Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 9/6/2021: Ιδιαίτερα άστατος ο καιρός σήμερα, με τοπικές ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Βρο­χές και καται­γί­δες σε αρκε­τά μέρη της χώρας, με κατά τόπους ισχυ­ρά φαι­νό­με­να και χαλα­ζο­πτώ­σεις, ανα­μέ­νο­νται σήμε­ρα Τετάρ­τη, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, ανα­μέ­νε­ται ιδιαί­τε­ρα άστα­τος και­ρός, με βρο­χές και καται­γί­δες, αρχι­κά σε περιο­χές στο εσω­τε­ρι­κό της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και πιθα­νώς στις Σποράδες.

Από τις μεση­με­ρια­νές ώρες, τα φαι­νό­με­να θα επη­ρε­ά­σουν τα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά, το Ιόνιο, περιο­χές του Βορεί­ου Αιγαί­ου και ενδε­χο­μέ­νως τα ορει­νά της Κρή­της. Οι καται­γί­δες κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρές και θα συνο­δεύ­ο­νται από έντο­νη ηλε­κτρι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, ριπαί­ους ανέ­μους και σε ορι­σμέ­νες περισ­σό­τε­ρες από χαλαζοπτώσεις.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 8 έως 25 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 12 έως 30, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 12 έως 31, στην Ήπει­ρο από 12 έως 29, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονί­ου από 15 έως 29 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 14 έως 29, ενώ στα Δωδε­κά­νη­σα και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 30 και 32 βαθ­μούς Κελ­σί­ου αντίστοιχα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–5 μπο­φόρ, στο Ιόνιο βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ και στα νοτιό­τε­ρα πελά­γη από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα πυκνώ­σουν, δίνο­ντας βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κυρί­ως στα δυτι­κά τμή­μα­τα του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα πυκνώ­σουν, οπό­τε υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα να εκδη­λω­θεί πρό­σκαι­ρη βρο­χή ή καται­γί­δα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες κυρί­ως διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 17 έως 27 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο