Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καθολικό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου των ταξικών φραγμών και της καταστολής

«Το “νομο­σχέ­διο-ζόμπι” Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη θα μεί­νει στα χαρ­τιά!», ήταν η φωνή των φοι­τη­τών ‑και κάτω από τη μάσκα- που ολο­έ­να δυνα­μώ­νει και ακού­γε­ται εκκω­φα­ντι­κά σ’ όλο τον λαό!, παρά τα τρο­μο­κρα­τι­κά μέτρα με συλ­λα­λη­τή­ρια κατά του νομο­σχε­δί­ου της κατα­στο­λής και των φραγ­μών στην εκπαί­δευ­ση, ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο, που ψηφί­ζε­ται στη Βουλή.

«Θα μεί­νει στα χαρ­τιά», ξεκα­θα­ρί­ζουν οι φοι­τη­τές για το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο και απαι­τώ­ντας να ανοί­ξουν ξανά οι σχο­λές τους, να ξανα­γί­νουν φοι­τη­τές, φωνά­ζουν προς την υπουρ­γό Παι­δεί­ας: «Ως εδώ!», ανοίξ­τε τώρα τις σχο­λές.
«Φοι­τη­τές — εργα­τιά, μια φωνή και μια γρο­θιά», ήταν το σύν­θη­μα που ακού­στη­κε νωρί­τε­ρα από τα μπλοκ των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων όταν η πορεία έφτα­σε στο ύψος του υπουρ­γεί­ου Εργασίας.

«Φωνά­ζου­με δυνα­τά για τους εργα­ζό­με­νους γονείς μας που βρί­σκο­νται στον δρό­μο και αγω­νί­ζο­νται μαζί μας», τόνι­σαν και απηύ­θυ­ναν κάλε­σμα σε κάθε εργα­ζό­με­νο: «Εργά­τη, κάνε υπό­θε­ση δική σου το μέλ­λον και τη μόρ­φω­ση που θα ‘χει το παι­δί σου».
Όταν φοι­τη­τι­κά μπλοκ κατευ­θύν­θη­καν προς τη Βου­λή, οι δυνά­μεις των ΜΑΤ έκα­ναν χρή­ση χημι­κών και χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του — λάμ­ψης.
Ωστό­σο, οι χιλιά­δες δια­δη­λω­τές παρα­μέ­νουν στο Σύνταγ­μα φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα και κατα­δι­κά­ζο­ντας το απα­ρά­δε­κτο νομοσχέδιο.
Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χε ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

]

panekpaideytiko thessaloniki

Θεσσαλονίκη
Το σχέδιο καταστολής και φίμωσης δεν πέρασε! 
Όλοι στις 17.30 στο άγαλμα Βενιζέλου!

«Το σχέ­διο κατα­στο­λής και φίμω­σης του φοι­τη­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου δεν πέρα­σε! Οι ίδιοι οι φοι­τη­τές μέσα από το μπλοκ τους οργα­νω­μέ­να περι­φρού­ρη­σαν την πορεία τους! Ο στό­χος της κυβέρ­νη­σης να μας τρο­μο­κρα­τή­σει έχει μεί­νει εδώ και και­ρό ανεκπλήρωτος.»

Αυτό σημειώ­νουν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, ανα­φο­ρι­κά με την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να δια­λύ­σει το μεση­με­ρια­νό πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην πόλη και προσθέτουν:

«Συνε­χί­ζου­με για­τί έχου­με δίκαιο! Για­τί οι ανά­γκες για μόρ­φω­ση και υγεία δεν υπο­χω­ρούν παρά την κατα­στο­λή και την τρομοκρατία.
Όλοι στις 17.30 στο άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου με τα εργα­τι­κά σωμα­τεία της πόλης! Μαζί με τον λαό και τους εργα­ζό­με­νους η νεο­λαία θα υψώ­σει το ανά­στη­μα της και δεν θα πάει ούτε βήμα πίσω από τις διεκ­δι­κή­σεις της
».

Ιδιαί­τε­ρη στιγ­μή της κινη­το­ποί­η­σης ήταν όταν η πορεία πέρα­σε έξω από το προ­ξε­νείο των ΗΠΑ, με τους φοι­τη­τές να φωνά­ζουν «Δώστε λεφτά για την παι­δεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφα­γεία», ανα­δει­κνύ­ο­ντας την υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης, που μειώ­νει τα χρή­μα­τα για την εκπαί­δευ­ση ενώ την ίδια ώρα δίνει δισε­κα­τομ­μύ­ρια για εξοπλισμούς.
Μάλι­στα μέλη της ΚΝΕ έγρα­ψαν το παρα­πά­νω σύν­θη­μα στην είσο­δο του προ­ξε­νεί­ου.

Στη συνέ­χεια, οι δια­δη­λω­τές κατευ­θύν­θη­καν στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης, στην είσο­δο του οποί­ου έγρα­ψαν το σύν­θη­μα «30 εκατ. για τους φοι­τη­τές και όχι για αστυ­νο­μία και δια­γρα­φές».
Η κινη­το­ποί­η­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε με τους συγκε­ντρω­μέ­νους να ανα­νε­ώ­νουν το αγω­νι­στι­κό τους ραντε­βού στο νέο συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νε­ται αύριο στη 1 μ.μ. στο Άγαλ­μα Βενιζέλου.

Περισσότερα εδώ

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη 10 Φεβ 2021

Δυναμικές κινητοποιήσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και παρεμ­βά­σεις έγι­ναν σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι από δεκά­δες φοι­τη­τές του Πανε­πι­στη­μί­ου Αιγαί­ου σε Ρόδο, Μυτι­λή­νη, Καρ­λό­βα­σι Σάμου, Σύρο και Χίο.
Οι φοι­τη­τές με τα πανό τους, τα συν­θή­μα­τα τους, έδει­ξαν την ενα­ντί­ω­ση τους στο νομο­σχέ­διο Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χοί­δη, απαί­τη­σαν να ανοί­ξουν οι σχο­λές τους, να παρ­θούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να γίνουν ξανά φοιτητές.

Ταυ­τό­χρο­να, φοι­τη­τές από το Πανε­πι­στή­μιο Αιγαί­ου που μένουν στην Αθή­να κατέ­βη­καν οργα­νω­μέ­να με το μπλοκ τους στο συλ­λα­λη­τή­ριο των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων στην Αθήνα.

Στην Ικα­ρία, φοι­τη­τές από διά­φο­ρα Πανε­πι­στή­μια της χώρας που έχουν επι­στρέ­ψει στον τόπο κατοι­κί­ας τους έκα­ναν σήμε­ρα συμ­βο­λι­κή κινη­το­ποί­η­ση στο λιμά­νι του Ευδή­λου δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι που ένα χρό­νο τώρα είναι μακριά από τα αμφι­θέ­α­τρα. Όπως σημειώ­νουν οι ίδιοι σε ανα­κοί­νω­σή τους:

«Η κυβέρ­νη­ση αντί να δίνει τα 30 εκ. ευρώ, από τον ήδη μειω­μέ­νο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, σε αστυ­νο­μία και κάμε­ρες στις σχο­λές να δώσει αυτά τα χρή­μα­τα εδώ και τώρα για το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχο­λών μας για το εαρι­νό εξά­μη­νο. Αντί να φέρ­νει πει­θαρ­χι­κά συμ­βού­λια, φυλά­κι­ση και δια­γρα­φές φοι­τη­τών, να ασχο­λη­θεί με τις πραγ­μα­τι­κές μας ανά­γκες. Οι φοι­τη­τές θέλου­με να επι­στρέ­ψου­με στα αμφι­θέ­α­τρα μας με πραγ­μα­τι­κούς όρους φοίτησης.

Παίρ­νο­ντας δύνα­μη από τις Πανελ­λα­δι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των συνα­δέλ­φων μας όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα και ενώ­νο­ντας την φωνή μας με αυτούς συνε­χί­ζου­με δυνα­μι­κά και απαιτούμε:

  • Να απο­συρ­θεί έστω και τώρα το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση. Να πάψει κάθε συζή­τη­ση για πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, κάρ­τες εισό­δου, face control και πει­θαρ­χι­κά μέτρα. Οι φοι­τη­τές δεν είναι εγκληματίες.
  • Όχι στα όρια φοί­τη­σης και τις δια­γρα­φές φοι­τη­τών. Όχι στην περαι­τέ­ρω ανα­γνώ­ρι­ση των τίτλων ιδιω­τι­κών κολεγίων.
  •  Να ανοί­ξουν τα Πανε­πι­στή­μια το εαρι­νό εξά­μη­νο, με όλα τα απα­ραί­τη­τα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας μας. Να συνε­χι­στούν τα μαθή­μα­τα, τα εργα­στή­ρια, οι κλι­νι­κές και οι πρα­κτι­κές ασκή­σεις διά ζώσης. Με τα 30 εκατ. να προ­σλη­φθούν καθη­γη­τές και προ­σω­πι­κό καθα­ριό­τη­τας, να ανα­βαθ­μι­στεί η υπο­δο­μή των Σχο­λών μας, να δια­μορ­φω­θούν κατάλ­λη­λα και να αξιο­ποι­η­θούν νέες αίθου­σες. Να αυξη­θεί ο κρα­τι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός για τη φοι­τη­τι­κή μέριμνα.
  • Να ενι­σχυ­θεί εδώ και τώρα το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, με μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού στα νοσο­κο­μεία και τα Κέντρα Υγεί­ας. Να καλυ­φθούν άμε­σα οι τερά­στιες ελλεί­ψεις σε του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Ικα­ρί­ας. Να ενι­σχυ­θούν όλα τα περι­φε­ρεια­κά ιατρεία και το Κέντρο Υγεί­ας του νησιού μας.
  • - Με ευθύ­νη του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας και των Διοι­κή­σε­ων των ΑΕΙ, να εξα­σφα­λι­στεί ότι όλοι οι φοι­τη­τές θα γυρί­σου­με στον τόπο σπου­δών μας άμε­σα χωρίς καμία οικο­νο­μι­κή επιβάρυνση.
  • Να δοθεί στε­γα­στι­κό επί­δο­μα σε όλους τους φοι­τη­τές που νοι­κιά­ζουν εδώ και μήνες σπί­τι ενώ λεί­πουν από τον τόπο σπου­δών τους.
  • Να δοθεί επί­δο­μα για τις ανά­γκες που προ­έ­κυ­ψαν με την τηλεκ­παί­δευ­ση, κόστος εξο­πλι­σμού και δια­δι­κτυα­κής σύνδεσης.
  • Να μερι­μνή­σει η κυβέρ­νη­ση για τους συμ­φοι­τη­τές μας που ανή­κουν στις ευπα­θείς ομάδες.
  • Να ξεκι­νή­σουν οι δια­δι­κα­σί­ες εμβο­λια­σμού των φοι­τη­τών για την ασφα­λή επι­στρο­φή μας στις σχο­λές μας και ιδιαί­τε­ρη μέρι­μνα στις σχο­λές Επι­στη­μών Υγεί­ας ώστε να διε­ξα­χθούν ομα­λά οι κλι­νι­κές και οι πρα­κτι­κές που λαμ­βά­νουν χώρα σε νοσο­κο­μεία και άλλες δομές Υγείας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Το «νομοσχέδιο-ζόμπι» Κεραμέως — Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

«Το “νομο­σχέ­διο-ζόμπι” Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη θα μεί­νει στα χαρ­τιά!», τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του για τα σημε­ρι­νά μεγά­λα φοι­τη­τι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η φωνή των φοι­τη­τών ‑και κάτω από τη μάσκα- ολο­έ­να δυνα­μώ­νει και ακού­γε­ται εκκω­φα­ντι­κά σ’ όλο τον λαό!

Η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ αναφέρει:
«Παρά την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να εκμε­ταλ­λευ­τεί με άθλιο τρό­πο την παν­δη­μία για να περά­σει αντι­δρα­στι­κά μέτρα και να επι­βά­λει “σιγή νεκρο­τα­φεί­ου” στα Πανε­πι­στή­μια, παρά τα ψέμα­τα, τη συκο­φα­ντία και τις προ­βο­κά­τσιες που αξιο­ποιεί ενα­ντί­ον των φοι­τη­τών, το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη έχει ήδη κατα­δι­κα­στεί στη συνεί­δη­ση της νέας γενιάς και θα ακυ­ρω­θεί στην πράξη!

Χιλιά­δες φοι­τη­τές, για τρί­τη συνε­χό­με­νη βδο­μά­δα, υπε­ρα­σπί­ζο­νται τις σπου­δές, τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά τους. Οι μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις τους σε όλη την Ελλά­δα, με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, ούτε “ρίσκο” έχουν, ούτε μπο­ρούν να απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο μιας ψευ­δε­πί­γρα­φης δικομ­μα­τι­κής κόντρας ανά­με­σα σε εκεί­νους που ευθύ­νο­νται για τη σημε­ρι­νή κατάσταση. 

Η φωνή των φοι­τη­τών ‑και κάτω από τη μάσκα- ολο­έ­να δυνα­μώ­νει και ακού­γε­ται εκκω­φα­ντι­κά σ’ όλο τον λαό! 

Η κυβέρ­νη­ση, αντί να προ­χω­ρά σε προ­σα­γω­γές φοι­τη­τών ‑ανά­με­σά τους κι ένα μέλος της ΚΝΕ‑, αντί να επι­λέ­γει τον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή, έστω και την τελευ­ταία ώρα, να απο­σύ­ρει το “ζωντα­νό-νεκρό” νομο­σχέ­διό της, με το οποίο επι­χει­ρεί να θωρα­κί­σει το Πανε­πι­στή­μιο ΑΕ το οποίο έχτι­σαν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις. Άλλω­στε, και να ψηφι­στεί, θα μεί­νει στα χαρτιά!».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων το μεσημέρι της Τετάρτης 10/2 στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκε­κρι­μέ­να στο συλ­λα­λη­τή­ριο καλού­σαν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι Φυσι­κού, Μαθη­μα­τι­κού, Μηχα­νο­λό­γων Μηχα­νι­κών, Μηχα­νι­κών Η/Υ, Ηλε­κτρο­λό­γων Μηχα­νι­κών, Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών, Αρχι­τε­κτό­νων Μηχα­νι­κών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Φαρ­μα­κευ­τι­κής, ΣΔΟ, Διοί­κη­σης Επι­χει­ρή­σε­ων, Φιλο­σο­φί­ας και ο Σύλ­λο­γος Οικό­τρο­φων Φοι­τη­τών Πανε­πι­στη­μί­ου Πατρών. Στο συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­με­τεί­χε το Συντο­νι­στι­κό Αγώ­να Σχο­λεί­ων Πάτρας, ενώ το «παρών» έδω­σε και η Δημο­τι­κή Αρχή της πόλης, με επι­κε­φα­λής το δήμαρ­χο Κώστα Πελετίδη.
Εκα­το­ντά­δες φοι­τη­τές αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και δια­δή­λω­σαν ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα της κυβέρ­νη­σης ενώ εξέ­φρα­σαν την αντί­θε­σή τους για το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο και τα πανε­πι­στή­μια είναι εδώ και σχε­δόν ένα χρό­νο κλει­στά για τους φοιτητές.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι για την επι­τυ­χία του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου, ιδιαί­τε­ρο ρόλο έπαι­ξε η συζή­τη­ση και η δρά­ση που ανα­πτύ­χθη­κε μέσα στους Συλ­λό­γους όλη την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα στην Ιατρι­κή όπου φοι­τη­τές του 5ου έτους οργά­νω­σαν τη συζή­τη­ση με αίτη­μα την επι­στρο­φή τους στις κλι­νι­κές. Πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κινη­το­ποί­η­ση αλλά και συμ­με­τεί­χαν σε ανοι­χτή συνε­δρί­α­ση του ΔΣ του Συλ­λό­γου. Με αυτόν τον τρό­πο πάρ­θη­κε από­φα­ση με βάση ψήφι­σμα που έφτια­ξαν και κατέ­θε­σαν οι πεμ­πτο­ε­τείς, το οποίο ανα­δεί­κνυε τα δίκαια αιτή­μα­τα τους.

«30 εκα­τομ­μύ­ρια για ανοι­χτές σχο­λές, όχι για αστυ­νό­μους και δια­γρα­φές» ήταν το κεντρι­κό σύν­θη­μα του πανό των Συλ­λό­γων. «Τα νομο­σχέ­δια σας είναι μια απά­τη, όχι άλλα βάρη στων φοι­τη­τών την πλά­τη», «Νέα Δημο­κρα­τία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, δίδα­κτρα μας έφε­ραν και κατα­στο­λή» και «η νέα γενιά έχει ιδα­νι­κά, ούτε που­λιέ­ται ούτε προ­σκυ­νά» ήταν κάποια από τα συν­θή­μα­τα που ακού­στη­καν δυνα­τά στο κέντρο της Πάτρας από τους διαδηλωτές.
Οι φοι­τη­τές έστει­λαν το μήνυ­μα ότι θα συνε­χί­σουν τον αγώ­να για να ικα­νο­ποι­η­θούν οι ανά­γκες τους για μόρ­φω­ση, δου­λειά και ζωή με δικαιώ­μα­τα, κόντρα στην πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων που εξυ­πη­ρε­τεί τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συνεχίζεται η συγκέντρωση για τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ -
Η ΕΛΑΣ τους αρνείται να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους

Από την κινη­το­ποί­η­ση έξω από τη ΓΑΔΑ

Συνε­χί­ζε­ται η συγκέ­ντρω­ση των φοι­τη­τών έξω από την Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Αττι­κής, με αίτη­μα την απε­λευ­θέ­ρω­ση των προ­σα­χθέ­ντων από την αστυ­νο­μία μετά το τέλος του μεγά­λου πανεκ­παι­δευ­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου της Αθή­νας το από­γευ­μα της Τετάρτης.

Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ οι προ­σα­χθέ­ντες είναι 52. Όπως ισχυ­ρί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­σή της, την ώρα που η πορεία ολο­κλη­ρω­νό­ταν, στο ύψος των Προ­πυ­λαί­ων «άτο­μα που βρί­σκο­νταν στην ουρά της πορεί­ας επι­τέ­θη­καν με ρίψη μολό­τοφ και απω­θή­θη­καν με την ανα­γκαία χρή­ση δακρυ­γό­νων», ωστό­σο από την ανα­κοί­νω­ση δεν συμπε­ραί­νε­ται ότι οι προ­σα­χθέ­ντες προ­έρ­χο­νταν από αυτή την ομά­δα. Αντί­θε­τα, οι μαρ­τυ­ρί­ες λένε για συλ­λή­ψεις στο σωρό, με στό­χο να εμπε­δω­θεί κλί­μα αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και μεγά­λης καταστολής. 

Την ίδια ώρα, υπάρ­χουν σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες για κατά­φω­ρες παρα­βιά­σεις βασι­κών τους δικαιω­μά­των. Σύμ­φω­να με την «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Δικη­γό­ρων», αν και έχουν περά­σει πάνω από 3 ώρες από την ώρα που οδη­γή­θη­καν με τις κλού­βες των ΜΑΤ στη ΓΑΔΑ, ακό­μη δεν έχει επι­τρα­πεί στους συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης να έρθουν σε οποια­δή­πο­τε επα­φή ή επι­κοι­νω­νία με τους προ­σα­χθέ­ντες, δεν έχουν καμία ενη­μέ­ρω­ση για τους λόγους της προ­σα­γω­γής και δεν γνω­ρί­ζουν καν εάν οι εντο­λείς τους (ακό­μη και ανή­λι­κοι μαθη­τές) συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στους προ­σα­χθέ­ντες, διό­τι δεν είχε ακό­μη ολο­κλη­ρω­θεί η σχε­τι­κή κατα­γρα­φή, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται οι αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις!

Μάλι­στα, αστυ­νο­μι­κοί στην είσο­δο της ΓΑΔΑ δεν δίνουν καμία πλη­ρο­φο­ρία, προ­τρέ­πο­ντας τους δικη­γό­ρους να τηλε­φω­νούν οι ίδιοι στο αρμό­διο τμή­μα! Στην εύλο­γη δια­μαρ­τυ­ρία τους απά­ντη­σαν με το προ­κλη­τι­κό ευφυο­λό­γη­μα πως «όλη η ανθρω­πό­τη­τα σήμε­ρα επι­κοι­νω­νεί με μειλ και τηλέ­φω­να, μπο­ρεί­τε να κάνε­τε μήνυ­ση κατά παντός υπευθύνου».

Η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Δικη­γό­ρων» τονί­ζει πως, «για άλλη μια φορά ακο­λου­θεί­ται η γνω­στή τακτι­κή των πολύ­ω­ρων προ­σα­γω­γών, που στε­ρεί αυθαί­ρε­τα από τους προ­σα­χθέ­ντες στοι­χειώ­δη δικαιώ­μα­τα τους και την ελευ­θε­ρία τους και συχνά οδη­γεί σε άδι­κες κατη­γο­ρί­ες με χαλ­κευ­μέ­να (κατα­σκευα­σμέ­να κατά τη διάρ­κεια της προ­σα­γω­γής) στοι­χεία. Η τακτι­κή αυτή παρα­μέ­νει αναλ­λοί­ω­τη και αξιο­ποιεί­ται από όλες τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις δια­χρο­νι­κά στο πλαί­σιο της συνο­λι­κό­τε­ρης κατα­στο­λής του εργα­τι­κού κινή­μα­τος και λαϊ­κού κινή­μα­τος. Απαι­τού­με την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση των προ­σα­χθέ­ντων φοιτητών!».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Δεν θα περάσει το κλίμα καταστολής των λαϊκών αγώνων

Τις συλ­λή­ψεις δια­δη­λω­τών μετά το τέλος του μεγά­λου πανεκ­παι­δευ­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου της Αθή­νας κατήγ­γει­λε μέσα στη Βου­λή, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης. Στην Ολο­μέ­λεια του κοι­νο­βου­λί­ου συνε­χί­ζε­ται η συζή­τη­ση του αντι­δρα­στι­κού νομο­σχε­δί­ου για την τρι­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση, το οποίο εντεί­νει την κατα­στο­λή μέσα στα πανεπιστήμια.

Ο Θάνα­σης Παφί­λης σημεί­ω­σε πως οι εικό­νες με τα ΜΑΤ να προ­πη­λα­κί­ζουν ανθρώ­πους είναι κάτι πολύ βαθύ­τε­ρο από εξα­χρεί­ω­ση, προ­σθέ­το­ντας πως το κλί­μα που έχει δημιουρ­γη­θεί από την κυβέρ­νη­ση είναι επι­κίν­δυ­νο, αλλά δεν θα περά­σει. Επί­σης, κατήγ­γει­λε την δρά­ση χρυ­σαυ­γί­τι­κου …τομέα στην αστυ­νο­μία που χτυ­πά­ει διαδηλωτές.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο