Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΒΑΛΑ: Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες του στρατού των ΗΠΑ και η χορωδία τους

«Η συναυ­λία που προ­γραμ­μα­τί­ζει ο Δήμος Καβά­λας ανή­με­ρα της 25ης Μαρ­τί­ου με τη χορω­δία της Ανώ­τα­της Στρα­τιω­τι­κής Ακα­δη­μί­ας των ΗΠΑ άμε­σα πρέ­πει να ματαιω­θεί», ξεκα­θα­ρί­ζει το Παράρ­τη­μα Καβά­λας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του.

Συγκε­κρι­μέ­να, σημειώνει:

«Εμείς οι από­γο­νοι των αγω­νι­στών της Εθνι­κής Αντί­στα­σης έχου­με πεί­ρα από μακε­λά­ρη­δες. Οι πρό­γο­νοί μας αντι­στά­θη­καν ηρω­ι­κά στην τρι­πλή φασι­στι­κή κατο­χή, έδω­σαν τη ζωή τους για τα ιδα­νι­κά της ελευ­θε­ρί­ας και της αξιοπρέπειας.

Όταν ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ μακε­λεύ­ουν τους λαούς ανά τη Γη και τελευ­ταία γύρω — γύρω από τη χώρα μας, εμείς δεν μπο­ρού­με να τους αβα­ντά­ρου­με, να τους δίνου­με “γην και ύδωρ” για δήθεν κάποιο πολι­τι­στι­κό γεγο­νός. Είναι χεί­ρι­στο παρά­δειγ­μα και κακή δια­παι­δα­γώ­γη­ση για τη νεο­λαία της πόλης που τους σέρ­νουν να δώσουν άλλο­θι σ’ αυτούς που διέ­λυ­σαν τη Γιου­γκο­σλα­βία, που στη­ρί­ζουν και ενι­σχύ­ουν το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ για να προ­βαί­νει στη γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού που μέχρι τώρα χιλιά­δες παι­διά έχουν σκοτωθεί.

Η 25η Μαρ­τί­ου γιορ­τά­ζε­ται από τον λαό και τη νεο­λαία μας για την απε­λευ­θε­ρω­τι­κή Επα­νά­στα­ση του 1821 και η δημο­τι­κή διοί­κη­ση σπέρ­νει σύγ­χυ­ση στα παι­διά μας, καλ­λιερ­γεί τον ραγια­δι­σμό και τη μοιρολατρία.

Εκφρά­ζο­ντας τα δημο­κρα­τι­κά και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά αισθή­μα­τα των πολι­τών αυτής της πόλης, απαι­τού­με από τον Δήμο Καβά­λας να ακυ­ρώ­σει τη συναυλία.

Καλού­με τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς και τους μαθη­τές του Μου­σι­κού Σχο­λεί­ου να μη συμ­με­τά­σχουν στη συναυλία.

Κάνου­με ξεκά­θα­ρο ότι είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι οι μακε­λά­ρη­δες των λαών».

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο