Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία εξπρές σήμερα — Σε ποιες περιοχές θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

Στα δυτι­κά, βαθ­μιαία στα βόρεια και από αργά το από­γευ­μα στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά από αργά το από­γευ­μα στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και στα νησιά του βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου (περιο­χή Λήμνου-Σαμο­θρά­κης). Στις υπό­λοι­πες περιο­χές αραιές νεφώ­σεις παρο­δι­κά πιο πυκνές με τοπι­κές βροχές.

Οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκόνης.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπι­κά 7 και στα βόρεια πρό­σκαι­ρα έως 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια θα στρα­φούν σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα βόρεια και θα κυμαν­θεί από 05 έως 19 βαθ­μούς και στα υπό­λοι­πα από 10 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να από αργά το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και στην περιο­χή της Σαμο­θρά­κης ενώ στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5, στα ανα­το­λι­κά 6 με 7 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­α­να­το­λι­κούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η μέγι­στη θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις πρω­ι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο και από το μεση­μέ­ρι και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Τη νύχτα τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στα νότια.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 22 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από 08 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από το μεση­μέ­ρι θα πυκνώ­σουν και τις βρα­δι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά και τα νότια τοπι­κά 7 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Τη νύχτα στα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και τοπι­κά 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το βράδυ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που από αργά το από­γευ­μα θα αυξη­θούν οπό­τε θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και στα βόρεια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές στην περιο­χή της Λήμνου.

‘νεμοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπι­κά 7 και πρό­σκαι­ρα έως 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα το από­γευ­μα στα βόρεια μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ. Το βρά­δυ θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στα ανα­το­λι­κά στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που το βρά­δυ θα πυκνώ­σουν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα ανα­το­λι­κά 6 και πρό­σκαι­ρα έως 7 μπο­φόρ. Το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και στα δυτι­κά θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και μέχρι και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από το από­γευ­μα βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο