Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 23–3‑2021

Νεφώ­σεις με βρο­χές και στο Αιγαίο σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά καθώς και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές της κεντρι­κής και βόρειας χώρας, πιθα­νώς κατά τόπους πυκνές στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία και την κεντρι­κή Στερεά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και βαθ­μιαία στο Αιγαίο τοπι­κά 8 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση. Παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και τις βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά χιο­νο­πτώ­σεις. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Στα ανα­το­λι­κά βορειο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση το βρά­δυ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία τοπι­κά 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 08 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, καθώς και στα ημιο­ρει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς. Τα φαι­νό­με­να μετά το μεση­μέ­ρι από τα βόρεια θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, που από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε ανα­το­λι­κούς βορειο­α­να­το­λι­κούς με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 και στα βόρεια από 02 έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες στα ανα­το­λι­κά θαλάσ­σια μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, στα ημιο­ρει­νά της ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λί­ας και της κεντρι­κής Στε­ρε­άς, οι οποί­ες κατά περιό­δους πιθα­νώς να είναι πυκνές.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και βαθ­μιαία στα ανα­το­λι­κά 7 τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 16 και στα βόρεια έως 08 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις πρω­ι­νές και εκ νέου από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ. Το από­γευ­μα από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στις Κυκλά­δες στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 17 και στην Κρή­τη έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, ενώ θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που από το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα Δωδε­κά­νη­σα και βαθ­μιαία θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βορειο­α­να­το­λι­κοί 6 με 8 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση το βρά­δυ. Στα νότια δυτι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ, που από το βρά­δυ θα στρα­φούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 19 και στα βόρεια από 08 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν βαθ­μιαία στα ορει­νά (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 900 μέτρα).
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5, βαθ­μιαία βορειο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7 και από το από­γευ­μα στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ασθε­νείς βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις στα γύρω ορει­νά. Τα φαι­νό­με­να μετά το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 και από το από­γευ­μα βαθ­μιαία 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 08 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο