Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Η κακο­και­ρία «Alexis» έρχε­ται από αύριο, φέρ­νο­ντας θυελ­λώ­δεις ανέ­μους, ως και 9 μπο­φόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, βρο­χές, καται­γί­δες αλλά και χιό­νια ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει σημα­ντι­κή πτώση.

Το Σάβ­βα­το θα βρέ­ξει στην Αθή­να, ενώ στο Αιγαίο θα πνέ­ουν πολύ θυελ­λώ­δεις νοτιο­δυ­τι­κοί άνεμοι.

Χιό­νια ανα­μέ­νο­νται στα ορει­νά της Βόρειας Ελλά­δας και ίσως και λίγο πιο χαμη­λά σε ημιο­ρει­νές περιο­χές. Πρό­σκαι­ρα στα ορει­νά και του νομού Θεσσαλονίκης.

Στον Παρ­νασ­σό ή στα ορει­νά των Καλα­βρύ­των το βρά­δυ του Σαβ­βά­του προς Κυρια­κή θα χιονίσει.

Η Δευ­τέ­ρα θα είναι μια κρύα ημέ­ρα ενώ από την Τρί­τη ξαναρ­χί­ζουν οι νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με μικρή άνο­δο της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή

Στα δυτι­κά και την ανα­το­λι­κή και νότια νησιω­τι­κή χώρα αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στο Ιόνιο. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες νεφώσεις.

Η ορα­τό­τη­τα κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη τις πρω­ι­νές και τις βρα­δι­νές ώρες και θα σχη­μα­τι­σθούν ομίχλες.

Ευνο­εί­ται η μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης στα νότια.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και από το από­γευ­μα στα πελά­γη έως 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή και θα κυμαν­θεί στα βόρεια από 08 έως 19 βαθ­μούς και στις υπό­λοι­πες περιο­χές από 09 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες μέχρι τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες. Από το βρά­δυ οι νεφώ­σεις θα αυξη­θούν εκ νέου και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία και στη Θράκη.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 4 και βαθ­μιαία στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στο Ιόνιο και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιοχές.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και από το από­γευ­μα στο Ιόνιο τοπι­κά 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου θα είναι 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξημένες.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες, με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βροχών.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες, αρχι­κά στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα Δωδε­κά­νη­σα. Το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα ενταθούν.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και στα βόρεια τις βρα­δι­νές ώρες 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξημένες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 3 και στα ανα­το­λι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις έως 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξημένες.

Ανε­μοι: Αρχι­κά μετα­βλη­τοί ασθε­νείς και βαθ­μιαία από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες μέχρι τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες. Από τη νύχτα ανα­μέ­νε­ται εκ νέου αύξη­ση των νεφώσεων.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-11-2023

Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται αρχι­κά στο Ιόνιο, τα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά, τη Θρά­κη, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και βαθ­μιαία στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Τα φαι­νό­με­να τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά κυρί­ως στα δυτι­κά και στην ανα­το­λι­κή νησιω­τι­κή χώρα, από τη νύχτα θα περιο­ρι­στούν στα ανα­το­λι­κά, ενώ στα δυτι­κά θα εξασθενήσουν.

Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου, της Μακε­δο­νί­ας (κυρί­ως της δυτι­κής) και τις βρα­δι­νές ώρες στα ορει­νά της Θρά­κης και πιθα­νόν στα ορει­νά της κεντρι­κής ηπει­ρω­τι­κής χώρας.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί στα πελά­γη 6 με 8 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά και τα νότια έως 9 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία στα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενισχυθούν.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθη­τή και τις βρα­δι­νές ώρες θα σημειω­θεί παγε­τός, κυρί­ως στα βορειο­δυ­τι­κά. Θα κυμαν­θεί στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά από ‑2 έως 16 βαθ­μούς, στα κεντρι­κά και τα νότια από 3 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στη νησιω­τι­κή χώρα η μέγι­στη θα φτά­σει τους 22 με 23 και στην Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα έως και 24 βαθ­μούς Κελσίου .

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-11-2023

Στην ανα­το­λι­κή και νότια νησιω­τι­κή χώρα νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς τοπι­κά ισχυ­ρές τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από το μεση­μέ­ρι. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές προ­βλέ­πο­νται λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με σπο­ρα­δι­κές βρο­χές κυρί­ως στα δυτι­κά. Ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της βόρειας και κεντρι­κής χώρας.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και στα πελά­γη τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα εξασθενήσουν.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει περαι­τέ­ρω πτώ­ση και τις πρώ­τες πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα βόρεια θα σημειω­θεί παγε­τός, πιθα­νόν τοπι­κά ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-11-2023

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές από το από­γευ­μα στα δυτι­κά και τα νότια. Λίγες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βορειο­δυ­τι­κά ορει­νά τις βρα­δι­νές ώρες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 έως 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων με την ίδια ένταση.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο