­κα­τα­στή­σα­με τον εξο­πλι­σμό του στα­δί­ου και πήρα­με ξανά άδεια λει­τουρ­γί­ας. Και έτσι, ανοί­ξα­με το στά­διο για δωρε­άν άθλη­ση σε όλους τους Πατρινούς.

Και φτά­σα­με σήμε­ρα να έχου­με 10.000 εγγε­γραμ­μέ­νους συμπο­λί­τες μας. Το Παμπε­λο­πον­νη­σια­κό είναι πλέ­ον ένα από τα καλύ­τε­ρα και μεγα­λύ­τε­ρα ανοι­χτά κέντρα αθλη­τι­σμού στην Ελλά­δα. Είναι τιμή μας να παρέ­χου­με ψύξη, θέρ­μαν­ση, εξα­ε­ρι­σμό και ζεστό νερό σε όλο το στά­διο. Η Πάτρα πλέ­ον φιλο­ξε­νεί μεγά­λα αθλη­τι­κά γεγο­νό­τα, όπως οι έξι συνε­χό­με­νοι πανελ­λή­νιοι αγώ­νες στί­βου», ανα­φέ­ρει ο δήμαρ­χος Πάτρας στο βίντεο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο