Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΒΑΛΑ: Για τις 4 Απρίλη αναβλήθηκε η δίκη για τις απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Για τις 4 Απρί­λη ανα­βλή­θη­κε η εκδί­κα­ση της αγω­γής της εργο­δο­σί­ας σε βάρος των 151 απο­λυ­μέ­νων στα Πετρέ­λαια Καβάλας.

Το πρωί της Πέμ­πτης έγι­νε συγκέ­ντρω­ση έξω από τα δικαστήρια.

Στο πλευ­ρό των 151 εργα­ζο­μέ­νων βρέ­θη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, καθώς και αντι­προ­σω­πεί­ες από τη Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ, Σωμα­τεί­ων, Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και άλλων φορέ­ων εκφρά­ζο­ντας τη συμπα­ρά­στα­σή τους στον δίκαιο αγώ­να που δίνουν οι απο­λυ­μέ­νοι εδώ και 3 χρό­νια απέ­να­ντι στην εργο­δο­σία της «ENERGEAN», για να παρ­θούν πίσω οι απο­λύ­σεις, για στα­θε­ρή εργα­σία με δικαιώματα.

Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην επι­χεί­ρη­ση συνε­χί­ζει τον αγώ­να ενά­ντια στις παρά­νο­μες πρα­κτι­κές και τις μεθο­δεύ­σεις των εργο­δο­τών που υλο­ποιού­νται με την ανο­χή της κυβέρ­νη­σης. Και θυμί­ζει ότι στις 21/12/21 γρά­φτη­κε η πιο μαύ­ρη σελί­δα στην ιστο­ρία των «Πετρε­λαί­ων», όταν 300 και πλέ­ον πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί, με σκο­πό να επι­βλη­θεί η εργο­δο­τι­κή παρα­βα­τι­κό­τη­τα και αυθαι­ρε­σία, εισέ­βα­λαν στο εργο­στά­σιο με κινη­μα­το­γρα­φι­κό τρό­πο και συνέ­λα­βαν τους 151 εγκλω­βι­σμέ­νους εργα­ζό­με­νους, ποι­νι­κο­ποιώ­ντας τον αγώ­να τους για την υπε­ρά­σπι­ση της ασφα­λούς λει­τουρ­γί­ας του εργο­στα­σί­ου και των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των τους.

Κι ενώ οι εργα­ζό­με­νοι με το Σωμα­τείο τους δικαιώ­θη­καν δικα­στι­κά τόσο σε πρώ­το όσο και σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό, η εργο­δο­σία συνε­χί­ζει τις διώ­ξεις σε βάρος τους, με τις πλά­τες της κυβέρνησης.

Όπως καταγ­γέλ­λει η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ενέρ­γειας, «η εργο­δο­σία, με στό­χο να προ­σβά­λει τις απο­φά­σεις υπέρ των απο­λυ­μέ­νων, προ­σέ­φυ­γε στον Άρειο Πάγο και στο “παρά πέντε” της εκδί­κα­σης εισή­χθη τρο­πο­λο­γία σε άσχε­το νομο­σχέ­διο, που ψηφί­σθη­κε και δημο­σιεύ­θη­κε σε ΦΕΚ την προη­γου­μέ­νη της δίκης στον Άρειο Πάγο και η οποία προ­έ­βλε­πε ότι οι απο­φά­σεις του ΑΣΕ προ­σβάλ­λο­νται στο Συμ­βού­λιο της Επικρατείας!».

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο