Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καθαρά Δευτέρα: Καλός καιρός για πέταγμα χαρταετού

Αραιές νεφώ­σεις βαθ­μιαία πυκνό­τε­ρες, τοπι­κές βρο­χές στα δυτι­κά, νότιοι μέτριοι άνε­μοι και μετά το μεση­μέ­ρι τοπι­κά ισχυ­ροί στα πελά­γη, καθώς επί­σης θερ­μο­κρα­σία σε άνο­δο, θα είναι τα βασι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του και­ρού την Καθα­ρή Δευτέρα.

Οι άνε­μοι θα ευνο­ή­σουν γενι­κά το πέταγ­μα του χαρ­τα­ε­τού την Καθα­ρή Δευ­τέ­ρα, καθώς σε αρκε­τές ηπει­ρω­τι­κές περιο­χές η έντα­ση τους προς το μεση­μέ­ρι θα φτά­νει τα 3–4 μπο­φόρ, σύμ­φω­να με τα έως τώρα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr.

Στις θάλασ­σες οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως μέτριοι 3–5 μπο­φόρ και βαθ­μιαία τοπι­κά ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ και βαθ­μιαία ισχυ­ροί 6 μποφόρ.

Από την άλλη, αύριο ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, παρο­δι­κά πυκνό­τε­ρες, με τοπι­κές βρο­χές στο Ιόνιο, στην Ήπει­ρο και στη Δυτι­κή Στε­ρεά, ενώ προς το μεση­μέ­ρι και στη Θράκη.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 2 έως 17 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 7 έως 19 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 8 έως 18 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στην Ήπει­ρο από 8 έως 15 βαθ­μούς), 9 έως 18 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και έως τους 22 βαθ­μούς στην Κρή­τη, 7 έως 17 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια με αραιές νεφώ­σεις, στα­δια­κά πυκνό­τε­ρες μετά το μεση­μέ­ρι. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 18 βαθ­μούς. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και μετά το μεση­μέ­ρι τοπι­κά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώ­σεις, παρο­δι­κά πυκνό­τε­ρες ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μποφόρ.

Προ­σο­χή απαι­τεί­ται, όπως τονί­ζει το meteo, στις μετα­κι­νή­σεις στο οδι­κό δίκτυο της Δυτι­κής Ελλά­δας, κυρί­ως τις πρω­ι­νές ώρες της Καθα­ρής Δευ­τέ­ρας. Τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, που ανα­μέ­νε­ται κι η επι­στρο­φή των περισ­σό­τε­ρων ταξι­διω­τών, στο υπό­λοι­πο οδι­κό δίκτυο της χώρας ανα­μέ­νο­νται γενι­κά καλές και­ρι­κές συν­θή­κες, με εξαί­ρε­ση στα δυτι­κά και τοπι­κά στη Θράκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο