Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνημα #MeToo και «influencers»: Στρουθοκαμηλισμός για την βία κατά μαθητριών από φασίστες στην Σταυρούπολη

Πριν τρεις μέρες, φασι­στοει­δή που βρέ­θη­καν στο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης χτύ­πη­σαν μαθή­τρια, μέλος του 15μελούς, η οποία είχε καταγ­γεί­λει την παρου­σία τους.

Την στο­χο­ποί­η­σαν και της επι­τέ­θη­καν σωμα­τι­κά και λεκτι­κά, όπως έκα­ναν και με άλλους μαθη­τές οι οποί­οι σήκω­σαν το ανά­στη­μα απέ­να­ντι τους.

Έχει κατα­γρα­φεί σε βίντεο η στιγ­μή που η μαθή­τρια βγαί­νει κλαί­γο­ντας από το σχο­λείο, έχο­ντας προη­γου­μέ­νως δεχθεί την τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών στοιχείων.

Όλως περιέρ­γως, οι συχνά λαλί­στα­τες περ­σό­νες του δια­δι­κτύ­ου, των social media, του Instagram και του YouTube, που αυτο­α­πο­κα­λού­νται «influencers», δεν βρή­καν να γρά­ψουν η να πουν ούτε μισή κου­βέ­ντα. Όλοι αυτοί που, μέσω δια­δι­κτύ­ου, πρω­το­στά­τη­σαν στο κίνη­μα «Metoo», που — ορθά — ανέ­δει­ξαν και ανα­δει­κνύ­ουν τη μάστι­γα της βίας κατά των γυναι­κών, σιώ­πη­σαν για τα γεγο­νό­τα στην Σταυρούπολη.

Η ίδια εκκω­φα­ντι­κή σιω­πή υπήρ­ξε και από «φεμι­νι­στι­κές οργα­νώ­σεις» που πρό­σκει­νται στον επο­νο­μα­ζό­με­νο «αντιεξουσιαστικό/ελευθεριακό χώρο» και οι οποί­ες δεν μπή­καν καν στον κόπο να βγά­λουν μια ανα­κοί­νω­ση, να στη­ρί­ξουν τα θύμα­τα και να κατα­δι­κά­σουν την βία των φασι­στοει­δών ενά­ντια σε μαθή­τριες, φοι­τή­τριες και γυναί­κες εκπαιδευτικούς.

Για­τί σιώ­πη­σαν; Που είναι η αλλη­λεγ­γύη τους απέ­να­ντι στις νεα­ρές μαθή­τριες που δέχθη­καν βία μέσα στο ίδιο τους το σχολείο;

Μάλ­λον — υπο­θέ­του­με — θα έχουν σοβα­ρό­τε­ρα θέμα­τα να ασχοληθούν…

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο